SolarEdge komt met display-loze omvormers

De nieuwe omvormers van SolarEdge worden allemaal zonder display geproduceerd.

Vanaf dit jaar komen de nieuwe omvormers op de markt. De nieuwe serie SolarEdge omvormers worden geproduceerd zonder display. Geen knoppen en LCD-scherm meer op de voorkant van de omvormers. Met de nieuwe omvormers kunt u voortaan gemakkelijk en snel de omvormer in bedrijf stellen via de SetApp.

U kunt uw omvormer nu direct vanaf uw smartphone activeren en configureren met behulp van de mobiele SetApp applicatie van SolarEdge (applicatie voor Android en IOS). Hierdoor heeft de nieuwe reeks SolarEdge omvormers geen LCD-scherm meer nodig.

Eenvoudige stap-voor-stap instructies:

 1. Verbinden
  Er wordt een lokale wifi-verbinding tussen uw smartphone en de omvormer tot stand gebracht: de systeem-firmware wordt ge├╝pgraded en het systeem wordt geactiveerd.

  • Scan de barcode van de omvormer om een volledig beveiligde lokale wifi-verbinding te maken tussen uw smartphone en de omvormer
  • Omvormer wordt automatisch geactiveerd
 2. Koppel en configureer
  Omvormer koppeling en configuratie wordt beheerd via het SetApp-menu op je smartphone.

  • Parameters zoals land en netwerk, taal en verbindingsopties instellen.
  • Stap-voor-stap instructies.
  • Gelijktijdige configuratie van maximaal 31 extra apparaten vanaf de master omvormer (functie beschikbaar in de loop van 2018.)
 3. Produceert vermogen
  Zodra de omvormer en power optimizers zijn gekoppeld begint het opstartproces. De power optimizers beginnen energie te produceren en de omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom.

 

Bekijk hier de uitleg over de configuratie van de nieuwe omvormers.

 

In de loop van dit jaar zullen we de nieuwe omvormers kunnen leveren.