Filter:

Meer lezen
ESDEC
Van der Valk Solar Systems
23 december 2021

Nieuwe prijslijsten onderconstructie in 2022

Nog altijd worden onze leveranciers geconfronteerd met de gevolgen van de extreem gestegen grondstofprijzen en schaarste op de markt. Onze leveranciers hebben de grondstoffen tegen hogere tarieven moeten inkopen om er zeker van te zijn van voldoende voorraad. Daarom zijn ze genoodzaakt om de verkoopprijzen voor de producten te verhogen. Dit betekent concreet:

 

Per 1 januari 2022

Esdec verhoogt vanaf 1 januari 2022 de prijzen met een gemiddelde van 14%.

Per 1 februari 2022

Ook bij Van der Valk Solar Systems stijgen de prijzen. Vanaf 1 februari 2022 stijgen de prijzen met een gemiddelde prijsverhoging van 7% De prijsverhoging zal niet over het gehele productassortiment gelijk zijn, omdat deze sterk afhankelijk is van bijvoorbeeld het aandeel aluminium of staal in het geheel.

 

Voor meer informatie over de nieuwe prijzen en wat dit specifiek voor uw projecten betekent, neem contact op met onze Sales afdeling (sales@pvo-int.com – +31 (0)85 7820055)

Meer lezen
Connectors
21 december 2021

Connectoren van 8 fabrikanten kunnen veilig gecombineerd worden met MC4-connectoren van Stäubli

Testen DEKRA wijzen uit: connectoren 8 fabrikanten kunnen veilig gecombineerd worden met MC4-connectoren Stäubli

Connectoren van 8 verschillende fabrikanten zijn veilig te combineren met MC4-connectoren van Stäubli. Dat blijkt uit een reeks testen uitgevoerd door certificeringsbedrijf DEKRA in opdracht van brancheorganisatie Holland Solar.

DEKRA heeft de volgende 8 connectorenparen aan testen onderworpen:

 • Stäubli MC4 – Canadian Solar T4-PC
 • Stäubli MC4 – Longi PV-LR5
 • Stäubli MC4 – Suntech C4
 • Stäubli MC4 – JA Solar QC4
 • Stäubli MC4 – Sunpower YS 254/255
 • Stäubli MC4 – Trina Solar TS4
 • Stäubli MC4 – Jinko Solar PV-JK03M
 • Stäubli MC4 – Weidmüller PV-STICK

Voldoen aan eisen in norm

Met deze, door DEKRA vastgestelde, testresultaten wordt voldaan aan de eisen zoals opgenomen in het Technisch Document 18 (TD18) van SCIOS. SCIOS Scope 12–gecertificeerde bedrijven voeren op basis van TD18 gestandaardiseerde inspecties uit. Op dit moment onderzoekt SCIOS of TD18, op basis van deze onderzoeksresultaten, kan worden aangepast. Daarnaast heeft de NEN-normcommissie PV-systemen (NEC82) een wijzigingsvoorstel voorbereid voor relevante internationale en nationale normen (IEC60364-712 ED3, NEN1010:2020 en NPR5310-712), die het veilig toepassen van crossmating – onder hierboven genoemde voorwaarden – mogelijk maakt.

Het testrapport is op de website van Holland Solar te downloaden. Partijen die nog andere connectorparen op dezelfde wijze door een Nederlandse certificerende instelling hebben laten testen of dergelijke testen zouden willen laten uitvoeren, worden opgeroepen contact op te nemen met Holland Solar. Exclusief voor leden van Holland Solar wordt een standaard Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E)-document opgesteld dat gebruikmaakt van de testresultaten.

 

Lees hier het volledige bericht van Holland Solar.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
09 december 2021

ValkSolarFix nu verkrijgbaar

De ValkSolarFix is nu verkrijgbaar bij PVO International. Waarom ValkSolarFix? Dankzij de speciale hoogte van 20mm, vormt de ValkSolarFix namelijk de perfecte oplossing voor het mechanisch verankeren van het ValkPro+ en ValkPitched systeem. De voordelen:

 • Oplossingen voor stormvaste verankering in beton, hout, staalplaat en gasbeton.
 • Eenvoudige en snelle montage op de dakbedekking.
 • Volledig waterdicht in te werken.
 • Mogelijkheden voor het integreren van lijn- en railsystemen voor valbeveiliging.

Ook is er speciale PVC cover beschikbaar voor het snel en eenvoudig waterdicht inwerken van de ValkSolarFix op daken voorzien van een PVC dakmembraan.

Meer lezen
SolarEdge
06 oktober 2021

Nieuwe optimizers voor residentiële omvormers SolarEdge

De komende tijd wordt door SolarEdge de overstap in Europa gemaakt van de P-serie naar de S-serie Power Optimizers. De P-serie wordt uitgefaseerd en vervangen door de S-serie.

De nieuwe S-serie Power Optimizers zijn nog slimmer en veiliger. Deze Power Optimizers van de S-serie zijn speciaal ontworpen voor de residentiële omvormers van SolarEdge. Met innovatieve, gepatenteerde technologie die meer veiligheidsfunctionaliteiten biedt, en met nieuw, verbeterd kabelmanagement versnelt de S-serie het stringen van de Power Optimizers.

 • S440-1RM4MRM voor zonnepanelen tot 440W – vervanger voor P370, P401 en P505
 • S500-1RM4MRM voor zonnepanelen tot 500W – vervanger voor P500 en P505 (S500B is vervanger voor P404, P485 en P505)

 

Leer meer over de voordelen van de S-serie Power Optimizers van SolarEdge, door de webinar te bekijken van SolarEdge.

Bekijk hier de webinar opname (15 min.)

Image Nieuwe optimizers voor residentiële omvormers SolarEdge
Meer lezen
ESDEC
01 oktober 2021

FlatFix Fusion is vernieuwd

Het FlatFix Fusion systeem is de afgelopen jaren succesvol toegepast in vele projecten in heel Europa. Esdec’s research & development afdeling kijkt continue naar mogelijkheden om niet alleen nieuwe producten te ontwikkelen maar ook naar mogelijkheden om bestaande producten nog beter te maken. En dat is afgelopen jaar gedaan voor onder andere FlatFix Fusion.

De belangrijkste vernieuwingen zijn:

Optimalisatie hoge en lage basis
De hoge en lage basis, waar de panelen op het montagesystemen bevestigd worden, zijn vernieuwd waardoor ze nog betere en duurzamere klemkracht hebben. Dat is niet alleen belangrijk voor extremere weersomstandigheden, ook als er onderhoud aan het PV-systeem gepleegd moet worden, moet de montage na verwijderen en terugplaatsen van het paneel optimaal blijven.

Nieuwe eindklem
De klem heeft nu aan de onderzijde kleine uitstulpingen die precies in gaatjes in de hoge en lage basis passen. Zo blijft de klem bij het aandraaien altijd in de juiste positie en kan het aandraaien nauwelijks meer fout gaan. Ook is er gekeken hoe het aarden van een rij panelen nog makkelijk gemaakt kon worden. De oplossing daarvoor is gevonden in het toevoegen van een inkeping in de eindklem waar aardingsclipjes precies inpassen. Dit zorgt voor een mooie en veilige manier van aarden.

Verbeterde winddeflectoren
De zijplaten zijn aangepast en hebben nu afgeronde hoeken. De belangrijkste update in dit onderdeel is dat de zijdeflectoren nu uitdrukbare kabeluitgangen hebben. In combinatie met de kabeluitgang kun je nu op een nog veiligere manier je kabels bundelen en afvoeren. Ook voor trekontlasting van de kabels is dit een wenselijke aanvulling aan voordelen van het systeem.

 

FlatFix webinar – 11 oktober 11.00u
Tijdens de FlatFix Webinar op 11 oktober om 11.00 vertelt product trainer Mark u bij over de update van FlatFix Fusion. Registreer u hier.

Image FlatFix Fusion is vernieuwd
Meer lezen
Helukabel
29 september 2021

Helukabel kondigt prijsstijging aan per 1 oktober

Helukabel heeft opnieuw een prijsstijging aangekondigd per 1 oktober 2021 van minimaal 6%. Deze prijsstijging is een gevolg van de stijgende transportkosten, productiekosten en de gestegen grondstofprijzen. De prijsstijging staat los van de koperprijzen.

Voor meer informatie en prijzen, neem contact op met onze Sales afdeling (sales@pvo-int.com – +31 (0)85 7820055)

Meer lezen
ESDEC
24 september 2021

Esdec introduceert FlatFix Wave Entry

Esdec heeft onlangs een nieuwe configuratie aangekondigd: FlatFix Wave Entry. De Wave Entry is een instapmodel montagesysteem voor kleinere en middelgrote daken. De voorgeassembleerde basis-units van de Wave Entry bieden ondersteuning voor twee zonnepanelen. Panelen tot 1800mm kunnen zo eenvoudig, snel en veilig in duale opstelling gemonteerd worden. Verder heeft de Wave Entry de volgende kenmerken:

 • Slechts één stuk gereedschap nodig
 • Klemmen op korte en lange zijde voor maximale koppeling en optimale ballastering
 • Panelen tot 1800mm (breedte: tot 1150mm) kunnen in dubbele opstelling geplaatst worden
 • Geassembleerde basis modules voor twee panelen

Lees hier alle info over de FlatFix Wave Entry.
Klik hier om het volledige Esdec assortiment te bekijken.

Image Esdec introduceert FlatFix Wave Entry
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
30 augustus 2021

Aluminium Paneelondersteuning ValkPro+

Omdat zonnepanelen steeds groter worden, past ook Van der Valk Solar Systems het assortiment hier continu op aan. Daarom is er een nieuw product voor het “extra” ondersteunen van zonnepanelen op platte daken toegevoegd: de aluminium paneelondersteuning voor het ValkPro+ systeem.

Extra Paneelondersteuning ValkPro+ L10

Voor toepassingen in gebieden met een hoge sneeuwlast of wanneer zeer grote panelen worden gebruikt, is er de mogelijkheid om het montagesysteem te voorzien van speciale onderdelen om het PV-paneel extra te ondersteunen. Deze extra ondersteuning bestaat uit een speciale voor- en achtervoet, die in het midden van de lange zijde aan het paneelframe kan worden geklemd.

De aluminium paneelondersteuning bestaat uit een kunststof en aluminium deel. Het kunststof deel bestaat uit gerecycled rubber. Bovenop het kunststof deel is een aluminium voetbeugel geplaatst, die zorgt voor een sterke en degelijke verbinding met het zonnepaneel.

Compatibiliteit

De aluminium paneelondersteuning is geschikt voor toepassing op bestaande en nieuwe platte daken. De aluminium paneelondersteuning combineert perfect met het ValkPro+ landscape (L10) Zuid en Oost-West systeem.

 

Projecten met de Aluminium Paneelondersteuning ValkPro+ zijn vanaf heden te berekenen met de ValkPVplanner.

Image Aluminium Paneelondersteuning ValkPro+
Meer lezen
SolarEdge
27 augustus 2021

Power Optimizer update voor P401

Na uitgebreide laboratorium- en veldtesten heeft SolarEdge besloten om de maximale kortsluitstroom (Isc) van de P401 Power Optimizer te upgraden naar 12,5A.
Dit zorgt voor extra ontwerpflexibiliteit bij het selecteren van Power Optimizers voor residentiële SolarEdge-projecten.

Deze wijziging is van kracht vanaf 30 augustus 2021 op al uw P401-eenheden in voorraad.

Download hier de nieuwe Engelse versie, de Nederlandse variant volgt snel.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
27 juli 2021

ValkPro+ systeem wordt dé nieuwe standaard

Van Der Valk Solar Systems heeft aangekondigd dat het ValkPro+ systeem dé nieuwe standaard wordt voor grondopstellingen. Om deze reden worden de ValkField Single Row en Double Row uitgefaseerd.

