Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het milieu en de maatschappij. Daarom hebben wij gekozen om te investeren in projecten die ons nauw aan het hart liggen.

 

WEEE Nederland

PVO International heeft een selectief aanbod van gerenommeerde merken. De producten die wij leveren dragen bij aan een beter milieu doordat hiermee groene energie kan worden opgewekt. Het is daarbij voor ons van belang dat de producten zelf ook milieuvriendelijk zijn. Daarom hebben wij de bewuste keuze gemaakt om ons aan te sluiten bij een collectief innamesysteem dat onze zonnepanelen en omvormers recyclet, namelijk WEEE Nederland.

Home"

WEEE Nederland is een bij de overheid geregistreerd collectief terugnamesysteem dat zorgdraagt voor de inname en recycling van e-waste. Op de website van WEEE Nederland kunt u meer informatie vinden over hoe het recycleproces in zijn werk gaat. Tevens kunt u een lijst vinden van de aangesloten producten bij WEEE Nederland. PVO International is aangesloten onder de naam van haar B.V., Greening Components B.V.

Met de producten van PVO International weet u dat u naast de opwekking van groene energie, ook middels recycling bijdraagt aan een beter milieu!

Juntos Contigo

PVO International wilt als bedrijf graag een steentje bijdragen aan de samenleving. Zo steunen wij sinds 2017 de stichting Juntos Contigo. Wij helpen de stichting financieel gezien, maar bieden ze ook hulp en advies vanuit onze eigen expertise.

Juntos  Contigo  is  een  stichting  die  zich  in  zet  voor  de  bewoners  van  de  wijk  Villa  Virgen  de  Guadaloupe  in  Nicaragua.  De  stichting  is  opgezet  naar  aanleiding  van  de  situaties  van  de  gezinnen  die  woonden  op  de  vuilnisbelt  van  Managua. Sinds 2004 probeert de stichting de wijk  weer  toekomstperspectief  te  geven.  Waarbij  zij  zich  voornamelijk  richten  op  de  kinderen  en  jongeren.  Het  lokale  team  van  Juntos  Contigo  bestaat  uit  professionals  die  de  mensen,  cultuur  en  de  maatschappij  als  geen  ander  kennen. Ze bieden een plek waar ze de kinderen een toekomst kunnen geven door onderwijsondersteuning en computervaardigheid te geven. Daarnaast zorgen ze voor een fijne plek waar de kinderen kunnen sporten, dansen, spelen en knutselen.

Voor meer informatie over deze stichting ga naar www.juntoscontigo.com.

Mabel's Cottage

We hebben altijd al de gedachte gehad om op ieder continent een project en/of mensen te kennen die we kunnen steunen. We verbinden mensen en vervullen zo ons doel om te zorgen voor deze aarde en de mensen die er op wonen. De stichting Mabel’s Cottage, gevestigd in Sierra Leone (West-Afrika), was op zoek naar hulp om een off-grid zonnestroomsysteem te realiseren om de energievoorziening te verbeteren. PVO ondersteunt dit project door de benodigdheden te regelen en te financieren.

Mabel’s Cottage is een tehuis voor de opvang van alleenstaande zwangere tienermeisjes. Dat is in West Afrika een groot, vooral sociaal probleem dat vaak leidt tot maatschappelijke uitsluiting van de alleenstaande tieners en hun baby.
In 2016 zijn ze begonnen, samen met het tehuis, in Freetown om een bakkerij op te zetten waarmee Mabel’s Cottage de verzorging en opleiding van de tieners zelf kan financieren. Maar ook nog werkgelegenheid biedt aan verzorgers, broodverkopers en bakkers. Zo gaan ze nu geheel zelfstandig aan het werk. Alleen bij calamiteiten en grotere projecten zoals zonne-energie wordt een beroep op de Stichting gedaan.

Lees hier meer over Mabel’s Cottage: www.mabelscottage.org

Erkend Leerbedrijf

Sinds september 2018 is PVO officieel erkent als leerbedrijf in Transport en Logistiek. Deze erkenning van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakt het mogelijk voor studenten om praktijkstage te lopen in ons magazijn. Daarnaast hebben wij ook de erkenning mogen verkrijgen voor de afdeling Marketing en Communicatie. Wij zijn hier als bedrijf erg trots op en geven graag onze kennis door en de mogelijkheid om ervaring op te doen in de praktijk.

Interesse in een stageplek bij PVO? Kijk of we nog een plekje vrij hebben op: www.stagemarkt.nl.

Lees hier meer over een stageplek bij PVO.