Q&A: JinkoSolar

Onze leverancier Jinko Solar heeft opnieuw een wereldrecord gevestigd met een maximale efficiëntie van 25,7% voor zijn N-Type mono kristallijne silicium TOPCon (Tunnel Oxide Passivated Contact)-zonnecel. 

We hebben de meest gestelde vragen over dit paneel voorgelegd aan de technische afdeling van JinkoSolar en delen ze graag met u.

 

JinkoSolar N-type Neo

Wat voor soort frames zijn er beschikbaar voor dit paneel?

  • Voor 78/72 BDV: 30 mm kader
  • Voor 78/72 V: 35 mm kader
  • Voor 60/54 V: 30 mm kader

Welk type connector is van toepassing op dit paneel?

De JK03M/JK03M2 Jinko connectoren zijn toepasbaar op dit paneel of de Staubli MC4 indien gewenst.

Wat is de algemeen aanvaarde sneeuw- en windbelasting voor dit paneel?

De aanvaarde sneeuw- en windbelasting voor dit paneel is 5400Pa en 2400Pa.

Kun je de sleuteltechnologie van dit nieuwe paneel uitleggen?

Het is de TOPCon-technologie. Naast het upgraden van de cel technologie kan de vermogensdoorbraak alleen worden bereikt vanuit de celgrootte en de moduleversie, wat ongetwijfeld een grote druk zal leggen op de exploitatie- en onderhoudskosten en de afstemming van de omvormer. Terwijl de rendementsgrens van N-type Topcon-cel veel hoger ligt dan die van PERC-cel, wat op lange termijn een absoluut kosten-prestatievoordeel heeft. Men kan stellen dat de opkomst van N-type technologie een onvermijdelijke trend is in de toekomst.

Wat zijn de voordelen van N-type cellen in vergelijk met de traditionele PERC cellen?

Ten eerste, wat de kwaliteitsgarantie betreft, kan de vermogensdegradatie van N-type cellen aanzienlijk worden geoptimaliseerd in vergelijking met de traditionele PERC cellen als gevolg van de verschillende dopingtechnologie, waarbij het niveau van het eerste jaar 1% en een lineaire daling van 0,4% wordt bereikt.
Ten tweede, kan de Jinko182N module een geoptimaliseerde temperatuurcoëfficiënt van -0.30% bereiken en het gemiddelde vermogen met ongeveer 0.75% verhogen. Tegelijkertijd werken de modules bij een gemiddelde temperatuur van meer dan 1 graad Celsius lager dan het P-type met dezelfde specificatie. Gecombineerd kan de stroomopwekking in gebieden met hoge temperaturen met maximaal 2% worden verhoogd.

 

Bovendien wordt de bifaciale factor verbeterd. De N-type cel maakt gebruik van Topcon-technologie die de hoogste bifaciale factor van 85% heeft. Bifaciale modules van het N-type kunnen een opwekkingstoename van 11,48% opleveren. Uitgaande van deze veronderstelling kunnen de Tiger Neo serie modules een vermogenswinst van ongeveer 2,03% procent opleveren.

Conclusie: lagere LeTID (Light and elevated Temperature Induced Degradation) en LID (Light Induced Degradation), betere temperatuurcoëfficiënten en hogere bifaciale factor, waardoor de stroomopwekkingscapaciteit aanzienlijk wordt geoptimaliseerd. Onder conventionele weersomstandigheden en oppervlakte reflectiviteit kunnen de Jinko Tiger Neo serie modules een gemiddelde opwekking winst leveren van meer dan 3%.

Bekijk het volledige JinkoSolar assortiment.

Neem vandaag nog contact met ons op als u meer wilt weten over de modules van JinkoSolar.