Voordelen ValkPro+ als grondopstelling:

 • Eenvoudig te installeren (geen zware machines nodig)
 • In de grond boren of graven is verleden tijd
 • Ballast d.m.v. betonnen fundatievoeten
 • Kan later geplaatst worden op een dak en vice versa
 • Schansen: ValkDouble, ValkTriple, ValkQuattro

Binnenkort zijn projecten met ValkPro+ als grondopstelling te berekenen met de ValkPVplanner.

Neem voor meer informatie contact op met onze Sales afdeling (sales@pvo-int.com – +31 (0)85 7820055)

Image ValkPro+ systeem wordt dé nieuwe standaard
Meer lezen
Enphase
ESDEC
Helukabel
SolarEdge
09 juli 2021

Prijsstijgingen blijven doorzetten

Zoals het er nu uit ziet blijven de prijsstijgingen doorzetten. Door de tekorten in grondstoffen zijn de grondstofprijzen gestegen, maar transport speelt op dit moment ook een grote rol in de prijsstijgingen. De prijzen van containers blijven stijgen en het is een gevecht om in China aan een container te komen.

De laatste update over prijsstijgingen vanuit onze leveranciers:

 • Esdec heeft vanaf 7 juli de prijzen verhoogd met minimaal 5%. Ook hebben ze al aangegeven dat de volgende prijsverhoging op 7 augustus zal plaatsvinden van meer dan 5% en deze bovenop de prijsstijging komt van 7 juli.
 • Enphase heeft vanaf 1 juli een prijsverhoging doorgevoerd voor enkel de micro-omvormers. Dit een gevolg van o.a. de schaarste in silicon chips die nodig zijn voor de omvormers.
 • Ook de prijzen van SolarEdge gaan stijgen vanaf 1 augustus.
 • De prijzen Helukabel zijn zeer afhankelijk van de koperprijs. Helukabel werkt momenteel voor iedere maand met een nieuwe prijslijst.

Voor meer informatie en prijzen, neem contact op met onze Sales afdeling (sales@pvo-int.com – +31 (0)85 7820055)

Meer lezen
ESDEC
09 juli 2021

FlatFix Wave Plus

Op 8 juli heeft Esdec de naam van FlatFix Wave verandert in FlatFix Wave Plus. De reden voor de naamswijziging is dat Esdec in de nabije toekomst verschillende configuraties van het FlatFix Wave-systeem willen ontwikkelen, gebaseerd op de kernelementen van Wave (geassembleerde module, gereedschap loos klemmen, high-compliance features).

BREDERE PANELEN
De huidige configuratie van het systeem en zijn componenten blijft hetzelfde. Met de naamsverandering hebben ze echter wel een aantal nieuwe componenten toegevoegd die de montage van nog bredere panelen met FlatFix Wave Plus mogelijk maken. Zonnepanelen worden immers niet alleen langer, maar ook breder.

 • Met een langere duale module kun je nu panelen tot 1149 mm breed monteren. Concreet betekent dit dat er naast de huidige lengte van de unit per 8 juli een nieuwe duale module (ongeveer 6 cm toegevoegd aan elke kant van de duale module) beschikbaar is.
 • De lengte van de panelen (tot 2500 mm) is geen probleem aangezien twee basismodules elk paneel ondersteunen voor maximale ondersteuning. Stabilisatoren die voor de stijfheid van het systeem zorgen, zijn nu ook verkrijgbaar in twee extra lengtes. De winddeflectorkit is ook aangepast voor deze langere dubbele eenheid.

Het is nog niet mogelijk om een volledige projectberekening te doen met bredere panelen in de Esdec calculator. Wanneer je nu een breed paneel (1070 mm en groter) selecteert in de calculator, word je doorverwezen naar onze afdeling projectengineering voor ondersteuning.

Image FlatFix Wave Plus
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
07 juli 2021

Introductie ValkPro+ ballastbakken

Van der Valk Solar Systems introduceert een nieuwe mogelijkheid om PV installaties te verzwaren: ballastbakken voor het ValkPro+ systeem.

Deze ballastbakken worden verzwaard door middel van grind of klinkers. De bakken worden geplaatst op de ValkPro+ dakdragers. Door het handige ontwerp is het gemakkelijk en snel te installeren. Tevens is het een kosten effectievere ballast oplossing, omdat er vaak al grind op platte daken ligt. Het grind kan simpelweg naar de ballastbakken verplaatst worden! Dit biedt ook logistieke voordelen, omdat er geen tegels meer besteld en vervoerd hoeven te worden.

De ValkPro+ ballastbakken zijn gemaakt van corrosiebestendig staal en ontworpen en gecalculeerd volgens de laatste normeringen. De ballastbak is toepasbaar voor commerciële en residentiële platte daken. Beschikbaar voor L10°, P10° en L15° in Zuid en Oost-West opstellingen. Berekeningen voor projecten met ValkPro+ worden snel en gemakkelijk gemaakt in de ValkPVplanner (de ballastbakken kunnen als serviceartikel worden toegevoegd).

Image Introductie ValkPro+ ballastbakken
Meer lezen
ESDEC
05 juli 2021

Update ClickFit EVO (staaldak)

Esdec kondigt twee kleine updates aan voor ClickFit EVO voor stalen daken. De montageprofielen zijn nu te bevestigen met blindklinknagels en een nieuwe, verbeterde schroef.

Blindklinknagels

Het is nu mogelijk om de lage en hoge montageprofielen van Esdec’s ClickFit EVO voor staaldak met blindklinknagels te bevestigen. Er is een iets groter gat gemaakt in de lage en hoge montageprofielen zodat nu zowel schroeven als blindklinknagels kunnen worden gebruikt. De profielen zijn al bijgewerkt en worden inmiddels al geleverd. Deze aanpassing komt op verzoek van installateurs die liever met blindklinknagels werken. De bevestiging met de blindklinknagel is uitgebreid getest en garandeert de meest betrouwbare en waterdichte installatie.

Nieuwe, verbeterde schroef

Voor wie met schroeven wil blijven werken, is er nu een verbeterde versie beschikbaar. Esdec heeft een nieuwe zelftappende plaatschroef in hetassortiment opgenomen die de oude vervangt.

Deze zelftappende plaatschroef (6 x 25mm) is van hoge kwaliteit en heeft de beste coating. Dankzij de hoogste corrosieweerstand zijn ze ideaal voor gebruik in kustgebieden en op landbouwdaken.  Daarnaast sluiten het materiaal en de coating ook galvanische corrosie op het dak uit. De schroeven kunnen nu ook op twee manieren worden aangedraaid: Torx 30 en SW10. Hierdoor heb je voor alle producten maar één tool nodig. De zelftappende plaatschroef wordt gebruikt om de ClickFit EVO stalen dakrails te monteren op trapeziumvormige of gegolfde stalen daken, om de ClickFit Basic montagebeugel te monteren op de trapeziumvormige stalen daken (dezelfde schroef wordt gebruikt in FlatFix Fusion, om de winddeflectorens en ballastbakken te bevestigen).

Deze meerkoppige schroeven zijn uitvoerig getest en zorgen voor een nog sterkere hechting. Hierdoor zijn er uiteindelijk minder schroeven nodig. De scherpere punt van de nieuwe schroef maakt het gemakkelijker om door het staal te schroeven. De schroef met ring zorgt in combinatie met het EPDM rubber op de profielen voor een waterdichte afdichting. Deze nieuwe schroeven vervangen de oude en worden automatisch weergegeven in de calculator.

Image Update ClickFit EVO (staaldak)
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
25 juni 2021

“Extra lange” lengtes Side++ profielen

Van der Valk Solar Systems kondigt aan dat ze vanaf heden volledig over gaan op “extra lange” lengtes voor de Side++ profielen voor schuine daken.

Side++ profielen

Afmetingen van zonnepanelen worden steeds groter. Om deze reden heeft Van der Valk Solar Systems een aantal maanden geleden het assortiment Side++ profielen voor schuine daken uitgebreid met nieuwe lengtematen zodat daar zelfs de grootste maten panelen op passen. Deze nieuwe “extra lange” profiellengtes zijn geschikt tot een paneelbreedte van 1052mm met minder koppelingen. Er is besloten om de normale lengtes profielen uit te faseren en volledig over te gaan op de “extra lange” Side++ profielen. De “extra lange” profielen zijn beschikbaar in aluminium kleur en zwart gecoat.

Voordelen

 • Groter installatiegemak voor paneelbreedtes t/m 1052 mm met minder koppelingen.
 • Betere beschikbaarheid en kortere levertijden.
 • Kleiner assortiment en daardoor meer gemak met bestellen en minder opslagruimte.

Beschikbaarheid 

Vanaf nu zijn de “extra lange” Side++ profielen leverbaar. De “oude” lengtes zijn nog beschikbaar zolang de voorraad strekt. De nieuwe profiellengtes zijn reeds toegevoegd aan de online calculatietools ValkPVplanner en ValkKITSplanner.

Image “Extra lange” lengtes Side++ profielen
Meer lezen
Growatt
MAX
08 juni 2021

Growatt introduceert MAX100-125KTL3-X LV op SNEC

Tijdens de grootste solar beurs ter wereld, SNEC 2021, introduceerde Growatt de nieuwe C&I omvormerserie MAX100-125KTL3-X LV.

“De introductie van de MAX 100-125KTL3-X LV-omvormer maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen om voorop te blijven lopen op het gebied van technologie en productinnovatie. Deze nieuwe omvormer is ontworpen voor grote commerciële en industriële zonne-energiecentrales en zal het rendement op de investering maximaliseren”, aldus Lisa Zhang, de marketingdirecteur van het bedrijf. De omvormer heeft 10 MPPT’s, waardoor verschillende oriëntaties van de zonnepanelen mogelijk zijn om de stroomopwekking te optimaliseren en de maximale string-ingangsstroom bereikt 16A, waardoor hij kan werken met 500W+ hoogvermogenmodules.

De omvormer heeft type II SPD aan zowel AC- als DC-zijde en een optionele AFCI-functie om het PV-systeem te beschermen. De omvormer heeft een IP66-beschermingsniveau tegen stof en water, waardoor hij kan werken in zware omstandigheden zoals hoge luchtvochtigheid, extreme temperaturen en atmosferische vervuiling en in kustgebieden met een hoog zoutgehalte.

De MAX 100-125KTL3-X LV-omvormer biedt ook slimme online bewaking en probleemoplossing, met geavanceerde externe O&M-tools voor intelligente stringbewaking, slimme IV-curvescanning en diagnose voor installateurs. “Met deze tools kunnen installateurs het aantal bezoeken ter plaatse verminderen, de O&M-kosten verlagen en de service-efficiëntie verbeteren”, concludeerde Zhang.

Bekijk hier de beelden van Growatt tijdens SNEC 2021: https://youtu.be/YW80r89Serg

Klik hier voor de producten en datasheet

Image Growatt introduceert MAX100-125KTL3-X LV op SNEC
Meer lezen
28 mei 2021

Prijsstijging in grondstoffen

De grondstofprijzen blijven stijgen. Dit zien we ook terug bij prijsstijgingen bij onze leveranciers (per 1 juni). Door aantrekkende economieën zoals de bouw, automobielindustrie en duurzame energiesector is de wereldwijde vraag naar grondstoffen zeer groot en lopen levertijden op. Daarnaast is er sprake van een beperkt aanbod op de wereldmarkt omdat grote landen zoals China veel grondstoffen nodig hebben voor de interne markt en de beschikbaarheid van containers beperkt is.

Wat betekent dit precies? Inmiddels is de prijs voor aluminium anderhalf keer hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Staal is zelfs verdubbeld en dezelfde trend is zichtbaar voor kunststoffen, koper en elektronicachips. En naast de hogere prijs is de verkrijgbaarheid een bepalende factor. Bij onze leveranciers ontkomen ze daardoor niet aan een prijsstijging. Wat de toekomst ons zal brengen is lastig te voorspellen wat betreft de grondstoffenmarkt. De komende maanden is de uitdaging voor onze leveranciers om aan materialen te komen tegen een redelijke prijs de moeilijkste opgave.

