PVO International wordt First Solar Channel Partner

First Solar, de grootste producent van PV-modules op het westelijk halfrond en PVO International hebben een overeenkomst getekend voor de distributie door PVO van de geavanceerde fotovoltaïsche (PV) zonnemodules van First Solar in Nederland, Duitsland, Luxemburg, Finland, Zweden en Polen. PVO wordt daarmee de exclusieve distributeur van modules in deze landen. Hierdoor kan de Nederlandse leverancier van solarapparatuur haar partners toegang bieden tot verantwoord geproduceerde, eco-efficiënte solartechnologie voor hun utiliteitsprojecten in Europa.

 

“We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking”, zegt Frank Heijckmann, mede-eigenaar en commercieel directeur van PVO International. “First Solar is al bijna twee decennia een betrouwbare leverancier van dunne-film modules aan zijn Europese klanten. We zijn verheugd om deze samenwerking aan te gaan in een tijd waarin de markt wordt geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van de toeleveringsketen. Bovendien zijn de toonaangevende dunne-film zonnemodules van First Solar bij uitstek geschikt voor PV-installaties op utiliteitsschaal, waardoor dit partnerschap perfect past bij onze uitbreiding naar dit segment.”

 

First Solar is een van de tien grootste solarfabrikanten ter wereld. Het bedrijf neemt een unieke positie in om meerdere redenen. Het is de enige solarfabrikant die in de Verenigde Staten is gevestigd en dat bovendien niet in China produceert. Daarnaast gebruikt First Solar geen kristallijn silicium (c-Si) halfgeleider. First Solar produceert zijn dunne-film PV-modules onder één dak binnen een volledig geïntegreerd continu proces en is daardoor niet afhankelijk van c-Si toeleveringsketens. De eco-efficiënte module technologie van het bedrijf, die gebruik maakt van haar eigen Cadmium Telluride (CadTel) semiconductor, heeft de laagste koolstof- en watervoetafdruk van alle PV-modules die vandaag de dag beschikbaar zijn. First Solar bezit en exploiteert productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Maleisië en Vietnam. In combinatie met het volledig verticaal geïntegreerde productieproces resulteert dit in streng gecontroleerde producten van hoge en constante kwaliteit.

 

De dunnefilmtechnologie van de Tier 1-fabrikant biedt verschillende voordelen ten opzichte van conventionele silicium solarmodules. Een groot voordeel is de betrouwbare lange termijn prestatie en de toonaangevende gegarandeerde jaarlijkse degradatie van -0,3%, wat resulteert in een hogere energieopbrengst gedurende de levensduur van een project. First Solar heeft ook een uitgebreide ervaring met het vaststellen van benchmarks voor recycling, verantwoordelijk beheer van de toeleveringsketen en transparantie. De Series 6-modules van First Solar zijn het eerste PV-product dat is opgenomen in het EPEAT-register voor duurzame elektronica, een wereldwijd erkend en onafhankelijk geverifieerd ecolabel dat klanten het vertrouwen biedt dat ze een ecologisch toonaangevend product kopen van een maatschappelijk verantwoord bedrijf.

 

“We zijn verheugd PVO International te verwelkomen als onze officiële Channel Partner en we danken PVO voor het vertrouwen in First Solar om onze hoogwaardige verantwoord geproduceerde dunne film PV-modules als een gedifferentieerd product aan hun portfolio toe te voegen”, aldus Matthew Merfert, First Solar’s hoofd business development voor Europa. “Door dit partnerschap zullen onze koolstofarme modules beschikbaar zijn voor de groeiende PV-markten in Europa, wat bijdraagt tot het behalen van de ambitieuze zero-emissiedoelstellingen.”

 

 

Over First Solar

First Solar is een toonaangevend Amerikaans bedrijf op het gebied van zonne-energietechnologie en wereldwijd leverancier van verantwoord geproduceerde eco-efficiënte solarmodules in de strijd tegen klimaatverandering. De geavanceerde dunne-film fotovoltaïsche (PV) modules van First Solar, die ontwikkeld zijn in R&D-laboratoria in Californië en Ohio, vertegenwoordigen de volgende generatie solartechnologieën. Ze bieden een concurrerend, goed presterend en koolstofarm alternatief voor conventionele PV-panelen op basis van kristallijn silicium. Van de aankoop van grondstoffen en de productie tot de recycling van modules aan het einde van hun levensduur: First Solar’s benadering van technologie staat voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor mens en de planeet. Voor meer informatie kunt u terecht op www.firstsolar.com.

 

Solar Magazine en PV Magazine besteden ook aandacht aan deze belangrijke samenwerking. U leest de volledige artikelen hier en hier.