Neem contact met ons op +31 (0)85-7820055

Kwaliteitscontrole

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel

Wij vervoeren met grote zorg onze zonnepanelen met een strenge vervoerscontrole op onze transporteurs. Daarnaast laten wij regelmatig steekproefsgewijs onze panelen testen op gebreken zodat wij er zeker van kunnen zijn wanneer wij onze panelen uitleveren deze het resultaat geven zoals van ons verwacht kan worden. Het testen van onze panelen gebeurd doormiddel van een flashtest en elektroluminescentie. Deze kwaliteitscontroles worden door SolarTester, een externe partij afgenomen.

Flash Test: Bepaling nominaal vermogen naar standaard test condities (STC). Het nominale vermogen wordt bepaald aan de hand van de stroom en spanning die uit het zonnepaneel worden gemeten tijdens de lichtflits met een maximale lichtintensiteit van 1.000 Watt/m2.

De Flash tester van SolarTester is klasse A test en heeft een meetnauwkeurigheid van +5%.

Elektroluminescentie: Onderzoek naar onzichtbare schade die levensduur van een paneel negatief beïnvloedt. Als er licht op een zonnepaneel valt komt er stroom uit. Het omgekeerde is ook waar; als er stroom door het zonnepaneel wordt gestuurd zal het licht uitzenden. Door camera’s die gevoelig zijn voor infrarood licht te gebruiken is dit licht vast te leggen. Voor het oog onzichtbare scheuren en breuken, in cellen en andere verborgen gebreken worden zo zichtbaar gemaakt.

Voorbeeld van transportschade bij een poly-kristallijn zonnepaneel.


Een gerenommeerde tester van PV-modules.


Voorbeeld van een elektroluminescentie test op mono-kristallijn zonnepaneel.