Voor meer informatie, neem contact op met onze Sales afdeling (sales@pvo-int.com – +31(0)857820055)

Meer lezen
Enphase
Growatt
SMA
SolarEdge
Sungrow
26 april 2021

Conformiteitscertificaat voor omvormers

De Nederlandse netbeheerders gaan vanaf 27 april actief monitoren welke typen omvormers bij nieuwe zonnepaneelinstallaties bij consumenten worden gebruikt en of deze over een conformiteitscertificaat beschikken. Onze omvormer leveranciers moeten de volgende certificaten aan kunnen leveren:

 • Laag voltage – NEN-EN 50549-1
 • Medium voltage – NEN EN 50549-2

Onze leveranciers zijn druk bezig geweest om op tijd alle certificaten voor u gereed te hebben. Alle certificaten hebben wij voor u verzameld. Het gewenste certificaat kunt u vanaf heden vinden door naar het specifieke product te gaan of door ze te downloaden op onze Downloads-pagina.

Meer lezen
Jinko Solar
Tiger Pro
12 april 2021

JinkoSolar kondigt nieuw Tiger Pro paneel aan

Onlangs heeft JinkoSolar haar nieuwe Tiger Pro paneel aangekondigd. Dit nieuwe paneel heeft een maximale power output van 415W en een maximale efficiëntie van 21.3%. Door de gunstige afmetingen en het lagere gewicht is dit paneel gebruiksvriendelijker dan de huidige Tiger Pro panelen. Dit paneel is dan ook uitermate geschikt voor zowel C&I als residentiële projecten.

Specificaties:

 • 22 kg
 • 1718x1134x30mm
 • 182mm wafers
 • 54 cell design
 • 15 jaar productgarantie
 • Degradatie van 2% gedurende eerste jaar, jaarlijkse degradatie van 0.55%
 • Speciaal voor C&I én residentiële projecten

Dit paneel is aangekondigd door JinkoSolar maar nog niet beschikbaar.

Download hier de datasheet

Bekijk hier het volledige JinkoSolar assortiment

Image JinkoSolar kondigt nieuw Tiger Pro paneel aan
Meer lezen
Growatt
MOD
01 februari 2021

Growatt MOD3-15TL3-X

Growatt vervangt per direct de TL3-S modellen voor de nieuwe generatie MOD-omvormers. We hebben nog een aantal TL3-S modellen voor u direct op voorraad, daarna worden ook deze modellen direct vervangen door de nieuwe MOD-omvormers.

Specificaties:

 • Maximale efficiëntie van 98.6%
 • Touch toets en OLED scherm
 • Type II SPD aan DC & AC zijde
 • AFCI optioneel
 • Stringbewaking en monitoring

Download hier de MOD3000-9000TL3-X datasheet

Download hier de MOD10-15KTL3-X datasheet

Bekijk hier het volledige assortiment

Image Growatt MOD3-15TL3-X
Meer lezen
Growatt
SolarEdge
Jinko Solar
22 januari 2021

PV Magazine award winnaars 2020

De winnaars van de 2020 awards zijn afkomstig van bedrijven in China, Europa, Israël en Australië, wat aantoont dat innovatie binnen de steeds mondialere zonne-energie-industrie overal ter wereld plaatsvindt. En onder de winnaars zitten ook een aantal leveranciers van ons.

Om de prijswinnaars te selecteren, verzamelde pv magazine zes deskundige jury’s, met vertegenwoordigers uit de hele wereld van zonne-energie. Deze onafhankelijke juryleden – brancheanalisten, technologen, onderzoekers en insiders uit de branche – brengen een schat aan ervaring en nauw contact met fabrikanten en projectontwikkelaars in voor het proces.

JinkoSolar wint voor het eerst de PV Magazine Award 2020
JinkoSolar heeft de pv magazine award 2020 in de categorie Module gewonnen voor zijn Tiger monofacial module. De jury heeft de Tiger monofaciale module van Jinko erkend vanwege zijn uitgebreide prestatiekwaliteit met zijn TR-technologie. “De technologie is echt innovatief en kan op allerlei verschillende cellen worden toegepast. Als Jinko in de toekomst bijvoorbeeld HJT heeft, kan hij ook het tegellint gebruiken ”, aldus jurylid Jay Lin.

SolarEdge wint de prijs voor het PV Magazine in de categorie omvormers
SolarEdge wint de pv magazine award voor de Energy Hub omvormer in de omvormercategorie. Met dit product heeft SolarEdge een allesomvattende oplossing geboden om belastingen te regelen, netondersteuning, slim opladen van elektrische voertuigen en een leven met de zekerheid van back-upstroom te bieden. “Het biedt een behoorlijk uitgebreide reeks functies, waarmee de ladingen en apparaten worden bediend, maar ook elektrische voertuigen”, zegt jurylid Jenya Meydbray. “De 2,0 DC / AC-verhouding is ook erg goed in termen van DC-opslag, vooral met die power optimizers.”

Growatt wint Publisher’s Pick tijdens de PV Magazine Awards 2020
De door pv magazine geselecteerde award Publisher’s Pick voor 2020 gaat naar omvormer fabrikant Growatt. In slechts 10 jaar hebben de oprichter van het bedrijf, David Ding, en zijn team een ​​multinationale onderneming opgebouwd met 13 dochterondernemingen en zes grote magazijnen over de hele wereld met regionale teams voor marketing, technische ondersteuning en after-sales service. Growatt investeert 10% van zijn jaarlijkse inkomsten in onderzoek en ontwikkeling, en 200 van de 1.200 werknemers van het bedrijf zijn onderzoeks- en ontwikkelingsingenieurs.
Grohome van Growatt stelt de huiseigenaar centraal als zowel consument als “prosument”, door een handige app binnen handbereik te hebben om het systeem te beheren en het eigen verbruik te optimaliseren. Dit alles versnelt de energietransitie, waardoor Growatt een zeer waardige ontvanger is van de pv-tijdschriftprijs 2020 in de categorie ‘Publisher’s Pick’.

Image PV Magazine award winnaars 2020
Meer lezen
Growatt
MIC
18 januari 2021

Growatt MIC600-3300TL-X

Eind vorig jaar kondigde Growatt de komst van de nieuwe MIC serie aan. De MIC serie zal de huidige S serie van Growatt vervangen. Growatt heeft daarom ook aangekondigd te stoppen met de productie van de S serie zodra de MIC serie leverbaar is. De S serie zal als gevolg hiervan verdwijnen uit ons assortiment.

De MIC2000TL-X en MIC2500TL-X zijn op dit moment al beschikbaar. Daarnaast heeft Growatt twee nieuwe modellen aan de MIC-serie toegevoegd: MIC600TL-X en MIC3300TL-X. Ook deze modellen zijn inmiddels al beschikbaar. Alle overige modellen met uitzondering van de MIC750TL-X zijn naar verwachting in Q1 2021 beschikbaar.

Specificaties:

 • Maximale efficiëntie van 97.6%
 • Compact design
 • Touch toets en OLED display
 • Flexibele monitoringsopties
 • Optionele AFCI

Download hier de datasheet

Bekijk hier het volledige assortiment

Image Growatt MIC600-3300TL-X
Meer lezen
Jinko Solar
13 januari 2021

JinkoSolar N-type Mono-module vestigt een nieuw wereldrecord

JinkoSolar N-type Mono-module vestigt een nieuw wereldrecord met de hoogste conversie-efficiëntie van 23,01%. Onlangs kondigde JinkoSolar aan dat nadat de JinkoSolar N-type TOPCon Mono Cell-conversie-efficiëntie het record brak, de nieuwste N-type monomodules van het bedrijf zijn getest door de gezaghebbende externe organisatie TÜV Rheinland. In feite bereikten Jinko N-Type-panelen een recordhoge conversie-efficiëntie van 23,01%, waarmee het vorige wereldrecord van 22,39% van JinkoSolar zelf in januari 2020 werd verbroken.

JinkoSolar heeft deze uitstekende prestatie bereikt dankzij zijn toonaangevende verticale integratietechnologie, die de N-type TOPCon-hoogrendementceltechnologie en het moduleontwerp met hoge energiedichtheid van het bedrijf integreert met geavanceerde module-las- en verpakkingstechnologie om de optische versterking van de module te vergroten en te verminderen verlies van de interne weerstand van de module en om het aandeel van het celoppervlak in de module te vergroten, om een ​​verdere doorbraak in module-efficiëntie te bereiken, terwijl de esthetiek van de module aanzienlijk wordt verbeterd.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
13 januari 2021

Productupdate Van der Valk Solar Systems

Met directe ingang zal het artikel “721520 – klem voor zonnepaneel met onderprofiel” niet meer leverbaar zijn. De reden voor deze wijziging is dat het type panelen met achterprofiel, waar deze klemmen uitsluitend geschikt voor zijn, niet meer leverbaar zijn en daarom nauwelijks meer worden toegepast. Mocht je een oplossing willen voor het klemmen van een paneel met achterprofiel, neem dan contact op met Van der Valk Solar Systems. Zij gaan dan samen met u kijken of er eventueel een alternatief beschikbaar is voor uw project.

Image Productupdate Van der Valk Solar Systems
Meer lezen
Jinko Solar
07 januari 2021

Nieuw record JinkoSolar

Onlangs heeft JinkoSolar een recordomzettingsrendement van het N-type monokristallijn silicium zonnecel bereikt van 24,90%, onafhankelijk bevestigd door het Institute for Solar Energy Research in Hamelin (ISFH), Duitsland.

Als ’s werelds toonaangevende fotovoltaïsche bedrijf blijft JinkoSolar zijn eigen technologische niveau verbeteren, de een na de ander wereldrecords vestigen en Chinese fotovoltaïsche bedrijven promoten om wereldwijd de topklasse te worden. Jin Hao, CTO van JinkoSolar zei: “In de toekomst zal JinkoSolar de rol van promotor van industriële verandering op zich blijven nemen en zich richten op de snelle verbetering van PV-producten met onze innovatieve technologie om de hoogwaardige ontwikkeling van de fotovoltaïsche industrie te bevorderen. ”

JinkoSolar heeft enorme middelen geïnvesteerd in R&D. De experts van JinkoSolar op het gebied van siliciumwafers, -cellen en fotovoltaïsche modules richten zich op doorbraken op het gebied van technologische innovatie en zijn toegewijd om wereldwijde klanten efficiënte en concurrerende industrieproducten en toonaangevende technologieën te bieden. De recordbrekende monokristallijne silicium-zonnecel werd gefabriceerd op een hoogwaardig, laag defect CZ mono-Si-substraat. Geavanceerde diffusie met sterk geactiveerde doteerstof, hoogwaardige passivering van het oppervlak, JinkoSolar sterk geleidende passiverende contacttechnologieën en een reeks innovatieve technologieën en materiaalupgrades werden geïntegreerd in het celproces om dit nieuwe record van 24,9% te vestigen.

Meer lezen
Growatt
31 december 2020

Growatt MID25-40KTL3-X

Growatt brengt de nieuwe MID-serie eerder op de markt dan gepland. De 3-fase omvormers vervangen de huidige 25-40TL3-S serie. Halverwege januari zijn de eerste MID omvormers beschikbaar in Nederland.

Specificaties:
 • Gewicht is lichter dan de TL3-S
 • Type II SPD aan DC- en AC-zijde
 • String monitoring is een standaard functie
 • Inclusief AFCI

Download hier de datasheet

Bekijk hier het volledige assortiment

Image Growatt MID25-40KTL3-X
Meer lezen
Growatt
22 december 2020

Growatt MIC600TL-X

Zoals aangekondigd vervangt Growatt haar S-serie door de nieuwe MIC-serie omvormers. Deze nieuwe serie komt in Q1 2021 op de markt. Onlangs heeft Growatt een nieuw type aan deze MIC-serie toegevoegd: MIC600TL-X. Dit nieuwe type is de goedkoopste in de range én kan speciaal worden toegepast op een project met weinig panelen. Ook de overige voordelen blijven bij dit nieuwe type van kracht:

 • Maximale efficiëntie van 97,6%
 • Compact ontwerp
 • Touch key en OLED-display
 • Flexibele interface
 • AFCI optioneel

PVO International kan dit nieuwe type nu (december 2020) al uitleveren. Klik hier voor meer informatie over het nieuwe model.

