Let op: Hemelvaartweekend zijn wij gesloten, zowel op donderdag als op vrijdag. Zorg ervoor dat u op tijd uw bestelling doorgeeft voor tijdige levering. Klik hier voor meer informatie.

Actiemaand voor Juntos Contigo

PVO doet meer dan het verzorgen van uw inkopen. Wist u dat PVO de afgelopen 2 jaar de Stichting Juntos Contigo ondersteunt? Dankzij onze bijdrage zijn er 13 kinderen overgegaan naar het volgende schooljaar en kan de oprichtster naar het project toe in Nicaragua. Een mooi initiatief waar wij als PVO graag aan bijdragen. Maar samen kunnen we nog veel meer en daarom hebben wij de Actiemaand voor Juntos Contigo in het leven geroepen. In de maand mei willen wij maar liefst €15.000 ophalen voor deze stichting. Doet u mee?

Kinderen die leven van en op de vuilnisbelt

In 2004 kwam Janneke Herrebout op de vuilnisbelt van Managua, de hoofdstad van Nicaragua. Zij werd diep geraakt door wat ze daar zag. Daarom wilde zij een plek creëren waar een kind kan spelen en scholing kan krijgen om een toekomst  op te kunnen bouwen buiten de vuilnisbelt. Om dit te bereiken heeft zij in 2005 de Stichting  Juntos Contigo opgericht, wat in het Spaans ‘samen met jou’ betekent. Met een team lokale vrijwilligers startte zij in 2004 een eenvoudig educatiecentrum in twee zeecontainers met daartussen een luifel. Kinderen kregen er huiswerkbegeleiding, leerden met computers werken en konden er sporten en spelletjes doen. Daarnaast ondersteunde het centrum moeders die een bedrijfje willen starten. Inmiddels staat er een gebouw met klaslokalen en is Juntos Contigo een serieuze stichting geworden met een sterk lokaal team en een ANBI status. Juntos Contigo heeft een unieke positie op deze plek want zij geniet het vertrouwen van de omgeving, hetgeen uniek is in deze zeer kwetsbare omgeving met vele bedreigingen. Juntos Contigo probeert vanuit haar unieke positie de bewoners van de wijk weer perspectief te geven. De belangrijkste pijlers hierbij zijn:

1.Onderwijs, opvoeding en gezinscoaching

2.Sport en spel voor kinderen

3.Vakschool-Training en ondersteuning van jongeren en vrouwen

Ontmoet het lokale team van Juntos Contigo

Onderwijs, opvoeding en gezinscoaching

Sport & Spel

Vakschool-Training en ondersteuning van jongeren en vrouwen

Jannekes verhaal

Na een aantal stage en werk perioden in diverse landen kwam ik in 2004 op de vuilnisbelt van Managua terecht. Hier werd ik nog niet eens zozeer getroffen door de enorme vuilnisbelt in Managua, maar veel meer nog door de kinderen die daar rondliepen op blote voetjes, in de stank en de hitte van 35  graden. Kinderen die horen te spelen en te leren, op school of thuis. Maar wat als je geboren bent aan de rand van de Nicaraguaanse vuilnisbelt? Wanneer je vanaf groep 3 met school moet stoppen om met je ouders te gaan helpen met zoeken van plastic, rubber of staal?

Daarom wilde ik dat er een plek gecreëerd zou worden waar een kind kan spelen en scholing kan krijgen om een toekomst op te kunnen bouwen buiten de vuilnisbelt. Om dit te bereiken hebben we in 2005 de Stichting Juntos Contigo opgericht, wat in het Spaans betekend: samen met jou.

Belangrijkste uitdagingen op korte termijn

Juntos Contigo heeft in de afgelopen 10 jaar het vertrouwen gewonnen van een gesloten gemeenschap. Hoewel de bewoners tegenwoordig niet meer op de vuilnisbelt leven, zijn de problemen waarmee ze te kampen hebben onverminderd groot. Villa Virgen de Guadeloupe is een achterstandswijk, met grote armoede en sociale problemen.

