Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Samen werken, samen ondernemen

Met onze bedrijfsactiviteiten willen wij de energietransitie versnellen om onze planeet leefbaar te houden. De drie bekende P’s van maatschappelijk verantwoord ondernemen, People, Planet en Profit vormen zelfs de basis van onze onderneming. Wij ondernemen duurzaam vanuit onze overtuiging. Deze mentaliteit wordt weerspiegeld in onze bedrijfsattitude en onze bedrijfscultuur. PVO International is veel meer dan een organisatie met een winstoogmerk.

 

Mensgericht werken

Bij PVO draait het om de mens als drijvende factor in de organisatie. En daar moet je goed voor zorgen. Dat doen we door een omgeving te bieden waar iemand met plezier kan werken, zijn talenten kan inzetten, zich kan ontwikkelen en waarde kan toevoegen. En dit alles binnen een dynamische omgeving waarin we samen ondernemen.

 

Delen is groeien

Binnen onze organisatie creëren we actief bewustzijn en ruimte om ons gezamenlijk in te zetten voor een duurzame maatschappij. Wij geloven dat werkplezier toeneemt als je iets kunt delen van wat je zelf ontvangen hebt. Door het delen van kennis, middelen, tijd en/of geld geef je de ander een kans om te groeien. Binnen en buiten de organisatie.

PVO ondersteunt vanuit deze groeigedachte ondernemende stichtingen en partijen die zich belangeloos inzetten voor mens én milieu. Wij verbinden ons met partijen die gedreven worden door ondernemerschap en passie en ondersteunen hen met tijd, middelen, inzet, betrokkenheid en financiële middelen.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om te investeren in projecten die ons nauw aan het hart liggen en waar wij vanuit ons ondernemerschap verbinding kunnen leggen.

De medewerkers van PVO aan het woord:

“Met relatief weinig inspanningsvermogen kun je al een grote verandering voor mensen bewerkstelligen.”

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf.”

“We krijgen veel hier, maar het is ook de bedoeling dat we iets teruggeven aan bepaalde delen van de maatschappij.”

Daarnaast dragen we bij PVO ook bij aan…

Recycling: Stichting Open

 

PVO International heeft een selectief aanbod van gerenommeerde solarmerken. De producten die wij leveren dragen bij aan een beter milieu omdat hiermee groene energie kan worden opgewekt. Wij vinden het ook belangrijk dat deze producten recyclebaar zijn. Daarom hebben wij ons aangesloten bij een collectief innamesysteem dat onze afgedankte zonnepanelen en omvormers recyclet, namelijk: Stichting Open.

Stichting Open is een bij de overheid geregistreerd collectief terugnamesysteem dat zorgdraagt voor de inname en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur, ofwel e-waste.

Op onze Recycling pagina vindt u meer informatie over het recyclageproces.

Educatie: PVO is Erkend Leerbedrijf

 

Sinds september 2018 is PVO International officieel erkend als leerbedrijf in Transport en Logistiek. Deze erkenning van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakt het mogelijk voor studenten om praktijkstage te lopen in ons magazijn. Daarnaast hebben wij ook de erkenning verkregen voor de afdeling Marketing en Communicatie.

Wij zijn hier als bedrijf erg trots op en geven graag onze kennis door en bieden de mogelijkheid om ervaring op te doen in de praktijk.

Interesse in een stageplek bij PVO International? Kijk of we nog een plekje vrij hebben op: www.stagemarkt.nl.

Wat houdt de stageplek in? Lees het hier.

 

Duurzame Energie: Mabel’s Cottage Stichting & Bakkerij

We hebben altijd al de gedachte gehad om op ieder continent een project / mensen te kennen die we kunnen steunen met en door PVO. We verbinden mensen en vervullen zo ons doel om te zorgen voor deze aarde en de mensen die er op wonen. De stichting Mabel’s Cottage, gevestigd in Sierra Leone West-Afrika, was op zoek naar hulp om een off-grid zonnestroomsysteem te realiseren om de energievoorziening te verbeteren. PVO ondersteunt dit project door de benodigdheden te regelen en te financieren.

Mabel’s Cottage is een tehuis voor de opvang van alleenstaande zwangere tienermeisjes. Dat is in West Afrika een groot, vooral sociaal probleem dat vaak leidt tot maatschappelijke uitsluiting van de alleenstaande tieners en hun baby.

In 2016 zijn ze begonnen, samen met het tehuis, in Freetown om een bakkerij op te zetten waarmee Mabel’s Cottage de verzorging en opleiding van de tieners zelf kan financieren. Maar ook nog werkgelegenheid biedt aan verzorgers, broodverkopers en bakkers. Zo gaan ze nu geheel zelfstandig aan het werk. Alleen bij calamiteiten en grotere projecten zoals zonne-energie wordt een beroep op de Stichting gedaan.

Lees hier meer over Mabel’s Cottage

 

MoVu Moldova

Wij ondersteunen graag projecten waarbij andere partijen zich belangeloos inzetten voor een ander. Een van die organisaties is de stichting MoVu Moldova, een kleine stichting met enthousiaste vrijwilligers die ondersteuning, hulp en ontwikkelingskansen bieden aan de zwakkeren in Moldavië. Moldavië is veruit het armste land van Europa. De economie van Moldavië is voornamelijk afhankelijk van de landbouw. Door de klimaatverandering zijn er echter veel uitdagingen voor de landbouwsector, zoals stijgende temperaturen, minder regen en langere periodes van droogte.

De stichting maakt middels projecten dingen mogelijk voor de bevolking in Moldavië die anders niet bereikbaar zijn voor hen. Deze projecten zijn erop gericht om directe hulp te verlenen en de nood te verlichten. Daarnaast willen ze ook ontwikkelingen tot stand brengen met een blijvend karakter.

Lees hier meer over MoVu Moldova