Image Growatt MIC600TL-X
Meer lezen
Enphase
02 december 2020

Update: Envoy-S Standard

Momenteel is de Envoy-S Standaard van Enphase niet beschikbaar. Dit is van tijdelijke aard, verwachting is dat het product weer beschikbaar is vanaf het nieuwe jaar.

Voor uw projecten met de Envoy-S Standaard kunt u nu tijdelijk de Envoy-S Metered gebruiken.

Voor meer informatie neem contact op met onze Sales afdeling door te bellen +31 (0)85 7820055 of te mailen naar sales@pvo-int.com.

Image Update: Envoy-S Standard
Meer lezen
SolarEdge
30 november 2020

Optimizer update

Vanuit SolarEdge hebben we een aantal updates ontvangen die we graag met u delen:

P405 uit assortiment

De P405 optimizer wordt op dit moment uitgefaseerd. De directe vervanger is P485, deze optimizer kan voor dezelfde configuraties gebruikt worden als de P405.

Klik hier voor meer details en de datasheets.

 

Nieuwe commerciële optimizer in aantocht

SolarEdge gaat een nieuwe commerciële optimizer op de markt brengen voor hoge vermogen solar modules.
Binnenkort meer hierover.

 

Image Optimizer update
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
17 november 2020

ValkPitched Golfplaatbeugel

Het bevestigen van het ValkPitched systeem op golfplaten daken wordt, naast de traditionele manier door middel van stokschroeven, nu ook mogelijk door gebruik te maken van golfplaatbeugels. Het voordeel van de golfplaatbeugel is dat deze kan worden bevestigd door gebruik te maken van de reeds bestaande bevestigingspunten van de golfplaten.

De golfplaatbeugel bestaat uit een kunststof en aluminium deel. Het kunststof deel bestaat uit een flexibel rubber dat nauwkeurig aansluit op de radius van de golf en zorgt voor een waterdichte afsluiting. Dankzij de flexibiliteit en dikte van het kunststof deel kunnen kleine oneffenheden van de golf goed worden opgevangen. Boven op het flexibele kunststof deel is een aluminium hoekbeugel geplaatst met speciale ronding in onderzijde, welke zorgt voor een sterke en degelijke verbinding met de dakschroef. Het aluminium deel is voorzien van een voorgemonteerde hamerkopbout, waaraan het Side++ profiel snel en eenvoudig gemonteerd kan worden.

Artikelnummer: 747901

In het geval de golfplaatbeugel niet met de bestaande golfplaatbouten vastgezet kan worden, is het mogelijk om deze te vervangen door de “overmaatse” golfplaatbouten (774390).

Compatibiliteit

De golfplaatbeugel is geschikt voor toepassing op bestaande en nieuwe golfplaten daken. De golfplaatbeugel combineert perfect met de Side++ profielen van het ValkPitched Clamp systeem.

Image ValkPitched Golfplaatbeugel
Meer lezen
Enphase
13 november 2020

IQ7A verwacht in december

Enphase brengt nieuwste micro-omvormer later dan verwacht op de markt. De IQ 7a micro-omvormer zal hoogstwaarschijnlijk in december beschikbaar zijn.

De Enphase IQ 7A Micro-omvormer is de krachtige variant van het zevende generatie IQ platform en is ontworpen voor 60-cell / 120 half-cell en 72-cell / 144 half-cell modules, geheel klaar voor het slimme energienet. Zoals de IQ 7, IQ 7+ en IQ7X, vereenvoudigen de polymeerbehuizing en het revolutionaire bekabelingsysteem de installatie.

 • Geoptimaliseerd voor krachtige 60 cell / 120 half-cell en 72 cell / 144 half-cell modules
 • Maximaal Uitgangsvermogen: 366VA @ 230VAC
 • Aanbevolen PV module ingangsvermogen: 295-450+W
 • Vermogenspunt Tracking Bereik (Werkingsbereik): 18V-58V
 • 96.5% EU Efficiëntie

Download hier de datasheet

Image IQ7A verwacht in december
Meer lezen
Growatt
05 november 2020

Growatt 2500S niet meer leverbaar

Op dit moment zijn de Growatt 2500S eenfase omvormers niet meer verkrijgbaar. De directe vervanger is van de nieuwe MIC-serie die in Q1 2021 op de markt komt. Growatt heeft de productie van de 2500S al eerder stilgelegd, maar kan nu al de nieuwe MIC 2500TL-X uitleveren en deze hebben wij al op voorraad.

 • Maximale efficiëntie van 97,6%
 • Compact ontwerp
 • Touch key en OLED-display
 • Flexibele interface
 • AFCI optioneel

Klik hier voor meer informatie over het nieuwe model.

Image Growatt 2500S niet meer leverbaar
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
03 november 2020

Nieuwe ValkCableCare daksteun

In de afgelopen maanden is er bij Van der Valk Solar Systems hard gewerkt aan een nieuw type daksteun, waarop één of meerdere draadgoten op een snelle en betrouwbare manier kunnen worden gemonteerd. Het resultaat is een massieve daksteun uit geperst rubber granulaat, waarin drie montagehulzen zijn voorzien. De hoge dichtheid van het materiaal zorgt voor voldoende gewicht per steun en heeft tevens het voordeel om trillingen en vibraties in de draadgoten als gevolg van de wind te kunnen absorberen.

De breedte van het ondersteuningsblok zorgt voor een uitstekende zijdelingse stabiliteit van de draadgoten en maakt het tevens mogelijk om draadgoten tot een breedte van 350mm op één daksteun te monteren of bijvoorbeeld twee draadgoten van max. 150 mm naast elkaar (zie onderstaande afbeelding). Voor draadgoten vanaf 400 mm adviseren we om de daksteunen in versprongen patroon toe te passen.

De rubber blokken zijn aan de onderzijde standaard voorzien van een aluminium beschermlaag, waardoor de blokken geschikt zijn voor toepassing op bitumen en PVC daken.

Rvs bevestigingsclips

Gemak én snelheid van installeren is het uitgangspunt geweest voor de ontwikkeling van de speciale RVS bevestigingsclips. Deze clip kan vanaf de bovenzijde over een dwarsdraad van de draadgoot in één van de drie montagehulzen worden vastgedrukt. De clip zet zichzelf vast in het RVS schroefdraad van de huls door middel van weerhaakjes, waardoor de draadgoot aan het blok vast zit. Per bestelde daksteun worden standaard twee bevestigingsclip toegevoegd. De clips zijn ook los leverbaar per veelvoud van 100 stuks.

Image Nieuwe ValkCableCare daksteun
Meer lezen
SolarEdge
03 november 2020

SE27.6K wordt uitgefaseerd

SolarEdge heeft aangekondigd dat de SE27.6K 3-fase omvormer wordt uitgefaseerd. De vervangers voor deze omvormer zijn de SE30K en de SE33.3K.

Belangrijke specificaties van de nieuwe omvormers zijn:

 • Door nieuw ontwerp 25% minder gewicht (32 kg)
 • 150% DC-oversizing
 • Type II DC-overspanningsbeveiliging geïntegreerd in de unit
 • Optioneel voor integratie Type II AC Overspanningsbeveiliging en RS485 in de unit

Lees meer details en download de datasheets hier van de SE30K en SE33.3K.

Image SE27.6K wordt uitgefaseerd
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
30 oktober 2020

Vooraankondiging Van Der Valk: Paneelklemmen worden uitgebreid met extra component

In een vooraankondiging maakte Van Der Valk Solar System bekend dat de paneelklemmen voortaan standaard geschikt zijn om het paneelframe direct te vereffenen met de onderconstructie. Praktijkrichtlijn NPR 5310 geeft aan dat het functioneel vereffenen van alle “metalen delen” in het PV-systeem noodzakelijk is wanneer “transformator-loze” omvormers zijn toegepast. Om enerzijds een werkbare oplossing te bieden aan installateurs en om anderzijds aan de richtlijn te voldoen, worden de paneelklemmen uitgebreid met een extra component: een RVS vereffeningsplaatje aan de onderzijde van de klemplaat. Dit plaatje zorgt ervoor dat er altijd een elektrisch geleidend contact tot stand wordt gebracht.

De paneelklemmen van ValkPro+ voor platte daken en van ValkPitched voor schuine daken worden van dit plaatje voorzien. Deze nieuwe paneelklemmen zijn toepasbaar op nieuwe én bestaande ValkPro+ en ValkPitched montagesystemen.

Image Vooraankondiging Van Der Valk: Paneelklemmen worden uitgebreid met extra component
Meer lezen
Trina Solar
29 oktober 2020

Lancering Vertex S serie

Op woensdag 28 oktober lanceerde Trina Solar haar nieuwste module serie: Vertex S.

De nieuwste generatie Vertex S gaat in januari 2021 in massaproductie. De Vertex S is speciaal ontwikkeld voor residentiële en kleine C&I scale projecten. Met deze nieuwe serie hebben ze een high power module die klein is in formaat en gewicht. De Vertex S is naast een Mono White versie ook verkrijgbaar als Full Black.

Specificaties:

 • Tot 405Wp
 • Gewicht: 21 kg
 • Afmeting: 1754 x 1096 x 30 mm
 • Efficiëntie 21,1%
 • Standaard garantie van 15 jaar
 • Jaarlijkse degradatie: 0,55%

Download hier de datasheet

Kijk hier de gehele lancering terug

Image Lancering Vertex S serie
Meer lezen
SolarEdge
28 oktober 2020

New: SolarEdge SE16K

SolarEdge has announced that inverter type SE15K is being phased out. The replacement for this inverter is the SE16K. Important specifications of this type of inverter are:

 • No external fan
 • Small, light and easy to install
 • Built in module-level monitoring
 • With SetApp configuration
 • Fixed voltage inverter for longer strings
 • Optional integrated DC Safety Unit and/or DC surge protection

Click here for more details and to view datasheets.

Image New: SolarEdge SE16K
Meer lezen
SolarEdge
28 oktober 2020

New: SolarEdge SE16K

SolarEdge has announced that inverter type SE15K is being phased out. The replacement for this inverter is the SE16K. Important specifications of this type of inverter are:

 • No external fan
 • Small, light and easy to install
 • Built in module-level monitoring
 • With SetApp configuration
 • Fixed voltage inverter for longer strings
 • Optional integrated DC Safety Unit and/or DC surge protection

Click here for more details and to view datasheets.

Image New: SolarEdge SE16K
Meer lezen
SolarEdge
28 oktober 2020

Nieuw: SolarEdge SE16K

SolarEdge heeft aangekondigd dat omvormertype SE15K wordt uitgefaseerd. De vervanger van deze omvormer is de SE16K. Belangrijke specificaties van dit type omvormer zijn:

 • Geen externe ventilator
 • Klein, licht en eenvoudig te installeren
 • Ingebouwde monitoring op paneelniveau
 • Met SetApp configuratie
 • Vaste werkspanning voor langere strings
 • Optionele DC-veiligheidsunit en/of DC-overspanningsbeveiliging

Klik hier voor meer details en de datasheets.

Image Nieuw: SolarEdge SE16K
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
13 oktober 2020

Nieuwe lengtes Side++ profielen voor grote zonnepanelen (ValkPitched)

De afmetingen van de nieuwste generatie PV-panelen brengen uitdagingen met zich voor het montagesysteem. Tot nu toe waren de Side++ lengtematen afgestemd op een maximale paneelbreedte van 1016mm. Echter komen er steeds meer panelen op de markt die breder zijn. Om ook deze panelen op een snelle en efficiënte manier te kunnen monteren, heeft Van der Valk Solar Systems vier nieuwe lengtes toegevoegd aan het bestaande assortiment, naast de al bestaande profielen.

De vier nieuwe “extra lange” profielen zijn geschikt tot een maximale paneelbreedte tot 1052mm.

