Ons aanbod van zonnepanelen

PVO International is een erkend dealer van A-merken Trina Solar, Jinko Solar, Talesun en GCL want wij hebben ervoor gekozen om uitsluitend met Tier 1 fabrikanten te werken om onze standaarden van kwaliteit te waarborgen. De merken Trina Solar, Jinko Solar, Talesun en GCL behoren allemaal tot top 2% van de zonnepaneelfabrikanten.

Zonnepaneelfabrikanten worden pas als Tier 1 geclassificeerd indien ze producten geleverd hebben aan minimaal vijf verschillende projecten die gefinancierd zijn door vijf verschillende banken in de afgelopen twee jaar.

Deze transacties moeten door Bloomberg L.P. getraceerd kunnen worden waarbij dus de projectlocatie, omvang, projectontwikkelaar en financierende bankinstelling in het publieke domein moet opereren. Indien aan al deze criteria voldaan is, en de zonnepanelenfabrikant is niet geregistreerd als failliet of insolvent, dan wordt deze als Tier-1 geclassificeerd.

PVO werkt sinds de oprichting in 2014 samen met Trina Solar en heeft in de afgelopen jaren meerdere malen de fabrieken van Trina bezocht. Talesun is sinds 2016 een partner van PVO, sinds 2018 heeft PVO, GCL aan het assortiment toegevoegd en sinds begin 2019 hebben wij ook Jinko Solar aan ons assortiment toegevoegd. Zo kunnen wij een breed scala van poly, mono en perciumpanelen aanbieden.

Type zonnepanelen

Wij hebben vier soorten zonnepanelen in ons assortiment; Polykristallijn, Monokristallijn, Percium en Cast Mono. Iedere soort heeft zo zijn eigen eigenschappen die zich het beste lenen voor een bepaalde situatie. Naast natuurlijk de efficiëntie waarmee het de zonlicht omgezet wordt naar energie, zullen wij altijd rekening houden met de ieder ander mogelijke eis van het project en zodanig advies geven zodat het gewenste resultaat behaald wordt, voor nu en in de toekomst.

Polykristallijne zonnepanelen

Efficiëntie: 15-16%

Deze blauwe cellen bestaan uit meerdere (poly) kristallen en bestaan tijdens de productie uit verschillende grootte, die uiteindelijk rechthoekig worden gemaakt. Zij vertonen een soort gebroken schervenpatroon, waardoor de productie van polykristallijn de meest voordelige manier van het vervaardigen van zonnecellen is. Hierdoor hebben deze panelen de meest gunstigste prijs. Naast de scherpe prijs heeft het polykristallijne zonnepaneel het voordeel dat het een beter rendement geeft bij diffuus daglicht, veel voorkomend in Nederland.

Zonnepaneel PVO

Monokristallijne zonnepanelen

Efficiëntie: 17%

Monokristallijne zonnepanelen bestaan uit een enkele (mono) kristal waarvan het oppervlakte egaal zwart/donkerblauw is met geordende elektroden. Hoewel de productiekosten van een monokristallijn paneel hoger ligt dan die van het polykristallijne zonnepaneel worden ze geroemd om hun uiterlijk aangezien het zwart een hogere esthetische waarde heeft. Ze zijn verkrijgbaar met een witte backsheet en een zwarte backsheet, waarbij de panelen met het zwarte backsheet omdat ze dan geheel zwart zijn als design panelen worden aangeduid.

Zonnepaneel PVO

Percium zonnepanelen

Efficiëntie: 18+%

Percium panelen zijn zeer geschikt voor het Nederlandse weer. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat de panelen bij lage lichthoeveelheden beter presteert dan standaardpanelen, een positieve tolerantie van 5% heeft en bovendien goed tegen extreme weersomstandigheden kan. Een paneel kan tegen de druk van 2400 bar wind en bij sneeuw een druk van 5400 bar. Er moet wel rekening mee gehouden worden dat ook de Percium cellen bij extreme rukwinden wel celbreuken kan lijden doordat ze mechanisch te zwaar belast worden.

Zonnepaneel PVO

Cast Mono zonnepanelen

Efficiëntie: 19+%

De Cast Mono panelen zijn een combinatie van de Poly en Mono techniek. Dit is de eerste tegenhanger van de Mono Perc modules. De Cast Mono panelen is voor 99% Mono en 1% Poly. Dankzij de quasi-monostructuur en 2% grotere celgebieden leveren de Cast Mono modules dezelfde efficiëntie op als een Mono module. De voordelen zijn minder prestatieverlies op de lange termijn (mono) en een zeer scherpe prijs (poly).

Zonnepaneel PVO