PVO International tekent distributieovereenkomst van 600MW met Sungrow

Persbericht: 13 mei 2022

PVO International heeft een strategische distributieovereenkomst van 600 MW aan PV-omvormer- en batterijsysteemoplossingen gesloten met Sungrow, wereldwijd toonaangevende leverancier van omvormer- en energieopslagsystemen voor hernieuwbare energiebronnen.

PVO International is sinds 2020 officieel distributiepartner van Sungrow en zet hiermee opnieuw een stap om Europa verder te verduurzamen.

De overeenkomst heeft een waarde van meer dan 50 miljoen euro en stelt PVO in staat om Sungrow’s omvormers en batterijsysteemoplossingen dit jaar verder in Europa te distribueren.

Arne Huibers, mede-eigenaar van PVO International, zegt hierover: “Wij waarderen Sungrow’s track record op het gebied van duurzame energie en het brede portfolio dat goed aansluit bij de vraag uit diverse markten. De nieuwe overeenkomst stelt ons in staat om meer klanten in onze markten te bedienen en kwalitatieve producten te leveren”.

“Met PVO hebben we één van de leidende PV-distributiebedrijven aan onze zijde, die bekend staat om haar concurrerende aanpak en expertise. Daarnaast delen PVO en Sungrow hetzelfde doel om de energietransitie te versnellen. Samen bieden we de planeet een duurzame toekomst”, aldus Yang Meng, directeur distributie Europa bij Sungrow.

Over Sungrow

Sungrow Power Supply Co, Ltd. (“Sungrow”) is ’s werelds meest ‘bankabele’ omvormermerk met meer dan 224 GW wereldwijd geïnstalleerd vermogen vanaf december 2021. Sungrow is in 1997 opgericht door professor Cao Renxian en is een leider in onderzoek en ontwikkeling van PV omvormers met het grootste toegewijde R&D-team in de branche. Sungrow heeft een breed productportfolio met PV-omvormeroplossingen en energieopslagsystemen voor utiliteits-, commerciële & industriële, en residentiële toepassingen, evenals internationaal erkende, drijvende PV-installatieoplossingen, NEV-aandrijfoplossingen en EV-laadstation oplossingen. Met een sterk 25-jarig track record in de PV-industrie, produceert Sungrow producten in meer dan 150 landen.

Over PVO International

Als koploper in de Europese markt verzorgt PVO International de inkoop van de beste kwaliteit zonnepanelen, omvormers, kabels, batterijen en montagematerialen. Wij regelen het volledige inkoopproces voor onze partners. Wij leveren daarbij een optimale operationele service inclusief logistieke oplossingen. Met onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring kennen wij de markt als geen ander en begrijpen wij wat onze klanten nodig hebben. Wij ondersteunen uw projecten van het begin tot het eind. Zeer grote volumes zijn leverbaar tegen gunstige voorwaarden. Met onze persoonlijke en toegewijde benadering gaan wij tot het uiterste om uw solar projecten tot een succes te maken.