Ons aanbod van montagematerialen

Het rendement van zonnepanelen is naast hun eigen eigenschappen voor een belangrijk deel afhankelijk van het montagesysteem waarin ze worden toegepast. Bij een verkeerde montage of kwalitatief minder materiaal kunnen er cellen breken en het rendement van de geplaatste panelen verlagen.

Online calculator

Met behulp van de calculators van ESDEC en Van der Valk Solar Systems kan je zelf eenvoudig berekenen welke materialen je nodig hebt en weet je zeker dat je de juiste materialen bestelt. Dit voorkomt fouten en bespaart veel tijd. De calculators van beide leveranciers  zijn alleen beschikbaar voor de professionele installateur.

ESDEC
Voor zonnepanelen op schuine daken gebruik je de ClickFit calculator of de vernieuwde ClickFit Evo calculator. Voor platte daken kan je de FlatFix calculator gebruiken.

Van der Valk Solar Systems
De ValkPVplanner een online rekenprogramma berekent via Google in snelle en eenvoudige stappen het juiste montagemateriaal voor alle daken, ook buiten Nederland. De ValkPVplanner is gebruiksvriendelijk, snel en compleet.