Nieuws update: situatie Suez kanaal

 

Zoals u wellicht al in het nieuws gelezen heeft, ligt het schip de ‘Ever Given’ vast in het Suez kanaal en blokkeert daarmee de doorgang van nog eens 35 containerschepen op dit moment. Op dit schip staan containers van ons.

Dat is helaas nog maar het begin van het probleem, aangezien er nog veel meer containers staan op de schepen die erachter liggen te wachten. Het is nog te vroeg om te concluderen wat precies het effect zal zijn, maar we vrezen dat deze groot zal zijn. De grote containerschepen kunnen niet zomaar uitwijken naar de route langs Zuid-Afrika, aangezien de weersomstandigheden dat maar beperkt toelaten. Bovendien zal er ook vertraging ontstaan in de Rotterdamse haven bij het lossen en inklaren van de goederen. We verwachten dat reders zullen uitwijken naar andere havens, wat ook weer vertragend zal werken.

Kortom, panelen en omvormers, die vanuit China komen, zullen vertraging oplopen. Het is belangrijk dat u daar nu al op anticipeert. Hoe groot de vertraging zal zijn is uiteraard nog niet zeker. We blijven in contact met onze leveranciers en reders en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Frank Heijckmann

Directie PVO International