Updates – April 2020

3-04-2020

Growatt wint Top Brand PV Netherlands Seal 2020 Award

Onderzoeksinstituut EuPD Research heeft dit jaar weer haar prijzen uitgedeeld aan de beste fabrikanten in de solar branche. Naast JinkoSolar heeft ook onze leverancier Growatt een prijs voor de Nederlandse markt mogen ontvangen.

Growatt is erg populair bij installateurs over de hele wereld vanwege de geavanceerde PV-technologieën, betrouwbare producten en het uitgebreide servicenetwerk. De Top Brand PV Seal awards erkent de leidende positie van Growatt in Nederland op het gebied van betrouwbaarheid, marktaandeel, naamsbekendheid, tevredenheid, etc. In Nederland is Growatt uitgegroeid tot het nummer 2 merk van omvormers in de residentiële zonne-energiesector. Met de oprichting van haar Nederlandse vestiging afgelopen jaar, blijft Growatt haar service verbeteren en maken ze snelle levering van producten en vervangingen in de regio mogelijk.

 

20-03-2020

Van der Valk Solar Systems

Nieuw product in het assortiment: EPDM rubber opvulplaatje

Van der Valk Solar Systems breidt het assortiment uit met een nieuw EPDM rubber opvulplaatje voor montage op stalen dakpanplaten. Bij montage van profielen op een schuin dak met stalen dakpanplaten is het normaal gesproken een uitdaging om de profielen op de juiste manier uit te lijnen. Dit, omdat de dakpanplaten elkaar overlappen, waardoor de hellingshoek van de profielen per dakpanplaat moet worden gecorrigeerd.

De EPDM rubber opvulplaatjes (739005) bieden hier een perfecte oplossing voor. Door de opvulplaatjes achter de bevestigingspunten van de horizontaal geplaatste profielen te plaatsen, wordt de hellingshoek op een eenvoudige manier aangepast.

Toepassing:

De EPDM rubber opvulplaatjes, voorzien van rond gat met 6 mm diameter, worden toegepast onder de bevestigingspunten van de horizontaal geplaatste ValkPitched trapezium profielen. De standaard manier om het aluminium profiel aan de dakpanplaten te bevestigen is door middel van aluminium popnagels (779223).

 

13-03-2020

Esdec

ClickFit EVO, Esdec’s montagesystemen voor schuine pannendaken, is nu geschikt voor de nieuwste zonnepanelen, dankzij de uitbreiding van het portfolio montagerails. Nieuw zijn de montagerails 3080, 4095, 5110 en 6130 mm.

Vernieuwde portfolio montagerails:

 • 1060 mm
 • 2065 mm
 • 3080 mm
 • 3500 mm
 • 4095 mm
 • 5110 mm
 • 6130 mm

Met de introductie van deze nieuwe raillengtes is ClickFit EVO volledig geoptimaliseerd en geschikt voor de modernste zonnepanelen. Elke paneelbreedte tot 1004 mm kan worden toegepast. Aan het ontwerp van de montagerails is verder niets gewijzigd.

 

13-03-2020

Vergokan

Vergokan biedt voor de draadgoten speciaal op maat gemaakte daksteunen.

Voor deze constructie heeft u het volgende nodig:

 • Centrale ophangbeugel – 216-HDVFCB, Hot Dip geschikt voor buiten
 • Universele daksteun – 216-RSM

 

10-03-2020

Van der Valk Solar Systems

Nieuw product: de Strongline heavy duty dakhaak

Van der Valk Solar Systems introduceert een nieuwe zeer sterke dakhaak voor PV-systemen. De dakhaak is speciaal ontwikkeld voor toepassing in gebieden met zeer hoge sneeuw- en/of windbelasting geplaatst op schuine daken met dakpannen. De dakhaak is beschikbaar in uitvoeringen voor horizontale (747838) en verticale (747839) plaatsing van profielen, voor zowel Portrait als Landscape montage. De dakhaak is uitgevoerd in verzinkt staal.

