PVO International tekent overeenkomst met Tongwei Solar

PVO International heeft een strategische overeenkomst gesloten met Tongwei Solar, wereldwijd toonaangevende fabrikant van c-Si cellen.

PVO International is hierbij officieel partner van Tongwei Solar en zet hiermee opnieuw een stap om Europa verder te verduurzamen. De overeenkomst stelt PVO in staat om Tongwei’s zonnepanelen verder in Europa te distribueren.

Arne Huibers, inkoopdirecteur bij PVO International, zegt hierover: “Wij waarderen het portfolio dat Tongwei te bieden heeft. Deze overeenkomst stelt ons in staat om onze klanten in de verschillende markten een nieuw alternatief te bieden.”

Namens Tongwei Solar complimenteerde de heer Qiu de strategische samenwerking tussen Tongwei en PVO en sprak hij zijn dank uit voor de erkenning en het vertrouwen van PVO in Tongwei en het harde werk van beide teams bij het opbouwen van de samenwerking. Ook benadrukt de heer Qiu dat de eerste online vergadering met de internationale collega’s van PVO al in november 2022 plaatsvond, toen beide partijen tot een voorlopige consensus over samenwerking kwamen. Na 3 maanden van informatie-uitwisseling en onderhandelingen, hebben Tongwei en PVO elkaars voordelen versterkt. Voor Tongwei is deze samenwerking niet alleen een kans maar ook een uitdaging. Tongwei zal zich blijven inzetten voor zijn oorspronkelijke ambitie – het leveren van uitstekende producten en kwaliteitsdiensten terwijl we vasthouden aan onze bedrijfsfilosofie van “oprechtheid, eerlijkheid, integriteit en consistentie”. Tongwei zal met PVO International samenwerken om een win-win situatie te bereiken.

Over Tongwei Solar

Tongwei betrad de PV-markt in 2006. Na meer dan tien jaar van snelle ontwikkeling is Tongwei een geïntegreerde PV-onderneming geworden met polysiliciumproductie, hoogrendement zonnecelproductie en PV-moduleproductie, ook heeft Tongwei ervaring in de bouw en exploitatie van PV-centrales. Tongwei heeft een complete PV-industrie voor nieuwe energie gevormd met onafhankelijke intellectuele-eigendomsrechten en toonaangevende schaal-, technologie-, kosten- en kwaliteitsvoordelen, waardoor de verticaal geïntegreerde lay-out van de gehele PV-industrieketen is opgebouwd. Tongwei blijft zijn voordelen versterken en vergroten en richt zich op de ontwikkeling van kristallijn silicium, hoogrenderende cellen en moduleproducten aan de productiekant en op het bouwen van een innovatief ontwikkelingsmodel voor “Visserij & PV-integratie” aan de toepassingskant. Tongwei is een belangrijke deelnemer en belangrijke drijvende kracht geworden voor de ontwikkeling van China en de wereldwijde PV-industrie.

TW Solar, de meest cruciale schakel in de nieuwe energie-industrie van Tongwei, houdt zich intensief bezig met R&D, productie en promotie van belangrijke zonne-energieproducten, en is ’s werelds grootste fabrikant van kristallijne siliciumzonnecellen en modules met hoog rendement, met de meest geavanceerde technologie, productieapparatuur en het hoogste niveau van automatisering en intelligentie in de PV-industrie. TW Solar heeft een reeks van volledig flexibele, milieuvriendelijke shingled modules en hoog-efficiënte half-cel modules ontwikkeld die de laagste LCOE leveren en de diverse behoeften van wereldwijde klanten dekken. Met meer dan 20.000 werknemers heeft TW Solar nu zes vestigingen in Hefei, Shuangliu, Meishan, Jintang, Yancheng, Nantong en het Tonghe-project, met een jaarlijkse celcapaciteit van 70GW en een verwachte 130 tot 150GW in 2024-2026. TW Solar heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 14 GW aan hoogrenderende modules, die tegen eind 2023 naar schatting 80 GW zal bedragen.

Over PVO International

Als koploper in de Europese markt verzorgt PVO International voor haar partners de inkoop van hoogwaardige zonnepanelen, omvormers, batterijen, laadpalen, kabels en montagemateriaal. PVO regelt het volledige inkoopproces voor haar partners en levert daarbij een optimale operationele service inclusief logistieke oplossingen. Door een uitgebreide kennis en jarenlange ervaring kent PVO de markt als geen ander en begrijpt daarmee wat klanten nodig hebben. PVO biedt ondersteuning bij projecten van begin tot het eind. Zeer grote volumes zijn leverbaar tegen gunstige voorwaarden. Met een persoonlijke en toegewijde benadering gaat PVO tot het uiterste om solar projecten tot een succes te maken.

Sinds september 2022 maakt PVO International deel uit van DDC plc, een sterke beursgenoteerde moederorganisatie met meer dan 16.000 medewerkers. Dit geeft PVO de status van een triple-A rated bedrijf. Klik hier voor meer informatie over PVO.