Ons uitgebreide aanbod van A-merken

Kwalitatief hoogstaande en betrouwbare A-merken, daar gaan we voor bij PVO International. We zijn dan ook erkend dealer van A-merken JinkoSolar en Trina Solar. Wij kiezen bewust voor betrouwbare fabrikanten (Tier 1), om onze hoge standaarden te kunnen blijven waarmaken.

 

Tier 1 classificatie

Een Tier 1 classificatie krijgt een fabrikant niet zomaar. Zonnepaneelfabrikanten moeten aan verschillende eisen voldoen om als Tier 1 fabrikant benoemd te worden. De eisen van een Tier 1 zonnepaneelfabrikant zijn onder andere; verticale integratie, investeert veel in research & development (R&D), de productie is volledig geautomatiseerd en de fabrikant produceert al minimaal 5 jaar zonnepanelen.

De eisen voor een Tier 1 classificatie zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance. Naast bovenstaande eisen, wordt er ook nauw gelet op de financiële status van de fabrikant. Zo moet een zonnepaneelfabrikant haar producten geleverd heeft aan minimaal vijf verschillende projecten die gefinancierd zijn door vijf verschillende banken in de afgelopen twee jaar.

Volgens het BloombergNEF-rapport is een zonnepaneelfabrikant bankabel als banken zich op hun gemak voelen om non-recourse financiering te verstrekken aan een project dat dat merk gebruikt. Als aan al deze eisen wordt voldaan ontvangt een zonnepaneelfabrikant de status van een Tier 1 merk.

 

Samenwerkingen

Belangrijk voor PVO en haar partners is dat wij een goede relatie hebben met onze leveranciers. Door onze goede relaties met onze leveranciers blijven we continu op de hoogte van de laatste (kwaliteits-)ontwikkelingen en trends op de markt. PVO werkt sinds de oprichting in 2014 samen met Trina Solar. Vanaf begin 2019 hebben we ook JinkoSolar vast in ons assortiment. In de afgelopen jaren hebben wij meerdere malen de fabrieken van onze leveranciers bezocht. Door onze samenwerkingen kunnen wij een breed scala van mono, percium, mono-facial en bifacial panelen aanbieden.

Type zonnepanelen

Bij PVO International heeft u de keuze uit twee soorten zonnepanelen; Monokristallijn en Percium. Ieder type heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen, afhankelijk van de gewenste situatie. De efficiëntie waarmee het de zonlicht omgezet wordt naar energie staat in de meeste gevallen voorop, maar ook met alle andere mogelijke eisen houden wij rekening. Wij delen graag onze expertise met u. Altijd met het oog op het behalen van het gewenste resultaat. Zowel nu, als in de toekomst.

Efficiëntie:

Monokristallijne zonnepanelen

Efficiëntie: 20+%

Monokristallijne zonnepanelen bestaan uit een enkele (mono) kristal, waarvan het oppervlakte egaal zwart/donkerblauw is met geordende elektroden. Hoewel de productiekosten van deze variant veel hoger liggen dan bij die van het polykristallijne zonnepaneel, wordt het monokristallijne paneel geroemd om zijn uiterlijk.

De zwarte look vertegenwoordigt voor velen een hogere esthetische waarde. Het is dan ook niet voor niets dat deze panelen als ‘designpanelen’ worden aangeduid.

Zonnepaneel PVO

Percium zonnepanelen

Efficiëntie: 21+%

Percium panelen zijn zeer geschikt voor het Nederlandse weer. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat percium panelen bij lage lichthoeveelheden beter presteren dan standaardpanelen, een positieve tolerantie van 5 procent hebben en bovendien goed bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Een perciumpaneel kan tegen de druk van 2400 bar wind en 5400 bar in het geval van sneeuw. Er moet wel rekening mee gehouden worden dat zelfs de Perciumcellen bij extreme rukwinden tot celbreuken kunnen leiden, doordat ze mechanisch te zwaar belast worden.

Zonnepaneel PVO