Voordelen van de nieuwe dakhaak:

 • Extreem sterk om grote overspanning aan te kunnen, zelfs in toepassingen met zeer hoge sneeuw en/of windbelasting.
 • Eenvoudig toe te passen in combinatie met Side++ profielen en verstelbare paneelklemmen van het ValkPitched Clamp systeem.
 • Mogelijkheid tot het in hoogte verstellen van profielen.

Download hier de datasheet van de nieuwe dakhaak

 

12-02-2020

SolarEdge

Wijziging in assortiment Optimizers van SolarEdge

De komende tijd zal er een verschuiving plaatsvinden in het Optimizers assortiment van SolarEdge. Een aantal modellen gaan uit het assortiment en worden uit-gefaseerd.

Het betreft de volgende optimizers:

 • P300 ; De laatste voorraad van de P300 zijn nu nog verkrijgbaar, ze worden niet meer geproduceerd. Belangrijk: de P300 zijn door SolarEdge goedgekeurd om te gebruiken voor zonnepanelen tot 320Wp.
 • P600 ; Ook van de P600 optimizers is de laatste voorraad verkrijgbaar. Belangrijk: de P600 optimizer is door SolarEdge goedgekeurd om te gebruiken tot 650Wp.

* Hoogstwaarschijnlijk zal ook de P405 gaan verdwijnen uit het assortiment, waardoor u nog verder kunt werken met de P485.

Download hier de officiële verklaring van SolarEdge

 

11-02-2020

JinkoSolar

JinkoSolar ontvangt voor het tweede jaar op rij de “Top Brand PV Europe Seal 2020” van EuPD Research

JinkoSolar, een van de grootste en meest innovatieve fabrikanten van zonnepanelen ter wereld, heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar bekendgemaakt dat het ‘Topmerk PV Europe Seal 2020’ heeft gekregen van het internationaal erkende onderzoeksinstituut EuPD Research.

EuPD Research prijst Top PV-prijzen toe op basis van zijn Global PV Installer Monitor Survey die de meningen van zonne-installateurs van toonaangevende zonnemarkten in Europa en de rest van de wereld verzamelt. JinkoSolar werd geïdentificeerd vanwege zijn uitzonderlijke producten van hoge kwaliteit en uitstekende klantenservice. Frank Niendorf, General Manager van JinkoSolar Europe, zei: “We zijn erg trots om deze prestigieuze prijs voor Europa te ontvangen, voor het tweede achtereenvolgende jaar. Deze erkenning door de downstream-partners waarmee we samenwerken, bewijst niet alleen dat JinkoSolar het voorkeursmerk is om mee te werken, maar weerspiegelt ook onze sterke reputatie en toewijding aan onze klanten als toonaangevende leverancier. De zeer betrouwbare zonneproducten en klantenservice van JinkoSolar hebben aanzienlijk bijgedragen aan de gestage groei van ons klantenbestand in belangrijke markten.”

 

7-02-2020

Huawei

De garantieperiode van de SUN2000 driefase omvormerserie is verlengd. Voorheen was de garantieperiode van de gehele SUN2000 serie vijf jaar. De periode is nu verlengd naar 10 jaar garantie op onderstaande modellen:

 • SUN2000-12KTL-M0
 • SUN2000-15KTL-M0
 • SUN2000-17KTL-M0
 • SUN2000-20KTL-M0

Download hier het overzicht van alle garanties van Huawei

 

7-02-2020

Van der Valk Solar Systems

Van der Valk Solar Systems introduceert nieuw product: Rubber drukverdeler ValkPro+

De nieuwe rubber drukverdelers zijn ontwikkeld voor projecten waarbij het noodzakelijk is om de puntbelasting van een ValkPro+ montagesysteem voorzien van ballasttegels zo laag mogelijk te houden.

De drukverdelers kunnen eenvoudig onder de stalen dakdragers van bestaande en nieuwe ValkPro+ systemen worden geplaatst. Het toevoegen van één of meerdere drukverdelers per ballastpunt zal de puntlast van deze voet aanzienlijk reduceren:

De rubber drukverdeler is gemaakt van gerecycleerd rubbergranulaat met PU-bindmiddel. Voor PVC-daken is er een speciale versie beschikbaar met een beschermende onderlaag om mogelijke migratie vanuit het dak materiaal te voorkomen.

