Meer banen in de hernieuwbare energie sector

Er is een enorme groei gaande in de zonne-energiesector (voltijdbanen). Ook PVO blijft maar groeien.

In 2008 waren er in Nederland 35.000 voltijdbanen in hernieuwbare energie en energiebesparing. In 2017 is dit aantal flink gestegen naar 54.000 voltijdbanen. Met alleen een kleine terugval in 2011, blijft de werkgelegenheid stijgen in de hernieuwbare energie sector. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS dat zij op 11 december hebben gepubliceerd.

 

Verreweg de meeste werkgelegenheid in hernieuwbare energie en energiebesparing komt voort uit investeringen in zonne-energie. De realisatie hiervan was in 2017 goed voor 51.000 voltijdbanen. In 2008 waren biomassa, biogas en aanverwante vormen samen met windenergie nog verantwoordelijk voor het grootste deel van de werkgelegenheid die voortvloeide uit investeringen in hernieuwbare energie. In die periode werd er bijvoorbeeld nog fors geïnvesteerd in biobrandstoffabrieken. Dit is de laatste jaren niet meer het geval, maar namen juist de investeringen in zonne-energie het meeste toe. Van ruim 2,3 duizend voltijdbanen in 2008 naar bijna 7 duizend voltijdbanen in 2016. Dit zijn voornamelijk banen in de installatiesector.

 

Ook bij PVO zien wij een grote stijging qua personeel. Zo waren we in 2017 met zeven vaste medewerkers hard voor u aan het werk. Nu zullen we 2019 ingaan met 23 vaste medewerkers. En we blijven maar doorgroeien…

Wil jij ook je steentje bijdragen in de onstuimige wereld van de zonnepanelen? Houd dan onze Werken bij PVO pagina goed in de gaten en wie weet zit er een leuke passende vacature voor jou bij.

 

Bron: CBS