First Solar is een toonaangevend Amerikaans technologiebedrijf en wereldwijde leverancier van duurzaam geproduceerde energiezuinige solar modules. First Solar werd opgericht in 1999 en de aanwezigheid van het bedrijf op de Europese Utility markt dateert van 2005.

Al meer dan 20 jaar, met een investering van meer dan 1 miljard USD in R&D, heeft First Solar het voortouw genomen op het gebied van fotovoltaïsche (PV) dunne-filmtechnologie om de efficiëntie en betrouwbaarheid te verhogen en de Levelized Cost of Energy (LCOE) te verlagen.

De geavanceerde dunnefilmzonnepanelen van het bedrijf, ontwikkeld in R&D-laboratoria in Californië en Ohio, vertegenwoordigen de volgende generatie zonnetechnologieën en bieden een concurrerend, krachtig, koolstofarm alternatief voor conventionele kristallijn silicium PV-panelen.

First Solar is eigenaar van al zijn productiefaciliteiten in de VS, Maleisië en Vietnam en produceert zijn modules in een geïntegreerd, sterk geautomatiseerd productieproces.

De productiearchitectuur van First Solar wordt beheerd door een enkele set wereldwijde specificaties voor Bill of Materials (BoM)-componenten. Het resultaat is strak gecontroleerde, consistent vervaardigde producten van hoge kwaliteit. Bovendien is de duurzame glas-glasconstructie getest en gecertificeerd volgens de IEC-normen en levert deze betrouwbare prestaties gedurende de hele levensduur.

Het volledig geïntegreerde productieproces stelt First Solar ook op unieke wijze in staat om 100% transparantie en traceerbaarheid van al zijn productiecomponenten te bieden.

Voordelen:

  • 25+ jaar betrouwbare en bewezen veldprestaties en Top Performer in de PV Module Reliability Scorecard (PVEL en DNV-GL).
  • Duurzame glas-glasmodule getest en IEC gecertificeerd
  • Innovatief onderbouwframe wat resulteert in hogere installatiesnelheden en lagere installatiekosten
  • Beste milieuprofiel met laagste CO2-voetafdruk
  • Verantwoord geproduceerd met 100% traceerbare QA/QC
  • EPEAT Silver Rated (Ecolabel)

First Solar producten

First Solar Series 6 Plus 455WP

[ FS-6455A-P ]

Bekijk product

First Solar Series 6 Plus 460WP

[ FS-6460A-P ]

Bekijk product

Kabel Splitter – First Solar

[ FS61500-3-36-P-6-EVO2 ]

Bekijk product

Kabel Splitter – First Solar

[ FS61500-3-36-N-6-EVO2 ]

Bekijk product