PVO International levert uitsluitend nieuwe en originele producten. Onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en zijn gemaakt om lang mee te gaan. Heeft u onverhoopt toch een product dat buiten uw schuld defect is gegaan? Dan zullen wij deze conform garantiebepalingen voor u vervangen.

Wij staan in voor de garantie en conformiteit, zoals de wet deze biedt. In ieder geval geldt de fabrieksgarantie van elk product. Voor de fabrieksgarantie verwijzen wij u graag naar de voorwaarden van onze fabrikanten. Uiteraard helpen wij u graag om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. U heeft recht op vervanging of reparatie wanneer het product buiten uw schuld defect is geraakt.

Defecte artikelen terugsturen

Na ontvangst goedkeuring van de RMA-aanvraag mag het defecte product geretourneerd worden naar ons magazijn te Rosmalen. Zorg voor een degelijk verpakt product waar alle formulieren1  bijgevoegd zijn. Onder degelijk verpakken verstaan wij dat het product (ondanks deze misschien defect is) goed wordt verpakt, zodat het product enigszins beschermd is tegen vallen, stoten en indeuken.

Producten die retour komen en niet degelijk zijn verpakt en daardoor onnodige schade hebben opgelopen, worden niet in behandeling genomen.

Stuur vervolgens het pakket voldoende gefrankeerd op naar het in de goedkeuringsmail vermelde adres.

Na ontvangst van het pakket, zullen wij uw retourzending zo spoedig mogelijk beoordelen en behandelen. Wij houden u per e-mail op de hoogte omtrent de voortgang / afhandeling. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice.

* Als uw klacht niet wordt geconstateerd en er is sprake van het onrechtmatig claimen van garantie dan heeft PVO International het recht om €29,95 onderzoekskosten in rekening te brengen of de eventuele onderzoekskosten van de fabrikant door te berekenen.

 

Stuur uw RMA-formulier en een kopie van uw (aankoop-)factuur mee.