Er is sprake van verslaving aan alcohol of drugs, werkloosheid, huiselijk geweld, tienerzwangerschappen, voortijdige schoolverlaters en veel criminaliteit. De meeste mensen komen de wijk niet uit. Omdat veel gezinnen geen inkomen meer hebben (hun werk op de vuilnisbelt is immers weggevallen en vaak is er niets voor in de plaats gekomen) en de kwaliteit van het onderwijs ronduit slecht is, sluiten kinderen zich steeds vaker aan bij de jeugdbendes die de wijk terroriseren.

Op dit moment bezoeken elke dag zo´n 100 kinderen het centrum. De organisatie voorziet voor de bewoners in een behoefte die door geen andere organisatie kan worden overgenomen.

Alle hulp is welkom

PVO maakte in 2017 kennis met Janneke en haar stichting Juntos Contigo. Vanaf dat punt hebben wij als organisatie besloten om de stichting jaarlijks te ondersteunen, met name door de kosten voor Janneke (oprichtster) te financieren zodat zij naar het project toe kan in Nicaragua. Afgelopen jaar heeft de stichting een mooi eindresultaat behaald waarbij er in totaal 26 kinderen naar het voortgezet onderwijs zijn gegaan en 60 kinderen zijn overgegaan naar het volgende schooljaar. Maar er is meer geld nodig om meer kinderen te helpen én ze veilig naar het project te kunnen laten gaan.

Daarom start PVO met een geldinzameling door de gehele maand mei acties te ondernemen om geld in te zamelen. Om een klas te ondersteunen van 13 kinderen is ongeveer €15.000 nodig. Daarnaast zijn ze ook dringend op zoek naar een nieuwe veilige auto (€15.000) om naar het project te gaan.

De twee sponsordoelen:

 1. Steun voor een groep van 13 kinderen
 2. Bijdrage aan een nieuwe veilige auto

Helpt u ons mee?

Gedurende de maand mei houden wij verschillende acties waar u geheel vrijblijvend aan mee kunt doen. Helpt u ons mee om €15.000 op te halen voor deze mooie stichting?

 

Acties

 • Vanaf 1 mei vragen wij of u uw bestelling wilt opplussen met €50, dit bedrag wordt direct gedoneerd aan Juntos Contigo.

  Om een succesvol zonnestroomproject op te leveren hebben we goed transport nodig. Zonder goed vervoer en niet tijdig leveren van de materialen kan een project in de problemen komen. In Nicaragua is het vervoer eveneens zo belangrijk. Zeker gezien de politieke situatie in het land is het niet altijd veilig om over straat te gaan. Daarom is het noodzakelijk dat er een goede auto wordt aangeschaft voor het project. Juist om deze reden vragen wij u om uw bestelling met €50 op te plussen, zodat wij deze mogen schenken voor de aanschaf van een nieuwe veilige auto voor het project van Juntos Contigo.

 • In de week van 6 mei kunt u een weeklang een zingend telegram bestellen voor minimaal €25 per nummer.

  Zet uw collega, vriend of familielid in de spotlight door ons zingend telegram langs te sturen voor een felicitatie of gewoon om iemand speciaals in het zonnetje te zetten. Alle verzoekjes zijn welkom!

 • Op vrijdag 10 en vrijdag 24 mei kunt u uw auto door ons laten wassen voor €75.

  Verwen uzelf door uw auto door ons te laten wassen. Tijdens het wachten krijgt u een hapje en een drankje plus een rondleiding door ons nieuwe kantoor. Vervolgens verlaat u PVO met een stralende auto.

  De inschrijving voor deze twee dagen start op woensdag 1 mei (VOL = VOL)

 • Op zondag 26 mei gaan een aantal PVO-ers 10km hardlopen voor Juntos Contigo.

  Tijdens de Vestingloop in ’s-Hertogenbosch zullen verschillende hardlopers van PVO de 10km afleggen voor Juntos Contigo. Moedig onze lopers aan door een bijdrage te sponsoren of door ze aan te moedigen langs de route.

 • Uiteraard kunt u ook vrijblijvend een bedrag doneren aan Juntos Contigo

* Alle opbrengsten van onze acties gaan direct naar Juntos Contigo.

Aanmelden voor een van onze acties doet u door te mailen naar info@pvo-int.com t.a.v. Actiemaand.