Download hier de datasheet

 

27-01-2020

Esdec

Nieuw: Optimizer Ready montageprofielen

Esdec introduceert de nieuwste aanvulling in het ClickFit EVO portfolio voor alle staaldaken: Optimizer Ready montageprofielen. Deze nieuwe montageprofielen zijn hoger en langer dan de (korte) Basic variant.

De voordelen:

 • Ruimte voor montage van de optimizer door lengte
 • Toepasbaar met de ClickFit EVO optimizerklem
 • Betere warmte afvoer door hoogte
 • Speciale inkeping voor uitlijning
 • Geschikt voor trapezium én gegolfde staaldaken

Download hier de brochure voor de vernieuwde ClickFit EVO Staaldak

 

23-01-2020

Van der Valk Solar Systems

Wijziging in productieproces voor aluminium onderdelen

Van der Valk Solar Systems hebben hun productieproces gewijzigd voor de aluminium onderdelen, welke worden toegepast in de verstelbare paneelklemmen in zwarte kleur (producten: 721550ZW en 721552ZW). Deze klemmen worden voortaan geanodiseerd in een zwarte kleur, in plaats van gecoat.

De redenen voor de wijziging:

 • De kleur en uitstraling van de paneelklemmen sluit beter aan bij het frame van de panelen, welke ook geanodiseerd zijn.
 • Het oppervlak van de klemmen is beter bestand tegen beschadigingen, zoals krassen en is minder gevoelig voor vervuiling.
 • Geanodiseerd aluminium is kleurvaster onder invloed van UV-licht.
 • Geanodiseerd aluminium kan zonder voorbehandeling gerecycled worden.

De geanodiseerde paneelklemmen zijn te herkennen door een meer matte uitstraling, t.o.v. gecoate paneelklemmen.

Prijs en beschikbaarheid

De wijziging heeft geen invloed op de materiaalnummers en de prijs. De overgang naar de nieuwe geanodiseerde paneelklemmen zal plaatsvinden op het moment dat de bestaande voorraad volledig uitgeleverd is (verwachting is per eind januari 2020).

 

17-01-2020

JinkoSolar

Whitepaper Swan Bifacial Modules

JinkoSolar heeft de nieuwe Swan serie afgelopen jaar geïntroduceerd. De Swan bifacial modules kunnen het licht dat  valt op de voorkant én op de achterkant van het paneel omzetten naar energie.

In de gepubliceerde whitepaper leggen ze uitgebreid alle voordelen van de bifacial modules uit. Denk aan de voordelen van halve cellen t.o.v. hele cellen, glass-glass of glass-transparant backsheet, de beste keuze voor het frame en onderconstructie, etc.

Download hier de Whitepaper Swan Bifacial Modules (EN)

 

13-01-2020

Chinees Nieuwjaar

Op 25 januari vieren de Chinezen Nieuwjaar. Dit betekent dat de meeste bedrijven voor minstens 2 weken gesloten zijn. Ook onze Chinese leveranciers zijn van 25 januari tot en met 8 februari gesloten zijn.

Heeft u in deze periode grote projecten op de agenda staan? Zorg er dan voor dat u tijdig uw gewenste leverschema met ons doorneemt voor tijdige leveringen.

 

13-01-2020

Van der Valk Solar Systems

Introduceert: Universele Zijplaat

De nieuwe universele zijplaat vervangt de huidige zijplaten van het ValkPro+ L10 systeem, die nu een “linker” en een “rechter” versie kennen, welke gespiegeld zijn ten opzichte van elkaar. Deze platen zijn te herkennen aan een “L “ of een “R” aan de smalle zijde.

