Nieuwe generatie panelen onderweg

Alle zonnepanelen fabrikanten zijn flink aan het investeren in het verbeteren van hun zonnepanelen portfolio. Nieuwe technologieën worden bedacht of samengevoegd. Dit jaar en volgend jaar zijn al veel van deze nieuwe technieken beschikbaar in Nederland. Hierdoor gaan we afscheid nemen van onze standaard panelen en zien we andere formaten en technologieën snel opkomen. Hieronder een klein overzicht van de nieuwe generatie panelen die binnenkort beschikbaar komen bij PVO.

 

JinkoSolar

Cheetah Half-Cell modules

JinkoSolar blijft presteren met hun zonnepanelen portfolio. Zo verbreden ze het Cheetah assortiment met de Half-Cell modules. Met deze modules kunt u uw systeemkosten verlagen terwijl u meer energie gaat opwekken op hetzelfde dakoppervlak. Met de half-cell technologie kan een cell gemiddeld 7Wp meer energie opwekken dan een hele cell. Vanaf begin week 35 zijn de hoge wattpiek panelen (335Wp en 340Wp) van de Cheetah-serie beschikbaar.

Swan Bifacial modules

Daarnaast introduceert Jinko de nieuwe Swan modules: een combinatie van de high-efficiency Cheetah Mono PERC Bifacial cell met een transparante Tedlar backsheet van DuPont. De Swan modules kunnen tot een vermogen van 415W aan de voorkant behalen met een vermogenstoename van 25% aan de achterkant en 30 jaar vermogensgarantie. Beschikbaar in 2020.

 

GCL

Cast Mono modules

De van origine poly specialist GCL combineert poly techniek met monokristallijn, waarmee ze als eerste een tegenhanger van mono Perc hebben ontwikkeld genaamd Cast Mono. De output varieert op dit moment tussen 320Wp en 335Wp. Het voordeel van deze modules is dat ze minder prestatieverlies hebben op de lange termijn en zeer scherp geprijsd zijn. Vanaf week 39 zijn de eerste Cast Mono modules beschikbaar.

 

Trina Solar

MBB modules

De esthetische Honey Black M-serie heeft Trina Solar speciaal ontworpen voor het hogere segment van de residentiële markt. Deze Full Black Half Cell modules hebben dunne busbars die op afstand er allemaal zwart uitzien. Het ontwerp met de halve cellen zorgt voor een hogere efficiëntie in vergelijking met hetzelfde paneel bestaande uit hele cellen. De 320Wp modules zijn per direct beschikbaar.