Image Nieuwe lengtes Side++ profielen voor grote zonnepanelen (ValkPitched)
Meer lezen
ESDEC
09 oktober 2020

Esdec lanceert nieuwe standaard voor commerciële daken gefaseerd in Europa

FlatFix Wave is ontworpen voor grootschalige projecten waar ook de volgende generatie grote zonnepanelen op gebruikt kunnen worden. Het geringe aantal montagestappen, de uitklapbare geassembleerde basis modules en de unieke paneelvergrendeling zorgen voor een supersnelle installatie zonder schroeven en gereedschap. De duale opstelling geeft de meest evenwichtige energieopbrengst gedurende de dag en maakt het mogelijk om het dakoppervlak maximaal en zo efficiënt mogelijk te vullen.

 • Uitermate geschikt voor grootschalige projecten
 • Geschikt voor nieuwe generatie grotere zonnepanelen
 • Duaal opstelling (oost-west)
 • Grote paneelvelden (40×40)
 • Steekmaat van 2300mm
 • Hellingshoek panelen 10 graden
 • Geïntegreerde vereffening
 • Paneel geklemd op de lange zijde, minimaliseert de kans op paneelschade
 • Lage puntlast
 • Daksteunen met beweegbare koppeling, voorkomt schade aan de dakbedekking
 • Voldoet aan de strengste corrosie eisen
 • Uitgebreid getest en ontwikkeld conform de NEN1010 en NEN7250

Download hier de brochure

Bekijk hier de instructievideo

Image Esdec lanceert nieuwe standaard voor commerciële daken gefaseerd in Europa
Meer lezen
ESDEC
09 oktober 2020

Esdec lanceert nieuwe standaard voor commerciële daken – FlatFix Wave

FlatFix Wave is ontworpen voor grootschalige projecten waar ook de volgende generatie grote zonnepanelen op gebruikt kunnen worden. Het geringe aantal montagestappen, de uitklapbare geassembleerde basis modules en de unieke paneelvergrendeling zorgen voor een supersnelle installatie zonder schroeven en gereedschap. De duale opstelling geeft de meest evenwichtige energieopbrengst gedurende de dag en maakt het mogelijk om het dakoppervlak maximaal en zo efficiënt mogelijk te vullen.

 • Uitermate geschikt voor grootschalige projecten
 • Geschikt voor nieuwe generatie grotere zonnepanelen
 • Duaal opstelling (oost-west)
 • Grote paneelvelden (40×40)
 • Steekmaat van 2300mm
 • Hellingshoek panelen 10 graden
 • Geïntegreerde vereffening
 • Paneel geklemd op de lange zijde, minimaliseert de kans op paneelschade
 • Lage puntlast
 • Daksteunen met beweegbare koppeling, voorkomt schade aan de dakbedekking
 • Voldoet aan de strengste corrosie eisen
 • Uitgebreid getest en ontwikkeld conform de NEN1010 en NEN7250

Download hier de brochure

Bekijk hier de instructievideo

Image Esdec lanceert nieuwe standaard voor commerciële daken – FlatFix Wave
Meer lezen
SolarEdge
05 oktober 2020

Update van SolarEdge Optimizers

SolarEdge kondigt aan dat de P370 optimizer wordt uitgefaseerd. Op het moment ziet ook SolarEdge dat er bij veel residentiële projecten panelen worden gebruikt die ronde 350Wp liggen. Dit zal in de toekomst alleen nog maaar meer worden. Omdat bij de panelen met een vermogen rond de 350Wp een hogere stroom nodig is dan de 11A die de P370 aankan, is er besloten om te gaan stoppen met de productie van de P370 optimizer. De trend zal zijn dat er steeds meer zonnepanelen worden gebruikt met een hoger vermogen dan 350Wp.

Het alternatief voor de P370 is de P401. Deze optimizer kan tot 11.75A aan, dit lijkt weinig maar is een ruime verbetering en voldoende om aan de vraag te blijven voldoen.
Wij hebben op dit moment nog voorraad en zullen na 12 oktober onze laatste voorraad binnen krijgen. Neem contact op met onze Sales afdeling om uw behoeftes door te spreken.

Daarnaast heeft SolarEdge de P950 optimizer verbeterd. Om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst flexibele designs mogelijk zijn voor hoog vermogen modules hebben ze de firmware ge-update:

 • De string current is nu 18A i.p.v. 17A
 • De string oversizing kan nu tot 18.500W i.p.v. 15.750W

Al in gebruikte P950 optimizers kunnen de nieuwe firmware gebruiken, hierbij is verbinding met monitoring verplicht zodat het product zich de update kan verwerken.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
30 september 2020

Nieuw: extra lange achterplaten en massadragers (ValkPro+)

Het assortiment voor het ValkPro+ systeem voor platte daken is uitgebreid met extra lange achterplaten en massadragers, om zo ook de grootste paneelmaten te kunnen monteren.

De afmetingen van de nieuwste generatie PV-panelen brengen uitdagingen met zich voor het montagesysteem. Tot nu toe was het ValkPro+ systeem geschikt om panelen met een lengte van maximaal 2120 mm te monteren in landscape positie. Door het toevoegen van een extra lange achterplaat en massadrager, is het nu mogelijk om panelen met maximale lengte van 2320 mm toe te passen.

Wijziging montagegaten in achterplaten

Om de verstelbaarheid van de achterplaten te vergroten, wordt het ontwerp van de montagegaten gewijzigd: voortaan zullen er aan beide zijden van de plaat drie sleuven van 60 mm aanwezig zijn. Dankzij dit grotere bereik, kunnen de achterplaten voortaan altijd netjes aansluiten op de zijkanten van het systeem ongeacht de paneelbreedte.

Image Nieuw: extra lange achterplaten en massadragers (ValkPro+)
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
01 september 2020

Nieuw: ValkPitched Golfplaatbeugel

Het bevestigen van het ValkPitched systeem op golfplaten daken wordt, naast de traditionele manier door middel van stokschroeven, nu ook mogelijk door gebruik te maken van golfplaatbeugels. Het voordeel van de golfplaatbeugel is dat deze kan worden bevestigd door gebruik te maken van de reeds bestaande bevestigingspunten van de golfplaten.

De golfplaatbeugel is geschikt voor toepassing op bestaande en nieuwe golfplaten daken. De golfplaatbeugel combineert perfect met de Side++ profielen van het ValkPitched Clamp systeem.

Vanaf 1 september te bestellen.

Meer lezen
Sungrow
26 augustus 2020

Sungrow en PVO International slaan de armen ineen

Wij zijn verheugd de samenwerking met Sungrow bekend te maken. Samen gaan we ons richten op de (grotere) commerciële projecten in de Benelux.

Lees hier het volledige persbericht

Meer lezen
Jinko Solar
24 augustus 2020

JinkoSolar is uitgeroepen als meest “Bankable” PV Fabrikant door Bloomberg New Energy Finance

JinkoSolar is uitgeroepen tot meest “bankable” PV fabrikant door Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Negenenveertig wereldwijde zonnemodule fabrikanten werden gerangschikt op basis van BNEF’s wereldwijde enquête.

“Als een van de toonaangevende zonnemodule fabrikanten, zijn we er trots op om opnieuw te worden erkend door BNEF als meest betrouwbare PV merk door klanten, investeerders en banken over de hele wereld. Dit is een bewijs van het uitstekende onderzoek, strenge kwaliteitscontroles en wereldrecords die we hebben ingesteld om de zonne-industrie te revolutioneren met onze geavanceerde technologie, betrouwbaarheid en hoogwaardige producten,” aldus de heer Kangping Chen, CEO van JinkoSolar.

Meer lezen
Jinko Solar
Tiger Pro
10 augustus 2020

Jinko introduceert nieuwe 610Wp module tijdens SNEC

JinkoSolar lanceerde de nieuwe generatie 610W Tiger Pro High-efficiency monokristallijne TR-zonnepanelen tijdens SNEC 2020 in Shanghai. De sleutel achter het succes van Tiger Pro 610W is de N-Type HOT 2.0 high-efficiency cel technologie. Dankzij de introductie van nieuwe technologieën, zoals HOT-tunnelinglaag gepassiveerd contact en geavanceerde metallisatie, heeft de cel een efficiëntie bereikt van 24,79%.

Lees hier het volledige bericht

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
10 augustus 2020

Nieuw: nieuwe productserie voor het mechanisch verankeren van PV-systemen: ValkSolarFix

Voor gebouwen hoger dan 25 meter, in gebieden met zeer hoge windbelasting of op dakconstructies die slechts een zeer geringe belasting aankunnen, biedt het toepassen van “consoles” een uitkomst voor het bevestigen van het PV-systeem.

De ValkSolarFix is gemaakt uit hoogwaardig aluminium en kan snel en eenvoudig worden bevestigd op daken met een hout- of staalplaatconstructie door middel van speciale dakschroeven of een tuimelanker. Voor betonnen dakconstructies kan gebruik worden gemaakt van een betonanker. De lengte van de schroeven of ankers kan worden afgestemd op de dikte van het isolatiemateriaal.

Compatibiliteit

De speciale hoogte van de ValkSolarFix is perfect afgestemd om zonder verdere hoogte verstellingen te combineren met het ValkPitched systeem voor schuine daken en ValkPro+ systeem voor platte daken. De grote diameter van de kraag van de ValkSolarFix zorgt voor een stevige basis, waar de dakdragers van het ValkPro+ systeem direct op bevestigd kunnen worden.

De ValkSolarFix kan in ieder type dakmembraan waterdicht worden ingewerkt door ervaren dakdekkers. Om deze reden wordt de ValkSolarFix geleverd zonder extra membraan, zodat de dakdekker deze zelf kan voorzien en op zijn eigen manier van inwerken kan afstemmen. Dit biedt tevens grote voordelen met betrekking tot de logistiek en het op voorraad houden van dit type producten bij onze distributeurs.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
03 augustus 2020

Nieuw: Zwarte kunststof afdekkapjes voor paneelklemmen

Van der Valk Solar Systems heeft nieuwe artikelen ontwikkeld en toegevoegd aan het assortiment voor platte en schuine daken: “Zwarte kunststof afdekkapjes voor paneelklemmen”.

Voor PV-systemen waarin gebruikt wordt gemaakt van volledig zwarte panelen, is het vanuit esthetisch oogpunt soms wenselijk om het zichtbare gedeelte van de aluminium paneelklemmen in zwarte kleur uit te voeren. Dit was voor de meeste van onze systemen al mogelijk met zwarte geanodiseerde paneelklemmen, maar nu kan dit ook worden gerealiseerd door het aanbrengen van de zwarte kunststof afdekkapjes die eenvoudig over de blanke klemmen vastgeklikt kunnen worden.

De afdekkapjes kunnen zowel op nieuwe en bestaande installaties worden toegepast. Denk hierbij aan ValkPro+, ValkDouble, ValkTriple, ValkQuattro en ValkPitched – Clamp montagesystemen. De nieuwe afdekkapjes zijn vanaf heden te bestellen.

Meer lezen
SMA
27 juli 2020

Nieuw: Sunny Tripower CORE2

SMA lanceert in het najaar de Sunny Tripower CORE2 omvormer. De nieuwe SMA Sunny Tripower CORE2 omvormer brengt meer flexibiliteit in het ontwerp van een installatie. Met een vermogen van 110 kW maakt het een bijzonder hoge mate van zonnedekking gedurende de dag mogelijk, zowel voor grond- als dakinstallaties met verschillende hellingshoeken. Zelfs in de schaduw.

Meer mogelijkheden. Meer integratie. Meer vermogen.

Download hier de brochure

Image Nieuw: Sunny Tripower CORE2
Meer lezen
Jinko Solar
21 juli 2020

Nieuw record voor N-Type monokristallijne siliciumzonnecel die rendement van 24,79% heeft bereikt.

Het R&D-team van JinkoSolar experts op het gebied van siliciumwafels, zonnecellen en zonnepanelen hebben jarenlang aanzienlijke doorbraken gemaakt op het gebied van hoge efficiëntie en hoog vermogen van cellen en modules. De recordbrekende monokristallijne siliciumzonnecel is vervaardigd op een hoogwaardig CZ mono-Si-substraat, met een praktische afmeting van 267,72 cm², en verschillende geavanceerde technologieën zijn geïmplementeerd om dit nieuwe record van 24,79% te bereiken. De recordbrekende monokristallijne siliciumzonnecel zal geleidelijk worden toegepast op de productproductie.

