Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Samen werken, samen ondernemen

Met onze bedrijfsactiviteiten willen wij de energietransitie versnellen om onze planeet leefbaar te houden. De drie bekende P’s van maatschappelijk verantwoord ondernemen, People, Planet en Profit vormen zelfs de basis van onze onderneming. Wij ondernemen duurzaam vanuit onze overtuiging. Deze mentaliteit wordt weerspiegeld in onze bedrijfsattitude en onze bedrijfscultuur. PVO International is veel meer dan een organisatie met een winstoogmerk.

 

Mensgericht werken

Bij PVO draait het om de mens als drijvende factor in de organisatie. En daar moet je goed voor zorgen. Dat doen we door een omgeving te bieden waar iemand met plezier kan werken, zijn talenten kan inzetten, zich kan ontwikkelen en waarde kan toevoegen. En dit alles binnen een dynamische omgeving waarin we samen ondernemen.

 

Delen is groeien

Binnen onze organisatie creëren we actief bewustzijn en ruimte om ons gezamenlijk in te zetten voor een duurzame maatschappij. Wij geloven dat werkplezier toeneemt als je iets kunt delen van wat je zelf ontvangen hebt. Door het delen van kennis, middelen, tijd en/of geld geef je de ander een kans om te groeien. Binnen en buiten de organisatie.

PVO ondersteunt vanuit deze groeigedachte ondernemende stichtingen en partijen die zich belangeloos inzetten voor mens én milieu. Wij verbinden ons met partijen die gedreven worden door ondernemerschap en passie en ondersteunen hen met tijd, middelen, inzet, betrokkenheid en financiële middelen.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om te investeren in projecten die ons nauw aan het hart liggen en waar wij vanuit ons ondernemerschap verbinding kunnen leggen.

De medewerkers van PVO aan het woord:

“Met relatief weinig inspanningsvermogen kun je al een grote verandering voor mensen bewerkstelligen.”

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf.”

“We krijgen veel hier, maar het is ook de bedoeling dat we iets teruggeven aan bepaalde delen van de maatschappij.”

Toekomstperspectief: Stichting Juntos Contigo

 

PVO International wil graag een steentje bijdragen aan de samenleving. Zo steunen wij sinds 2017 de stichting Juntos Contigo. Wij helpen de stichting niet alleen financieel, maar bieden ook hulp en advies vanuit onze eigen expertise.

Juntos  Contigo  zet zich in  voor  de  bewoners  van  de  wijk  Villa  Virgen  de  Guadaloupe  in  Nicaragua.  De  stichting  is  opgezet  vanwege de erbarmelijke  situaties  van  gezinnen  die  woonden  op  de  vuilnisbelt  van  Managua. Sinds 2004 probeert de stichting de wijk  weer  toekomstperspectief  te  geven, waarbij  zij  zich  vooral  richt  op  de  kinderen  en  jongeren.  Het  lokale  team  van  Juntos  Contigo  bestaat  uit  professionals  die  de  mensen,  cultuur  en  de  maatschappij  als  geen  ander  kennen. De stichting geeft kinderen een toekomst door het leveren van onderwijsondersteuning en het aanleren van computervaardigheden. Daarnaast biedt Juntos Contigo een fijne plek waar de kinderen kunnen sporten, dansen, spelen en knutselen.

Meer informatie vindt u op de website van Juntos Contico.

 

 

 

Duurzame energie: Stichting Mabel’s Cottage

 

Wij willen op ieder continent mensen leren kennen die we kunnen helpen door hun maatschappelijke project te steunen. Daarmee zorgen we voor de aarde en de mensen die er op wonen.

De stichting Mabel’s Cottage, gevestigd in Sierra Leone (West-Afrika), zocht hulp om een off-grid zonnestroomsysteem te realiseren om de energievoorziening te verbeteren. PVO ondersteunt dit project door de benodigdheden te regelen en te financieren.

Mabel’s Cottage is een tehuis voor de opvang van alleenstaande zwangere tienermeisjes. Dat is in West-Afrika een groot sociaal probleem dat vaak leidt tot maatschappelijke uitsluiting van deze tieners en hun baby.

In 2016 zijn ze begonnen om in Freetown een bakkerij op te zetten waarmee Mabel’s Cottage de verzorging en opleiding van de tieners zelf kan financieren. De bakkerij biedt ook werkgelegenheid aan verzorgers, broodverkopers en bakkers. Daardoor kunnen nu heel wat mensen geheel zelfstandig aan het werk. Alleen bij calamiteiten en grotere projecten, zoals de zonne-energievoorziening, wordt nog een beroep op de stichting gedaan.

Lees meer op de website van Mabel’s Cottage.

 

Voedselvoorziening voor MoVu Moldova

 

Moldavië is veruit het armste land van Europa. De stichting MoVu Moldova geeft ondersteuning, hulp en ontwikkelingskansen aan de zwakkeren in Moldavië. De economie van Moldavië is voornamelijk afhankelijk van de landbouw. Door de klimaatverandering zijn er echter veel uitdagingen voor de landbouwsector, zoals stijgende temperaturen, minder regen en langere periodes van droogte.

Door onder andere financiële steun van PVO konden in 2021 3 vrachtwagens met overbodige aardappelen uit Nederland naar Moldavië vervoerd worden. Door het warme weer zijn de oogsten in Moldavië al meerdere malen mislukt, de bevolking was dus erg blij met 4300 kilo 1e klas Hollandse consumptieaardappelen.

Voor informatie over de projecten bekijk de website van MoVu Moldova.

 

 

Daarnaast dragen we bij PVO ook bij aan…

Recycling: Stichting Open

 

PVO International heeft een selectief aanbod van gerenommeerde solarmerken. De producten die wij leveren dragen bij aan een beter milieu omdat hiermee groene energie kan worden opgewekt. Wij vinden het ook belangrijk dat deze producten recyclebaar zijn. Daarom hebben wij ons aangesloten bij een collectief innamesysteem dat onze afgedankte zonnepanelen en omvormers recyclet, namelijk: Stichting Open.

Stichting Open is een bij de overheid geregistreerd collectief terugnamesysteem dat zorgdraagt voor de inname en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur, ofwel e-waste.

Op onze Recycling pagina vindt u meer informatie over het recyclageproces.

Educatie: PVO is Erkend Leerbedrijf

 

Sinds september 2018 is PVO International officieel erkend als leerbedrijf in Transport en Logistiek. Deze erkenning van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakt het mogelijk voor studenten om praktijkstage te lopen in ons magazijn. Daarnaast hebben wij ook de erkenning verkregen voor de afdeling Marketing en Communicatie.

Wij zijn hier als bedrijf erg trots op en geven graag onze kennis door en bieden de mogelijkheid om ervaring op te doen in de praktijk.

Interesse in een stageplek bij PVO International? Kijk of we nog een plekje vrij hebben op: www.stagemarkt.nl.

Wat houdt de stageplek in? Lees het hier.