Trina Solar: nieuwe generatie 600W modules

De nieuwe generatie Vertex-serie modules hebben een output oplopend tot 600W.

Trina Solar kondigde de nieuwe generatie modules van hun Vertex-serie aan, met een vermogen tot 600W. Het bedrijf verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar de massaproductie van een 550W-serie te realiseren.

 

Photovoltaic Open Innovation Ecological Alliance

Verschillende vertegenwoordigers van de bovenste, middelste en onderste stromen van de industriële waardeketen van de 600W + Photovoltaic Open Innovation Ecological Alliance, die fabrikanten van silicium, wafels, cellen, modules, trackers, omvormers, materialen en apparatuur vertegenwoordigen, namen deel aan een lanceringsevenement en waren getuige van de nieuwe Vertex-serie modules van de volgende generatie.

 

Innovaties

Dr. Zhang Yingbin, hoofd productstrategie en waardemanagement bij Trina Solar, zei tijdens het evenement: “De Vertex-modules van de volgende generatie worden verbeterd door een groot aantal toekomstgerichte innovaties, waaronder een 210 mm siliciumwafel, een verpakking met hoge dichtheid en multi- stroomrailtechnologieën leveren een foto-elektrische conversie-efficiëntie van meer dan 21 procent. Dankzij het lage voltage en het hoge module-stringvermogen, ontsluit de nieuwe Vertex-serie een enorm potentieel om de kosten van de systeembalans verder te verlagen. Door samen te werken met belangrijke spelers in de industrieketen geloven wij dat de Vertex-modules die zijn ontwikkeld op basis van een nieuw technologieplatform, de genivelleerde energiekosten voor verschillende toepassingen zullen helpen verlagen en de klantwaarde zullen maximaliseren. ”

 

Voordelen nieuwe generatie Vertex

De modules van de volgende generatie Vertex-serie bieden drie belangrijke voordelen, waaronder: de combinatie van niet-destructief snijden, verpakkingen met hoge dichtheid en technologieën met meerdere busbars; laagspanning en verbetering van het vermogen van een enkele modulestring met meer dan 35 procent; en van grote waarde bij het sterk verminderen van de systeembalanskosten.

Cao Bo, vice-general manager en executive vice-president van Trina Solar, zei: “Om een ​​kwalitatief hoogstaand moduleproduct te creëren dat uitblinkt in de markt met uitgebreide functionaliteiten, moesten we rekening houden met elk proces in de industriële keten, het uiteindelijke doel om de waarde voor klanten te maximaliseren door het vermogen van de modules te verbeteren en de stroomopwekking te verhogen. We zijn vereerd dat de Vertex-serie van de volgende generatie, gebouwd op basis van een nieuw en toekomstgericht technologieplatform, door belangrijke partners is erkend in de hele keten van de fotovoltaïsche industrie. Als een van de leden van de 600W + Photovoltaic Ecologische Alliantie voor Open Innovatie zet Trina Solar zich in om samen met anderen in de industrie de duurzame ontwikkeling van de sector te bevorderen. ”