“JinkoSolar heeft een belangrijke R&D-mijlpaal bereikt en onze toewijding aan technologische innovatie op het gebied van siliciummateriaal, celproductie en moduleverwerkingstechnologieën heeft geleid tot meerdere wereldrecords voor de efficiëntie van zonnecellen en modules. We zijn erg trots om het wereldrecord te verbreken met geavanceerde N-type cel met groot oppervlak. Deze innovatieve celtechnologie heeft ook het wereldrecord voor hoogste efficiëntie van PV-modules ”, aldus Dr. Jin Hao, CTO van JinkoSolar. “We zullen constant investeren in het upgraden van technologieën om massaproductie te bereiken, en om voorop te lopen door het leveren van hoogrenderende en concurrerende industriële producten aan onze wereldwijde klanten.”

Image Nieuw record voor N-Type monokristallijne siliciumzonnecel die rendement van 24,79% heeft bereikt.
Meer lezen
Trina Solar
17 juli 2020

De nieuwe generatie Vertex-serie modules hebben een output oplopend tot 600W

Trina Solar kondigde de nieuwe generatie modules van hun Vertex-serie aan, met een vermogen tot 600W. Het bedrijf verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar de massaproductie van een 550W-serie te realiseren.

De modules van de volgende generatie Vertex-serie bieden drie belangrijke voordelen, waaronder: de combinatie van niet-destructief snijden, verpakkingen met hoge dichtheid en technologieën met meerdere busbars; laagspanning en verbetering van het vermogen van een enkele modulestring met meer dan 35 procent; en van grote waarde bij het sterk verminderen van de systeembalanskosten.

Lees hier het volledige bericht

Meer lezen
SolarEdge
14 juli 2020

Nieuwe optimizer in het assortiment

SolarEdge introduceert de P701 optimizer, het is de P650 maar dan mét turbo. De P701 is ideaal voor twee PV modules met 60 of 120 cellen en is het meest geschikt voor de driefase omvormers – SE16K en groter.

Specificaties:

 • Input DC power: 7000
 • voltage: 96V
 • Isc: 11.75A
 • efficiency: 99.5%

Download hier de datasheet (EN)

Belangrijk: P650 is enkel nog te bestellen in de versie RL met 1.8m output, de andere versies zijn niet meer te bestellen.

Op dit moment is het product nog zo nieuw dat het nog niet in de designer terug te vinden is.

Meer lezen
Trina Solar
24 juni 2020

Verklaring voor compatibiliteit van connectoren

Trina Solar laat weten in een officieel statement dat de TS4 connectoren die gebruikt worden voor de Trina Solar modules congruent zijn aan de MC4 connector. Dit hebben ze uitgebreid laten testen door TÜV Rheinland. Dit betekent dat bij gebruik van de MC4 connector met de TS4 connector de garantie geldig blijft.

Lees hier het volledige statement

Download hier het TÜV Rheinland rapport

Meer lezen
Growatt
12 juni 2020

Gratis 5 jaar garantieverlenging voor 3-fase omvormers

Growatt heeft een marketingactie voor Nederland en België in het leven geroepen. Voor de 3-fase omvormers van Growatt die gekocht zijn na 1 mei kunt u gratis 5 jaar extra garantieverlenging krijgen. Dit kunt u eenvoudig aanvragen via: http://oss.growatt.com/common/extendedwarrantyEurope

Download hier de instructies voor de gratis garantieverlenging

(!) Vanaf 1 juli geeft Growatt bij alle omvormers van 1-20kw (eenfase, driefase en storage) standaard een garantie van 10 jaar. Voor deze modules hoeft u de gratis garantieverlenging niet via de website van Growatt aan te vragen.

Meer lezen
Trina Solar
10 juni 2020

Standaard garantie is verlengd naar 12 jaar

Trina Solar heeft haar standaard garantie aangepast van 10 jaar naar 12 jaar. Alle modules die geïnstalleerd zijn na 1 mei 2020 hebben de productgarantie van 12 jaar. Dit geldt dus ook voor de panelen die voor 1 mei zijn ingekocht, maar na 1 mei zijn geïnstalleerd.

Binnenkort komen alle nieuwe datasheets online

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
05 juni 2020

Update nieuwe verpakkingswijze uitlijnstiften voor panelen

Artikel 733020 bestaat uit drie losse onderdelen: een kunststof uitlijnstift, een bout M6x25 en kraagkartelmoer M6. Tot op heden werden deze per artikel in een apart kunststof zakje in een doos van 150 stuks gecombineerd. Deze wijze van verpakken betekende een relatief grote hoeveelheid afvalmateriaal per artikel. Daarom is besloten dat artikel 733020 voortaan per onderdeel (uitlijnstift, bout, moer) in een zakje à 100 stuks wordt verpakt, waarna deze onderdelen gecombineerd worden in de eindverpakking. Dit is een gesealde kunststof zak, met in totaal dus 100 stuks van artikel 733020.

Artikelinformatie

De wijziging betreft enkel een wijziging in de standaard verpakkingshoeveelheid naar 100 stuks, voorheen was dit 150 stuks. Er zijn geen wijzigingen wat betreft artikelnummer, artikelomschrijving of prijs.

De wijziging is vanaf heden doorgevoerd voor de artikelen die vanuit de voorraad van Van der Valk Solar Systems worden geleverd.

Image Update nieuwe verpakkingswijze uitlijnstiften voor panelen
Meer lezen
ESDEC
01 juni 2020

Prijsverlaging voor 6 maanden op FlatFix Fusion

Om jou als installateur te helpen tijdens deze uitdagende tijden, verlaagt Esdec vanaf 1 juni de prijzen van het FlatFix Fusion systeem met 5%. Deze actie loopt voor een beperkte periode van 6 maanden.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
20 mei 2020

Update ValkPro+ Rubber tegeldrager voor PVC daken

Medio juni 2020 worden de rubber tegeldragers voor toepassing op PVC daken (729623 / 729623P) voorzien van een nieuw type beschermende onderlaag. Het belangrijkste voordeel van de nieuwe onderlaag is dat dit een hoogwaardige tape is waardoor een betere hechting met het rubber van de tegeldrager wordt gerealiseerd. Daarnaast is de tape voorzien van een speciale onderlaag die zorgt voor de gewenste hoge wrijving tussen de tegeldragers en het dakoppervlak. Qua functionaliteit van de beschermlaag zal er niets wijzigen. De nieuwe onderzijde ziet er voortaan wel anders uit, zie onderstaande foto’s:

Waarom een beschermende onderlaag voor PVC daken?

Voor toepassing op platte daken met een PVC membraan zijn de tegeldragers van het ValkPro+ systeem altijd voorzien van een speciale beschermende onderlaag. Deze laag is noodzakelijk om te voorkomen dat er mogelijk weekmakers uit het PVC membraam zouden kunnen migreren naar de tegeldrager. Dit zou er in het slechtste geval voor kunnen zorgen dat het PVC op die plek na verloop van tijd kan “uitdrogen” en er minuscule haarscheurtjes kunnen ontstaan. De beschermende laag vormt een barrière die migratie onmogelijk maakt.

De wijziging betreft slechts een revisie van het bestaande product. Derhalve zijn er geen wijzigingen wat betreft artikelnummer, artikelomschrijving, prijs of verpakkingseenheden.

Beschikbaarheid:

De rubber tegeldragers voor PVC daken (729623 / 729623P) zijn vanuit voorraad leverbaar op het moment dat de “oude” versie volledig zijn uitgeleverd. De verwachting is dat dit begin juni 2020 het geval is.

Image Update ValkPro+ Rubber tegeldrager voor PVC daken
Meer lezen
Jinko Solar
Tiger Pro
15 mei 2020

Nieuw: Tiger Pro

JinkoSolar lanceerde vanochtend vroeg (vrijdag 15 mei, Europese tijd) een nieuwe module serie: Tiger Pro. Het pronkstuk is het nieuwe 78TW paneel die een maximaal vermogen behaald van maar liefst 580Wp (!)

De Tiger Pro serie bestaat uit een viertal module types. Naast de 78TW introduceren ze de modules 60TR, vermogen tot 430Wp, en de series 72TR en 72HC met een vermogen tot 530Wp.

Beschikbaarheid: Verwachting Q3 beginnen met massaproductie.

Lees hier het volledige bericht

Meer lezen
SolarEdge
13 mei 2020

Garantieverlenging aangepast voor zakelijke omvormers

Vorig jaar heeft er al een verandering plaatsgevonden bij SolarEdge omtrent de garantieverlengingen. Vanaf volgend jaar komt daar een nieuwe wijziging bij. Hieronder een overzicht van de wijzigingen die al hebben plaatsgevonden en de nieuwe wijzigingen die per 1 januari 2021 ingaan.

Wijzingen sinds 1 oktober 2019:

 • De 15 jaar garantieverlenging voor de SE15k, SE16k en SE17k kan niet meer afgesloten worden. Als alternatief kan nog wel steeds de 20 jaar (online) afgesloten worden.
 • De prijs van de 15 jaar garantieverlenging voor de SE25k, SE27.6k en SE33.3k zonder DCD is gewijzigd naar €317.
 • De prijs van de 15 jaar garantieverlenging voor de SE25k, SE27.6k en SE33.3k met DCD is gewijzigd naar €345.

 

Wijzigingen die per 1 januari 2021 ingaan:

De 15 jaar garantieverlening kan niet meer afgesloten worden, ongeacht welk type. Hiervoor zijn een aantal redenen:

 • Het prijsverschil tov de 20 jaar garantieverlenging is dermate klein dat het niet zinvol is een aparte 15 jaar garantie te ondersteunen.
 • De 15 jaar verlenging kan niet online afgesloten worden omdat het customized product is voor de NL markt. De 20 jaar daarentegen kan eenvoudig online afgesloten worden en de certificaten worden direct per mail verstuurd.

Voor het gemak van de installateur, de distributeur en SolarEdge zal vanaf 1 januari 2021 enkel nog de opties mogelijk zijn zoals op de website van SolarEdge te vinden zijn: https://www.solaredge.com/nl/warranty

Meer lezen
Growatt
11 mei 2020

Nieuwe generatie residentiële omvormers beschikbaar!

Vanaf nu is de nieuwe generatie van de residentiële omvormer van Growatt beschikbaar. Growatt heeft de MTLS serie ge-update en heeft de omvormer serie vervangen door de nieuwe TL-XE serie. De volgende aanpassingen hebben ze gedaan aan de nieuwe omvormers:

 • Bijna 4kg lichter dan de MTLS serie
 • Nieuw design met OLED display
 • Kleiner verbruik met hoger rendement
 • Makkelijker te installeren
 • Kleiner en compacter (meer waterdicht en stofdicht dan voorganger)
 • Standaard Overspanningsbeveiliging type II
 • AFCI optioneel bij te bestellen (vanaf Q1 2020, op productie order)

Bekijk hier de verschillende nieuwe modellen

Meer lezen
SolarEdge
28 april 2020

Update over SolarEdge optimizers

Het optimizer assortiment van SolarEdge is ietwat uitgebreid. Hieronder in het kort de veranderingen in het assortiment.

