PVO Insight: Zonnepanelenmarkt

De solar-markt is en zal zeker een onstuimige markt blijven. Daarom praten wij u graag bij over de ins- en outs van de huidige zonnepanelenmarkt.

Het afgelopen jaar zijn de prijzen flink gedaald voor zonnepanelen. Als gevolg van de afschaffing van de Minimale Import Prijs (MIP) van Chinese goederen. Hierdoor gingen de prijzen rap naar beneden en zette deze daling door tot aan het einde van 2018. Velen van ons hadden dan ook gedacht dat de prijsdaling door zou zetten in het nieuwe jaar. Echter voorzagen wij juist een prijsstijging dit jaar, al is deze wel eerder gekomen dan wij hadden verwacht.

Op dit moment is de vraag velen malen groter dan de productiecapaciteit van de Tier1 fabrikanten. Daarbovenop proberen de grootmachten in solar de naderende importtarieven (Verenigde Staten) en de aangekondigde tariefverlaging (Duitsland) voor te zijn. Ook helpen de stijgende kosten voor de grondstoffen mee aan een verhoging van de prijs.

Ons advies:

Probeer zo goed mogelijk een forecast te maken voor al uw PV-benodigdheden. Zo kunnen wij u optimaal helpen om op tijd al uw gewenste materialen te leveren tegen aantrekkelijke condities.

 

Voor meer informatie over de huidige situatie van de solar-markt neem gerust contact met ons op. Onze accountmanagers praten u graag bij en kunnen u adviseren in het beste (in)koopmoment.

Sales@pvo-int.com +31 (0)85 782 00 55