Lagere opbrengst van zonnepanelen in augustus

In de maand augustus was de opbrengst van zonnepanelen lager dan in de voorgaande maand. Dit verschil is voornamelijk te verklaren door de lagere stand van de zon.

Cijfers van energieopwek.nl laten zien dat de productie van zonnestroom een stuk lager is in vergelijking met de zonnige maand juli. De productie van zonnestroom daalde met 38 procent ten opzicht van juli. Dit verschil is te verklaren door:

  1. In de maand augustus staat de zon al minder hoog aan de hemel. Dit zorgt ervoor dat de zon korter aan de hemel staat dan in juli, hierdoor wordt er minder zonnestroom gegenereerd.
  2. Ondanks de hitte in de maand juli waren er meer zonuren in die maand dan in de maand augustus.

De vernieuwde site van energieopwek.nl laat real time de actuele opbrengst zien van twaalf energiebronnen. Met deze accurate gegevens kunnen we precies zien wat de beste en slechtste opbrengst-dag was van de maand. De record-dag van augustus voor duurzame energieproductie was op 10 augustus. Op deze dag was de opbrengst van alle duurzame energiebronnen goed voor het gebruik van 1.2 miljoen Nederlanders. Op de “slechtste dag” van de maand was de opwekking van duurzame energie goed voor het gebruik van 644.000 Nederlanders.

Recordcijfers voor zonnestroom in augustus

De beste zonnedag van augustus was maandag 6 augustus. Op deze dag was de opbrengst van zonnestroom 21 gigawatt uur. De slechtste dag van de maand augustus was een week later, namelijk op maandag 13 augustus. Op deze dag was de opbrengst van zonnestroom maar 8 gigawatt uur.

 

Bron: Energieopwek.nl | Duurzaambedrijfsleven.nl