 1. Nieuwe optimizers
  Residentieel: P401
  SolarEdge introduceert nieuwe optimizers. Bij de residentiële optimizers is de P401 nieuw. Het belangrijkste kenmerk van de P401 optimizer is de hoge DC stroom en het hoge vermogen. De P401 optimizer is er speciaal voor de hoge vermogen modules met 60 of 72 cellen.
  Beschikbaarheid: halverwege Q2
  Download hier de datasheet

  Commercieel: P801 – P950
  Daarnaast introduceert SolarEdge de nieuwe commerciële optimizers P801 en P950. De nieuwe P801 is geschikt voor twee 72-cell modules. De P950 is er voor 2 hoge vermogens modules of bi-facial modules.
  Beschikbaarheid: De P801 vanaf mei en P950 vanaf juni
  Download hier de datasheet

 2. Verhoging van stroom (Isc)
  Voor de optimizers P401, P404, P405 en de P485 heeft SolarEdge de mogelijke DC stroom verhoogt. Voor P401 is de lsc 11.75 en voor de P404, P405 en P485 is deze verhoogt naar 11.
  Download hier de datasheet
Meer lezen
Jinko Solar
Tiger - Mono White
16 april 2020

Whitepaper Tiger Modules

De nieuwe Tiger-module van JinkoSolar maakt gebruik van een combinatie van verschillende geavanceerde technologie; multi-busbar + Tiling Ribbon + half cut met de hoogrenderende Jinko-cel. Het maximale uitgangsvermogen van een Tiger-module kan oplopen tot 475W en het rendement kan oplopen tot 21,16%.

De Tiger-serie omvat mono-facial en bi-facial types. De bi-facial Tiger-modules promoten momenteel transparante Tedlar backsheets van DuPont. De lichtgewicht eigenschap van een transparante backsheet zorgt niet alleen voor energiewinst aan de achterkant van 5% -30%, maar vermindert ook de LCOE effectief.

Lees hier de volledige technische Whitepaper – Tiger Module

Meer lezen
ESDEC
10 april 2020

NIEUW: ClickFit EVO voor golfplaatdaken

ClickFit EVO Golfplaatdak is speciaal ontwikkeld voor toepassing van het bekende ClickFit EVO systeem op golfplaatdaken zoals die bijvoorbeeld veelduidig in de agrarische sector te vinden zijn.

 • Slechts 4 componenten
 • Eenvoudig monteren op nieuwe & bestaande daken
 • 1 stuk gereedschap
 • Veilig en betrouwbaar

Download hier de brochure

Per 20 april zal het ClickFit EVO voor vezelcement golfplaatdaken systeem beschikbaar zijn . Vanaf dan zal de nieuwe ClickFit EVO calculator beschikbaar zijn waarmee u snel en makkelijk uw projecten berekent.

Bekijk hier de animatievideo

Meer lezen
Growatt
03 april 2020

Growatt wint Top Brand PV Netherlands Seal 2020 Award

Onderzoeksinstituut EuPD Research heeft dit jaar weer haar prijzen uitgedeeld aan de beste fabrikanten in de solar branche. Naast JinkoSolar heeft ook onze leverancier Growatt een prijs voor de Nederlandse markt mogen ontvangen.

Growatt is erg populair bij installateurs over de hele wereld vanwege de geavanceerde PV-technologieën, betrouwbare producten en het uitgebreide servicenetwerk. De Top Brand PV Seal awards erkent de leidende positie van Growatt in Nederland op het gebied van betrouwbaarheid, marktaandeel, naamsbekendheid, tevredenheid, etc. In Nederland is Growatt uitgegroeid tot het nummer 2 merk van omvormers in de residentiële zonne-energiesector. Met de oprichting van haar Nederlandse vestiging afgelopen jaar, blijft Growatt haar service verbeteren en maken ze snelle levering van producten en vervangingen in de regio mogelijk.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
20 maart 2020

Nieuw product in het assortiment: EPDM rubber opvulplaatje

Van der Valk Solar Systems breidt het assortiment uit met een nieuw EPDM rubber opvulplaatje voor montage op stalen dakpanplaten. Bij montage van profielen op een schuin dak met stalen dakpanplaten is het normaal gesproken een uitdaging om de profielen op de juiste manier uit te lijnen. Dit, omdat de dakpanplaten elkaar overlappen, waardoor de hellingshoek van de profielen per dakpanplaat moet worden gecorrigeerd.

De EPDM rubber opvulplaatjes (739005) bieden hier een perfecte oplossing voor. Door de opvulplaatjes achter de bevestigingspunten van de horizontaal geplaatste profielen te plaatsen, wordt de hellingshoek op een eenvoudige manier aangepast.

Toepassing:

De EPDM rubber opvulplaatjes, voorzien van rond gat met 6 mm diameter, worden toegepast onder de bevestigingspunten van de horizontaal geplaatste ValkPitched trapezium profielen. De standaard manier om het aluminium profiel aan de dakpanplaten te bevestigen is door middel van aluminium popnagels (779223).

Meer lezen
Vergokan
13 maart 2020

Nieuw: op maat gemaakte daksteunen

Vergokan biedt voor de draadgoten speciaal op maat gemaakte daksteunen.

Voor deze constructie heeft u het volgende nodig:

 • Centrale ophangbeugel – 216-HDVFCB, Hot Dip geschikt voor buiten
 • Universele daksteun – 216-RSM
Image Nieuw: op maat gemaakte daksteunen
Meer lezen
ESDEC
13 maart 2020

ClickFit EVO: Uitbreiding van montagerails

ClickFit EVO, Esdec’s montagesystemen voor schuine pannendaken, is nu geschikt voor de nieuwste zonnepanelen, dankzij de uitbreiding van het portfolio montagerails. Nieuw zijn de montagerails 3080, 4095, 5110 en 6130 mm.

Vernieuwde portfolio montagerails:

 • 1060 mm
 • 2065 mm
 • 3080 mm
 • 3500 mm
 • 4095 mm
 • 5110 mm
 • 6130 mm

Met de introductie van deze nieuwe raillengtes is ClickFit EVO volledig geoptimaliseerd en geschikt voor de modernste zonnepanelen. Elke paneelbreedte tot 1004 mm kan worden toegepast. Aan het ontwerp van de montagerails is verder niets gewijzigd.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
10 maart 2020

Nieuw product: de Strongline heavy duty dakhaak

Van der Valk Solar Systems introduceert een nieuwe zeer sterke dakhaak voor PV-systemen. De dakhaak is speciaal ontwikkeld voor toepassing in gebieden met zeer hoge sneeuw- en/of windbelasting geplaatst op schuine daken met dakpannen. De dakhaak is beschikbaar in uitvoeringen voor horizontale (747838) en verticale (747839) plaatsing van profielen, voor zowel Portrait als Landscape montage. De dakhaak is uitgevoerd in verzinkt staal.

Voordelen van de nieuwe dakhaak:

 • Extreem sterk om grote overspanning aan te kunnen, zelfs in toepassingen met zeer hoge sneeuw en/of windbelasting.
 • Eenvoudig toe te passen in combinatie met Side++ profielen en verstelbare paneelklemmen van het ValkPitched Clamp systeem.
 • Mogelijkheid tot het in hoogte verstellen van profielen.

Download hier de datasheet van de nieuwe dakhaak

Image Nieuw product: de Strongline heavy duty dakhaak
Meer lezen
SolarEdge
12 februari 2020

Wijziging in assortiment Optimizers van SolarEdge

De komende tijd zal er een verschuiving plaatsvinden in het Optimizers assortiment van SolarEdge. Een aantal modellen gaan uit het assortiment en worden uit-gefaseerd.

Het betreft de volgende optimizers:

 • P300 ; De laatste voorraad van de P300 zijn nu nog verkrijgbaar, ze worden niet meer geproduceerd. Belangrijk: de P300 zijn door SolarEdge goedgekeurd om te gebruiken voor zonnepanelen tot 320Wp.
 • P600 ; Ook van de P600 optimizers is de laatste voorraad verkrijgbaar. Belangrijk: de P600 optimizer is door SolarEdge goedgekeurd om te gebruiken tot 650Wp.

* Hoogstwaarschijnlijk zal ook de P405 gaan verdwijnen uit het assortiment, waardoor u nog verder kunt werken met de P485.

Download hier de officiële verklaring van SolarEdge

Meer lezen
Jinko Solar
11 februari 2020

JinkoSolar ontvangt voor het tweede jaar op rij de “Top Brand PV Europe Seal 2020” van EuPD Research

JinkoSolar, een van de grootste en meest innovatieve fabrikanten van zonnepanelen ter wereld, heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar bekendgemaakt dat het ‘Topmerk PV Europe Seal 2020’ heeft gekregen van het internationaal erkende onderzoeksinstituut EuPD Research.

EuPD Research prijst Top PV-prijzen toe op basis van zijn Global PV Installer Monitor Survey die de meningen van zonne-installateurs van toonaangevende zonnemarkten in Europa en de rest van de wereld verzamelt. JinkoSolar werd geïdentificeerd vanwege zijn uitzonderlijke producten van hoge kwaliteit en uitstekende klantenservice. Frank Niendorf, General Manager van JinkoSolar Europe, zei: “We zijn erg trots om deze prestigieuze prijs voor Europa te ontvangen, voor het tweede achtereenvolgende jaar. Deze erkenning door de downstream-partners waarmee we samenwerken, bewijst niet alleen dat JinkoSolar het voorkeursmerk is om mee te werken, maar weerspiegelt ook onze sterke reputatie en toewijding aan onze klanten als toonaangevende leverancier. De zeer betrouwbare zonneproducten en klantenservice van JinkoSolar hebben aanzienlijk bijgedragen aan de gestage groei van ons klantenbestand in belangrijke markten.”

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
07 februari 2020

Van der Valk Solar Systems introduceert nieuw product: Rubber drukverdeler ValkPro+

De nieuwe rubber drukverdelers zijn ontwikkeld voor projecten waarbij het noodzakelijk is om de puntbelasting van een ValkPro+ montagesysteem voorzien van ballasttegels zo laag mogelijk te houden.

De drukverdelers kunnen eenvoudig onder de stalen dakdragers van bestaande en nieuwe ValkPro+ systemen worden geplaatst. Het toevoegen van één of meerdere drukverdelers per ballastpunt zal de puntlast van deze voet aanzienlijk reduceren:

De rubber drukverdeler is gemaakt van gerecycleerd rubbergranulaat met PU-bindmiddel. Voor PVC-daken is er een speciale versie beschikbaar met een beschermende onderlaag om mogelijke migratie vanuit het dak materiaal te voorkomen.

Download hier de datasheet

Meer lezen
ESDEC
27 januari 2020

Nieuw: Optimizer Ready montageprofielen

Esdec introduceert de nieuwste aanvulling in het ClickFit EVO portfolio voor alle staaldaken: Optimizer Ready montageprofielen. Deze nieuwe montageprofielen zijn hoger en langer dan de (korte) Basic variant.

De voordelen:

 • Ruimte voor montage van de optimizer door lengte
 • Toepasbaar met de ClickFit EVO optimizerklem
 • Betere warmte afvoer door hoogte
 • Speciale inkeping voor uitlijning
 • Geschikt voor trapezium én gegolfde staaldaken

Download hier de brochure voor de vernieuwde ClickFit EVO Staaldak

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
23 januari 2020

Wijziging in productieproces voor aluminium onderdelen

Van der Valk Solar Systems hebben hun productieproces gewijzigd voor de aluminium onderdelen, welke worden toegepast in de verstelbare paneelklemmen in zwarte kleur (producten: 721550ZW en 721552ZW). Deze klemmen worden voortaan geanodiseerd in een zwarte kleur, in plaats van gecoat.

De redenen voor de wijziging:

 • De kleur en uitstraling van de paneelklemmen sluit beter aan bij het frame van de panelen, welke ook geanodiseerd zijn.
 • Het oppervlak van de klemmen is beter bestand tegen beschadigingen, zoals krassen en is minder gevoelig voor vervuiling.
 • Geanodiseerd aluminium is kleurvaster onder invloed van UV-licht.
 • Geanodiseerd aluminium kan zonder voorbehandeling gerecycled worden.

De geanodiseerde paneelklemmen zijn te herkennen door een meer matte uitstraling, t.o.v. gecoate paneelklemmen.

Prijs en beschikbaarheid

De wijziging heeft geen invloed op de materiaalnummers en de prijs. De overgang naar de nieuwe geanodiseerde paneelklemmen zal plaatsvinden op het moment dat de bestaande voorraad volledig uitgeleverd is (verwachting is per eind januari 2020).

Image Wijziging in productieproces voor aluminium onderdelen
Meer lezen
Jinko Solar
Swan
17 januari 2020

Whitepaper Swan Bifacial Modules

JinkoSolar heeft de nieuwe Swan serie afgelopen jaar geïntroduceerd. De Swan bifacial modules kunnen het licht dat  valt op de voorkant én op de achterkant van het paneel omzetten naar energie.