Dankzij het nieuwe ontwerp kan vanaf nu voor beide kanten van het systeem één universele zijplaat worden toegepast. Dit biedt de volgende voordelen:

 • Een vermindering van het aantal voorraadhoudende onderdelen.
 • Het nieuwe ontwerp heeft geen omgezette kanten en neemt daardoor minder ruimte in beslag.

Het artikelnummer van de nieuwe zijplaat is 742540. De zijplaten voor ValkPro+ L15 en P10 blijven ongewijzigd.

 

31-12-2019

Module Portfolio Q1 2020

Ons zonnepanelen portfolio voor Q1 2020 is bekend. Alle leveranciers zetten vol in op de nieuwe technieken waarbij we gaan overstappen op panelen die groter in formaat zijn en die meer vermogen kunnen opleveren. Download hieronder ons Module Portfolio voor Q1 van 2020.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en alternatieven, neem contact op met onze Sales afdeling (sales@pvo-int.com).

Download hier ons Module Portfolio Q1 2020

 

31-12-2019

Growatt

Nieuwe generatie omvormers: TL-XE Serie

Growatt brengt in 2020 de opvolger op de markt van de huidige MTL-S serie. Vanaf Q2 is de nieuwe omvormer generatie beschikbaar: TL-XE Series. De Growatt MIN 2500-6000TL-XE is de nieuwe en meest up-to-date omvormeroplossing van Growatt. Het compacte ontwerp en de hoge efficiëntie tot 98,4%, maakt dat deze omvormer behoort tot de nieuwe generatie kleine, maar krachtige omvormers.

De volgende verbeteringen zijn aangebracht op het product:

 • De nieuwe omvormers zijn 30% lichter dan de MTL-S serie
 • Nieuw design net OLED display en Touch knop
 • Kleiner en compacter (de omvormer is beter beschermt tegen water en stof dan zijn voorganger)
 • Makkelijker te installeren
 • Standaard Overspanningsbeveiliging Type II
 • Hogere opbrengst; 2 MPP trackers, per string 12.5A ingangsstroom
 • AFCI optioneel bij te bestellen

Let op: de benaming van de modellen is niet hetzelfde als bij zijn voorganger. De 5000MTL-S wordt namelijk vervangen door de 4600TL-XE én de 5500MTL-S wordt vervangen door de 5000TL-XE. De overige modellen lopen blijven wel dezelfde benaming houden tot aan de 3000MTL-S (=3000TL-XE).

Download hier de datasheet (NL)

 

20-12-2019

Montagematerialen

Nieuwe Brutoprijslijsten van Esdec en Van der Valk Solar Systems

Vanaf 1-1-2020 gaan de brutoprijzen van de montagematerialen omhoog. Zowel Esdec als Van der Valk Solar Systems verhogen de brutoprijzen van hun producten.

Download hier de nieuwe prijslijst van Esdec

Voor vragen over de prijsverhoging van Van der Valk Solar Systems, stuur ons gerust een mailtje of bel met onze Sales afdeling.

 

19-12-2019

Esdec

Illegaal aanbod Esdec-producten

Op dit moment circuleren er e-mails in de zonne-energie PV-markt, verstuurd door een bedrijf dat Ekotechnik heet. In deze mails staat dat Ekotechnik Esdec-producten aanbiedt die in India zijn geproduceerd, namelijk het FlatFix Fusion product. Dit is een onjuiste en misleidende boodschap.

De producten die Ekotechnik aanbiedt zijn materiaalkopieën die het bedrijf illegaal heeft geproduceerd, zónder toestemming van Esdec. De kwaliteit en het gewicht van de aangeboden componenten komen niet overeen met de Esdec-standaarden. Dat betekent dat de resultaten van de Esdec calculator niet van toepassing zijn op de producten van Ekotechnik.

Esdec wilt benadrukken dat zij geen R&D- of ontwerpondersteuning biedt aan partijen die de genoemde materiaalkopieën van Ekotechnik hebben aangeschaft. Deze materiaalkopieën vallen ook niet onder de garantie die Esdec biedt op de originele Esdec-producten. Esdec stelt zich niet aansprakelijk voor klachten die voortkomen uit het gebruik van de materiaalkopieën van Ekotechnik.

