PVO International bundelt krachten met Duitse omvormerfabrikant KACO new energy

Persbericht

Dinsdag 26 september 2023

 

PVO International, Europees marktleider in de procurement van zonnepanelen, omvormers en montagematerialen, heeft afgelopen maandag op 25 september een samenwerkingsovereenkomst getekend met KACO new energy. Samen met de Duitse topfabrikant van high-end omvormeroplossingen zetten we een nieuwe stap in het versnellen van de energietransitie naar een duurzamere toekomst.

Met deze nieuwe samenwerking breidt PVO haar portfolio aan omvormers uit en kan het haar klanten een Europees alternatief bieden. Het productassortiment van KACO is geschikt voor het volledige vermogensspectrum, van PV-systemen voor eengezinswoningen en commerciële en industriële bedrijven tot zonneparken die megawatts aan elektriciteit produceren. “We zijn blij met de samenwerking met een sterke Nederlandse partner als PVO. Als Europese fabrikant zijn we bijzonder verheugd dat we het complete assortiment van onze omvormers kunnen leveren aan een grote groep klanten binnen Europa”, zegt Matthias Haag, Chief Sales Officer van KACO new energy.

“We wilden onze klanten een solide Europese oplossing bieden tussen alle andere grote fabrikanten van omvormers”, legt Erwin Damen, Procurement Manager van PVO International, uit. “We hebben een goede partner gevonden in KACO, die hun omvormers zowel produceert als de gegevens opslaat in Duitsland. Kortere doorlooptijden en lokale klantenservice is een extra bonus, niet alleen voor ons maar vooral voor onze klanten.” In samenwerking met KACO new energy helpt PVO graag met advies op maat voor de beste toepassing van KACO’s omvormers voor uw solar projecten.

 

Over KACO new energy

KACO new energy, een middelgroot bedrijf met toewijding en een passie voor onderzoek, staat voor hoogwaardige technische vaardigheden op het gebied van onafhankelijke en gedecentraliseerde energievoorziening. Onze omvormers zijn ontworpen om het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en efficiënt energiebeheer over de hele wereld te ondersteunen. We implementeren projecten met kwaliteit en toewijding en ontwikkelen onze producten voortdurend.

KACO new energy zet zich in voor digitalisering in de energievoorziening, integreert zon-PV in verschillende sectoren en geven zo actief vorm aan de energiewereld van morgen in verschillende landen. Sinds eind april 2019 is KACO new energy een dochteronderneming van Siemens AG.

Binnen Siemens AG is KACO new energy de specialist voor vermogenselektronica voor decentrale energievoorziening. Als onderdeel van de werkmaatschappij Smart Infrastructure profiteren we in het bijzonder van de uitwisseling over onderwerpen als gebouwtechnologie, elektromobiliteit en energieopslag.

 

Over PVO International

Als het gaat om de energietransitie loopt PVO International voorop. Als procurement organisatie voor alles wat te maken heeft met zonne-energie systemen, verslaat PVO de markt in volume, kwaliteit en snelheid. Sinds 2014 gaat PVO samen met haar partners er vol voor en levert alles wat nodig is om de energietransitie te versnellen. PVO International levert haar producten aan haar afnemers in de utility-, commerciële-, industriële- en residentiële energiesector in heel Europa.

Wie net als PVO vaart wil maken, krijgt niet alleen de beste producten, maar vooral ook alle support. PVO International zet al haar kennis, ervaring, professionaliteit en uitgebreide netwerk in. Of het nu gaat om producten als zonnepanelen, omvormers, EV-laders, montagesystemen, accu-oplossingen of de diensten van een professionele inkoper, logistieke partner of kwaliteitsinspecteur: PVO zorgt voor al uw solar behoeften. Als onderdeel van de beursgenoteerde DCC Group staat PVO sterk om zo haar internationale ambities en energietransitie doelen versneld te behalen. Samen hebben we de kracht om het verschil te maken.