In de gepubliceerde whitepaper leggen ze uitgebreid alle voordelen van de bifacial modules uit. Denk aan de voordelen van halve cellen t.o.v. hele cellen, glass-glass of glass-transparant backsheet, de beste keuze voor het frame en onderconstructie, etc.

Download hier de Whitepaper Swan Bifacial Modules (EN)

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
13 januari 2020

Introduceert: Universele Zijplaat

De nieuwe universele zijplaat vervangt de huidige zijplaten van het ValkPro+ L10 systeem, die nu een “linker” en een “rechter” versie kennen, welke gespiegeld zijn ten opzichte van elkaar. Deze platen zijn te herkennen aan een “L “ of een “R” aan de smalle zijde.

Dankzij het nieuwe ontwerp kan vanaf nu voor beide kanten van het systeem één universele zijplaat worden toegepast. Dit biedt de volgende voordelen:

 • Een vermindering van het aantal voorraadhoudende onderdelen.
 • Het nieuwe ontwerp heeft geen omgezette kanten en neemt daardoor minder ruimte in beslag.

Het artikelnummer van de nieuwe zijplaat is 742540. De zijplaten voor ValkPro+ L15 en P10 blijven ongewijzigd.

Meer lezen
13 januari 2020

Chinees Nieuwjaar

Op 25 januari vieren de Chinezen Nieuwjaar. Dit betekent dat de meeste bedrijven voor minstens 2 weken gesloten zijn. Ook onze Chinese leveranciers zijn van 25 januari tot en met 8 februari gesloten zijn.

Heeft u in deze periode grote projecten op de agenda staan? Zorg er dan voor dat u tijdig uw gewenste leverschema met ons doorneemt voor tijdige leveringen.

Meer lezen
Growatt
31 december 2019

Nieuwe generatie omvormers: TL-XE Serie

Growatt brengt in 2020 de opvolger op de markt van de huidige MTL-S serie. Vanaf Q2 is de nieuwe omvormer generatie beschikbaar: TL-XE Series. De Growatt MIN 2500-6000TL-XE is de nieuwe en meest up-to-date omvormeroplossing van Growatt. Het compacte ontwerp en de hoge efficiëntie tot 98,4%, maakt dat deze omvormer behoort tot de nieuwe generatie kleine, maar krachtige omvormers.

De volgende verbeteringen zijn aangebracht op het product:

 • De nieuwe omvormers zijn 30% lichter dan de MTL-S serie
 • Nieuw design net OLED display en Touch knop
 • Kleiner en compacter (de omvormer is beter beschermt tegen water en stof dan zijn voorganger)
 • Makkelijker te installeren
 • Standaard Overspanningsbeveiliging Type II
 • Hogere opbrengst; 2 MPP trackers, per string 12.5A ingangsstroom
 • AFCI optioneel bij te bestellen

Let op: de benaming van de modellen is niet hetzelfde als bij zijn voorganger. De 5000MTL-S wordt namelijk vervangen door de 4600TL-XE én de 5500MTL-S wordt vervangen door de 5000TL-XE. De overige modellen lopen blijven wel dezelfde benaming houden tot aan de 3000MTL-S (=3000TL-XE).

Download hier de datasheet (NL)

Meer lezen
31 december 2019

Module Portfolio Q1 2020

Ons zonnepanelen portfolio voor Q1 2020 is bekend. Alle leveranciers zetten vol in op de nieuwe technieken waarbij we gaan overstappen op panelen die groter in formaat zijn en die meer vermogen kunnen opleveren. Download hieronder ons Module Portfolio voor Q1 van 2020.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en alternatieven, neem contact op met onze Sales afdeling (sales@pvo-int.com).

Download hier ons Module Portfolio Q1 2020

Meer lezen
ESDEC
Van der Valk Solar Systems
20 december 2019

Nieuwe Brutoprijslijsten van Esdec en Van der Valk Solar Systems

Vanaf 1-1-2020 gaan de brutoprijzen van de montagematerialen omhoog. Zowel Esdec als Van der Valk Solar Systems verhogen de brutoprijzen van hun producten.

Download hier de nieuwe prijslijst van Esdec

Voor vragen over de prijsverhoging van Van der Valk Solar Systems, stuur ons gerust een mailtje of bel met onze Sales afdeling.

Meer lezen
ESDEC
19 december 2019

Illegaal aanbod Esdec-producten

Op dit moment circuleren er e-mails in de zonne-energie PV-markt, verstuurd door een bedrijf dat Ekotechnik heet. In deze mails staat dat Ekotechnik Esdec-producten aanbiedt die in India zijn geproduceerd, namelijk het FlatFix Fusion product. Dit is een onjuiste en misleidende boodschap.

De producten die Ekotechnik aanbiedt zijn materiaalkopieën die het bedrijf illegaal heeft geproduceerd, zónder toestemming van Esdec. De kwaliteit en het gewicht van de aangeboden componenten komen niet overeen met de Esdec-standaarden. Dat betekent dat de resultaten van de Esdec calculator niet van toepassing zijn op de producten van Ekotechnik.

Esdec wilt benadrukken dat zij geen R&D- of ontwerpondersteuning biedt aan partijen die de genoemde materiaalkopieën van Ekotechnik hebben aangeschaft. Deze materiaalkopieën vallen ook niet onder de garantie die Esdec biedt op de originele Esdec-producten. Esdec stelt zich niet aansprakelijk voor klachten die voortkomen uit het gebruik van de materiaalkopieën van Ekotechnik.

Heeft u verdere vragen, schroom dan niet om contact op te nemen met PVO of direct met Esdec.

Meer lezen
Enphase
18 december 2019

Enphase tour Nederland & België

In het nieuwe jaar gaat Enphase op tour door Nederland en België. Tijdens deze informatieve trainingsdagen maakt u kennis met het IQ-systeem van Enphase.

 • Technische training Enphase:
 • Verkoop argumenten, waarom Enphase?
 • Premium micro omvormers voor iedereen bereikbaar
 • Vooruitzichten voor uw residentiële markt
 • Markt trends

Na afloop van de training krijgt u van Enphase een trainingscertificaat toegestuurd, ontvangt u een Enphase goodiebag en kunt u tevens meedoen met een prijsvraag voor een “all-inclusive” reis naar Californië.

Meld u hier aan

Meer lezen
Growatt
12 december 2019

Nieuw: Growatt Smart Energy Manager

Growatt heeft een oplossing voor monitoring van het eigen verbruik van commerciële zonnestroomprojecten en exportbeperkingen. De Growatt Smart Energy Manager kan het zonnestroomproject bewaken en de PV-productie, het verbruik, de import of export naar het net weergeven, het eigen verbruik van het systeem op het monitoringplatform weergeven.

Download hier de datasheet

Meer lezen
Enphase
06 december 2019

Voordelen micro-omvormer vs. stringomvormers met optimizers

Waarom kiezen voor een micro-omvormer in plaats van een stringomvormer of een string omvormer mét optimizers?
Op deze vraag probeert Enphase antwoord te geven met een overzicht van de voordelen van een micro-omvormer t.o.v. stringomvormers en optimizers.

Download hier het overzicht

Daarnaast delen we ook graag een document met u die u eenvoudig kunt gebruiken om uw klanten te overtuigen om voor micro-omvormers te kiezen van Enphase.

Download hier de verkoopargumenten van Enphase

Meer lezen
29 november 2019

(Full) Black Friday

Bij PVO International zijn wij altijd scherp met onze prijzen. Op (Full) Black Friday delen wij graag de volgende tip met u.

We naderen het einde van 2019. Als we vooruit kijken naar 2020, zien we dat de zonnepanelen steeds groter worden in formaat en een steeds hoger vermogen kunnen leveren. De lagere wattpiek panelen die u begin dit jaar nog als standaard paneel beschouwde, worden inmiddels niet meer geproduceerd. PVO International heeft nog een laatste voorraad van 305Wp Full Black panelen beschikbaar die u zowel voor uw residentiële als zakelijke projecten kunt gebruiken.

Laatste voorraad van GCL 305Wp Full Black.

Klik hier voor meer informatie over het gebruik van Full Blacks voor uw zakelijke projecten. 

Meer lezen
Connectors
28 november 2019

Stappenplan Connectoren

Er zijn veel onduidelijkheden over connectoren. In het verleden zijn veel dakbranden voorgekomen bij PV-systemen. TNO heeft hier uitvoerig onderzoek naar gedaan. De meest voorkomende oorzaak zijn de connectoren.

Daarom hebben wij een stappenplan opgesteld voor de keuze voor de juiste connector voor uw project.

Lees meer…

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
26 november 2019

Wijziging in verpakkingshoeveelheid en verpakkingswijze van de achterplaten ValkPro+ systeem

Er is een wijziging in de verpakkingshoeveelheid en verpakkingswijze van de achterplaten voor het ValkPro+ systeem (codenummers 742510 t/m 742526).  Het aantal achterplaten per standaardhoeveelheid wijzigt van 50 naar 100 stuks. De achterplaten worden voortaan in twee stapels van 50 stuks naast elkaar geplaatst, in plaats van één stapel van 50 stuks. De reden voor de wijziging is om meer stabiliteit aan het pakket toe te voegen, waardoor deze op een veilige manier (af)gestapeld en opgeslagen kan worden.

De nieuwe verpakkingswijze per type zal ingaan op het moment dat de bestaande voorraad aan achterplaten weg is. De verwachting is dat dit voor de meeste artikelen medio januari 2020 zal zijn.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
25 november 2019

Wijziging in samenstelling van verstelbare paneelklemmen (721550 en 721550ZW)

Medio december 2019 zullen deze klemmen voortaan worden voorzien van een standaard RVS moer, in plaats van een RVS borgmoer. Als gevolg van de afnemende framediktes van de panelen in de markt, moeten klemmen steeds verder worden aangedraaid, waardoor het risico op het ontstaan van zogenaamde “koudlassen” is toegenomen.

Het doel van de wijziging is derhalve om de wrijving tussen de bout en moer tijdens het aandraaien van de klemmen te verminderen, waardoor de warmteontwikkeling lager blijft. Tevens wordt de moer tijdens de voormontage al verder aangedraaid (op 40 mm framedikte), zodat er minder omwentelingen benodigd om het paneel in te klemmen. Hierdoor zal het risico op “koudlassen” worden weggenomen en zal tevens de installatiesnelheid van de klemmen verder toenemen.

De paneelklemmen zijn voorzien van een kunststof moerhouder, waardoor er ook geen directe reden is om een borgmoer toe te passen. Op de klemkracht van de paneelklemmen heeft een borgmoer geen invloed. Tests hebben uitgewezen dat de moeren tijdens transport van de klemmen niet zullen lostrillen.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
04 november 2019

Profielen voor trapezium daken voortaan altijd beplakt met EPDM rubber aan onderzijde

Vanaf 1 december 2019 zullen de aluminium profielen voor trapeziumdaken altijd zijn beplakt met EPDM rubber aan de onderzijde van het profiel, t.b.v. de afdichting. Voor bevestiging van de profielen door middel van staalplaatschroeven was dit reeds de standaard en geldt nu óók voor de bevestigingsmethode door middel van popnagels. Voorheen werd bij deze laatste methode gebruik gemaakt van los geleverde EPDM plaatjes.

In geval de profielen worden bevestigd door middel van popnagels, kunnen de popnagels eenvoudig door het gat in het profiel en door het dichte EPDM rubber gedrukt worden.

Let op: er hoeft dus vooraf geen gat in het rubber te worden gemaakt. Deze methode zorgt ervoor dat het rubber zich nauwkeurig om de popnagel heen sluit en zorgt voor meer installatiegemak.

* De profielen zonder EPDM rubber zijn leverbaar tot 20 december 2019 en zullen hierna uit het assortiment verdwijnen.

Helaas..

Momenteel zijn er geen berichten gevonden welke voldoen aan de gekozen filter.