Heeft u verdere vragen, schroom dan niet om contact op te nemen met PVO of direct met Esdec.

 

18-12-2019

Enphase

In het nieuwe jaar gaat Enphase op tour door Nederland en België. Tijdens deze informatieve trainingsdagen maakt u kennis met het IQ-systeem van Enphase.

 • Technische training Enphase:
 • Verkoop argumenten, waarom Enphase?
 • Premium micro omvormers voor iedereen bereikbaar
 • Vooruitzichten voor uw residentiële markt
 • Markt trends

Na afloop van de training krijgt u van Enphase een trainingscertificaat toegestuurd, ontvangt u een Enphase goodiebag en kunt u tevens meedoen met een prijsvraag voor een “all-inclusive” reis naar Californië.

Meld u hier aan

 

12-12-2019

Growatt

Growatt een oplossing heeft voor monitoring van het eigen verbruik van commerciële zonnestroomprojecten en exportbeperkingen. De Growatt Smart Energy Manager kan het zonnestroomproject bewaken en de PV-productie, het verbruik, de import of export naar het net weergeven, het eigen verbruik van het systeem op het monitoringplatform weergeven.

Download hier de datasheet

 

6-12-2019

Enphase

Waarom kiezen voor een micro-omvormer in plaats van een stringomvormer of een string omvormer mét optimizers?
Op deze vraag probeert Enphase antwoord te geven met een overzicht van de voordelen van een micro-omvormer t.o.v. stringomvormers en optimizers.

Download hier het overzicht

Daarnaast delen we ook graag een document met u die u eenvoudig kunt gebruiken om uw klanten te overtuigen om voor micro-omvormers te kiezen van Enphase.

Download hier de verkoopargumenten van Enphase

 

29-11-2019

Zonnepanelen

Bij PVO International zijn wij altijd scherp met onze prijzen. Op (Full) Black Friday delen wij graag de volgende tip met u.

We naderen het einde van 2019. Als we vooruit kijken naar 2020, zien we dat de zonnepanelen steeds groter worden in formaat en een steeds hoger vermogen kunnen leveren. De lagere wattpiek panelen die u begin dit jaar nog als standaard paneel beschouwde, worden inmiddels niet meer geproduceerd. PVO International heeft nog een laatste voorraad van 305Wp Full Black panelen beschikbaar die u zowel voor uw residentiële als zakelijke projecten kunt gebruiken.

Laatste voorraad van GCL 305Wp Full Black

Klik hier voor meer informatie over het gebruik van Full Blacks voor uw zakelijke projecten. 

 

28-11-2019

Connectoren

Er zijn veel onduidelijkheden over connectoren. In het verleden zijn veel dakbranden voorgekomen bij PV-systemen. TNO heeft hier uitvoerig onderzoek naar gedaan. De meest voorkomende oorzaak zijn de connectoren.

Daarom hebben wij een stappenplan opgesteld voor de keuze voor de juiste connector voor uw project.

Lees meer…

26-11-2019

Van der Valk Solar Systems

Wijziging in verpakkingshoeveelheid en verpakkingswijze van de achterplaten ValkPro+ systeem

Er is een wijziging in de verpakkingshoeveelheid en verpakkingswijze van de achterplaten voor het ValkPro+ systeem (codenummers 742510 t/m 742526).  Het aantal achterplaten per standaardhoeveelheid wijzigt van 50 naar 100 stuks. De achterplaten worden voortaan in twee stapels van 50 stuks naast elkaar geplaatst, in plaats van één stapel van 50 stuks. De reden voor de wijziging is om meer stabiliteit aan het pakket toe te voegen, waardoor deze op een veilige manier (af)gestapeld en opgeslagen kan worden.

De nieuwe verpakkingswijze per type zal ingaan op het moment dat de bestaande voorraad aan achterplaten weg is. De verwachting is dat dit voor de meeste artikelen medio januari 2020 zal zijn.

