Ons aanbod van montagematerialen

Het rendement van zonnepanelen is naast de eigen eigenschappen voor een belangrijk deel afhankelijk van het montagesysteem waarin ze worden toegepast. Bij een verkeerde montage of kwalitatief minder materiaal kunnen er cellen breken en wordt het rendement van de geplaatste panelen velen malen lager.

Online calculator

Met behulp van de calculators van Esdec en Van der Valk Solar Systems kunt u zelf heel eenvoudig berekenen welke materialen u nodig heeft. Zo weet u zeker dat u de juiste materialen bestelt. Dit voorkomt fouten en bespaart u veel tijd. De calculators van beide leveranciers  zijn alleen beschikbaar voor de professionele installateur.

Esdec

Voor zonnepanelen op schuine daken gebruikt u de ClickFit calculator of de vernieuwde ClickFit Evo calculator. Voor platte daken kunt u de FlatFix calculator gebruiken.

Van der Valk Solar Systems

De ValkPVplanner, een online rekenprogramma, berekent via Google in snelle en eenvoudige stappen het juiste montagemateriaal voor alle daken, ook buiten Nederland. De ValkPVplanner is gebruiksvriendelijk, snel en compleet.