PVO introduceert nieuwste generatie panelen van GCL

PVO International introduceert in Nederland de nieuwste generatie zonnepanelen van de Chinese pv-fabrikant GCL. Het gaat om Cast Mono-zonnepanelen die 2 zonneceltechnieken combineren.

GCL is van origine gespecialiseerd in zonnepanelen op basis van polykristallijne siliciumzonnecellen. Het bedrijf combineert nu die polykristallijne met monokristallijne zonneceltechnologie, waarmee het als eerste bedrijf een tegenhanger van de monokristallijne perc-zonnepanelen heeft ontwikkeld.

De nieuwe generatie zonnepanelen van GCL is voortgekomen uit de vraag of het mogelijk is om een zonnepaneel aan te bieden met een hoge efficiƫntie zoals monokristallijne zonnepanelen, maar met een lage prijs van polykristallijne zonnepanelen. Met de Cast Mono-zonnepanelen kan GCL deze vraag beantwoorden met een ja.

De zonnepanelen zijn voor 99 procent monokristallijn en voor 1 procent polykristallijn. Dankzij de quasi-monostructuur en 2 procent grotere cellen leveren de zonnepanelen dezelfde efficiƫntie op. De opbrengst varieert op dit moment tussen 325 en 335 wattpiek. De gehele productlijn van de Cast Mono-zonnepanelen wordt door GCL geproduceerd in de nieuwe fabriek in Zhenjiang.