 

25-11-2019

Van der Valk Solar Systems

Wijziging in samenstelling van verstelbare paneelklemmen (721550 en 721550ZW)

Medio december 2019 zullen deze klemmen voortaan worden voorzien van een standaard RVS moer, in plaats van een RVS borgmoer. Als gevolg van de afnemende framediktes van de panelen in de markt, moeten klemmen steeds verder worden aangedraaid, waardoor het risico op het ontstaan van zogenaamde “koudlassen” is toegenomen.

Het doel van de wijziging is derhalve om de wrijving tussen de bout en moer tijdens het aandraaien van de klemmen te verminderen, waardoor de warmteontwikkeling lager blijft. Tevens wordt de moer tijdens de voormontage al verder aangedraaid (op 40 mm framedikte), zodat er minder omwentelingen benodigd om het paneel in te klemmen. Hierdoor zal het risico op “koudlassen” worden weggenomen en zal tevens de installatiesnelheid van de klemmen verder toenemen.

De paneelklemmen zijn voorzien van een kunststof moerhouder, waardoor er ook geen directe reden is om een borgmoer toe te passen. Op de klemkracht van de paneelklemmen heeft een borgmoer geen invloed. Tests hebben uitgewezen dat de moeren tijdens transport van de klemmen niet zullen lostrillen.

 

19-11-2019

Huawei

Huawei Smartloggers

Let op: de Smartlogger1000 gaat uit de productie. In Q1 komt Huawei met een nieuwe Smartlogger; de Smartlogger3000A. Deze Smartlogger heeft dezelfde functionaliteiten als de Smartlogger1000A, maar zonder de Amerikaanse componenten die Huawei moeilijk kan importeren.

Datasheet SmartLogger3000A

Daarnaast komt er in de loop van volgend jaar een nieuwe Smartlogger op de markt: Smartlogger 3000B(+1000A). Dit is in de praktijk twee keer een 1000A Smartlogger. Hiermee kunt u maximaal 200 omvormers tegelijkertijd managen.

Datasheet SmartLogger3000B

 

Nieuw product: Smart Dongle

Huawei heeft een Smart Dongle ontwikkeld voor haar omvormers. De Dongle kan voor de kleinere omvormers een vervanger zijn van de Smartlogger (kostenbesparing). Echter kan de Dongle geen 3 party software mee laten werken, zoals een weerstation, wat een Smartlogger wel kan. Echter komt dit nauwelijks voor bij omvormers tot 20KTL.

Eén Smart Dongle kan tot 10 omvormers verbinden.

 

Datasheet SmartDongle-WLAN-FE

Compatibel met:

SUN2000-3/4/5/6/8/10KTL-M0

SUN2000-12/15/17/20KTL-M0

 

Datasheet SmartDongle-4G

Compatibel met:

SUN2000-3/4/5/6/8/10KTL-M0

Sun2000-12/15/17/20KTL-M0

SUN2000-60KTL-M0

SUN2000-2/3/4/5KTL-L0

 

4-11-2019

Van der Valk Solar Systems

Profielen voor trapezium daken voortaan altijd beplakt met EPDM rubber aan onderzijde

Vanaf 1 december 2019 zullen de aluminium profielen voor trapeziumdaken altijd zijn beplakt met EPDM rubber aan de onderzijde van het profiel, t.b.v. de afdichting. Voor bevestiging van de profielen door middel van staalplaatschroeven was dit reeds de standaard en geldt nu óók voor de bevestigingsmethode door middel van popnagels. Voorheen werd bij deze laatste methode gebruik gemaakt van los geleverde EPDM plaatjes.

In geval de profielen worden bevestigd door middel van popnagels, kunnen de popnagels eenvoudig door het gat in het profiel en door het dichte EPDM rubber gedrukt worden.

Let op: er hoeft dus vooraf geen gat in het rubber te worden gemaakt. Deze methode zorgt ervoor dat het rubber zich nauwkeurig om de popnagel heen sluit en zorgt voor meer installatiegemak.

* De profielen zonder EPDM rubber zijn leverbaar tot 20 december 2019 en zullen hierna uit het assortiment verdwijnen.