Nieuwe Enphase micro-omvormers

Enphase heeft een nieuwe productenlijn van micro-omvormers: de IQ micro-omvormers

Met de IQ7 serie introduceert Enphase alweer de 7e generatie micro omvormers voor Nederland en België. De IQ7 serie micro-omvormers is klaar voor het slimme energienet en bereikt de hoogste efficiëntie voor module level vermogenselektronica. De polymeer behuizing en het revolutionaire kabelsysteem maken de installatie eenvoudig.

Tijdens Solar Solutions in Maart 2018, is de Enphase IQ7 serie micro omvormer verkozen tot het meest innovatieve product van de Benelux. Dankzij de Enphase micro-omvormer krijgt elk PV-paneel zijn eigen MPP-tracker. Deze zorgt voor de ideale verhouding tussen stroom en spanning en staat dus garant voor een maximale opbrengst. Omdat de MPP-tracking nu per module gebeurt, wordt de opbrengst van de volledige fotovoltaïsche installatie geoptimaliseerd. Bij installaties met hinderlijke schaduw bijvoorbeeld kan er tot 25% meer opbrengst gegenereerd worden.

De IQ 7 en IQ 7+ sluiten volledig aan op de Envoy-S en het bewakings- en analysesysteem van Enphase Enlighten. De IQ 7 en IQ 7+ overtreffen de betrouwbaarheid en robuustheid van de vorige generaties micro-omvormers en hebben bij elkaar opgeteld meer dan een miljoen testuren ondergaan waardoor Enphase een uitzonderlijke garantie kan geven. De IQ7 micro-omvormers leveren 18 procent meer vermogen, zijn 35 procent lichter en 15 procent kleiner dan de Enphase M250 micro-omvormers.

Overige specificaties:

  • Optimaal voor 60-cell en 72-cell* modulen.
  • Dubbel geïsoleerde behuizing Klasse II.
  • Mogelijkheid op afstand de software van de micro-omvormers bij te werken naar gelang de ontwikkeling.
  • Configureerbaar voor verschillende netwerkprofielen.
  • 20 jaar garantie

* De IQ 7+ micro-omvormer is geschikt voor 72-cell modulen