JinkoSolar kondigt strategische ontwikkelingen aan met nieuwe 56GW productielocatie

JinkoSolar, koploper in productie van zonnepanelen, heeft zojuist aangekondigd een nieuwe productielocatie te gaan bouwen in de Shanxi provincie. Deze nieuwe fabriek zal een productiecapaciteit van 56GW omvatten en zich volledig richten op de productie van N-type wafers, cellen en zonnepanelen.

Door de grootte van de productielocatie kan er meer werk op dezelfde locatie worden uitgevoerd en is er minder transport noodzakelijk tussen de verschillende locaties. Hierdoor heeft JinkoSolar meer controle op de gehele keten en wordt de traceerbaarheid en transparantie van de productieketen verbeterd. Er wordt volop ingezet op duurzame productie, zodat de CO2 uitstoot wordt geminimaliseerd.

De komst van deze nieuwe fabriek valt samen met de verkoop van Jinko’s productielocatie in de Xinjiang regio. Meerdere zonnepaneelfabrikanten zijn vorig jaar in opspraak geweest wegens mogelijke dwangarbeid in deze regio. JinkoSolar heeft inmiddels een koper gevonden voor deze productielocatie. Hierbij worden alle aandelen overgedragen aan de nieuwe koper en heeft JinkoSolar geen belang meer in deze fabriek.

De nieuwe productielocatie in de Shanxi regio zal worden opgebouwd in vier fasen. De eerste twee fasen zullen naar verwachting in Q2 2024 zijn afgerond, dan kan er gestart worden met de productie van zonnepanelen. Wanneer de bouw volledig is voltooid, zal JinkoSolar beschikken over het grootste verticaal geïntegreerde productiepark van N-type ter wereld.

 

Meer informatie over de ontwikkelingen bij JinkoSolar leest u hier: