Filter:

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
02 november 2022

ValkPitched – Insert

Bij PV-installaties is het vereffenen van alle metalen delen noodzakelijk, zo ook bij inlegsystemen. Omdat het frame van het paneel geen geleidend contact maakt met het inlegprofiel, vraagt dit om extra aandacht. Door middel van het aanbrengen van de nieuwe, speciale RVS vereffeningsclip kan dit eenvoudig en snel voor ieder zonnepaneel worden gerealiseerd. Als de klem op de juiste manier tussen het insert profiel en het paneelframe wordt ingeklemd, zorgen deze clips ervoor dat er altijd een elektrisch geleidend contact tot stand wordt gebracht. Op dat moment wordt de anodisatielaag van het paneelframe doorbroken.

Image ValkPitched – Insert
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
07 oktober 2022

Nieuw bij Van der Valk Solar Systems

Voor toepassing van het ValkPro+ systeem op platte daken met een PVC dakmembraan zijn de rubber tegeldragers voorzien van een verlijmde, speciale beschermende laag aan de onderzijde. Deze laag vormt een barrière tussen het PVC en het rubber, waardoor migratie onmogelijk wordt. Bij de nieuwste versie wordt een kunststof slof aan de onderzijde van de rubber tegeldrager bevestigd middels twee nokken die zich in de uitsparingen aan de onderzijde van de tegeldrager vastzetten. Dankzij de nieuwe methode hoeft dit niet meer verlijmd te worden en zijn de materialen ook beter te scheiden voor recycling.

Image Nieuw bij Van der Valk Solar Systems
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
23 augustus 2022

Van der Valk Solar Systems: overgang naar XXL-lengtes voor Side++ profielen

Van der Valk Solar Systems heeft aangekondigd dat zij de lengtes van de Side++ profielen voor de ValkPitched Clamp systemen opnieuw aanpassen. De huidige profiellengtes zullen in de nabije toekomst worden vervangen door de nieuwe “XXL” versie. Deze XXL lengtes zijn afgestemd op de toepassing van zonnepanelen met een breedte tot 1134 mm in portrait opstelling.

Image Van der Valk Solar Systems: overgang naar XXL-lengtes voor Side++ profielen
Meer lezen
ESDEC
27 juli 2022

Nieuw bij Esdec: ClickFit Evo Stokschroef

ClickFit EVO, het montagesysteem voor zonnepanelen op schuine daken, is uitgebreid met een stokschroefoplossing voor nieuwe type schuine daken. Het is hiermee mogelijk om met de vertrouwde componenten zonnepanelen op vele verschillende daktypen te installeren. Het systeem bestaat uit slechts 4 componenten en is daardoor overzichtelijk en toepasbaar op zowel bestaande als nieuw te realiseren daken.

Deze stokschroef is voorzien van de bekende (universele) ClickFit EVO-klikverbinding en is daardoor eenvoudig om mee verder te werken met de bekende componenten van de ClickFit EVO-lijn. Daarnaast vang je eenvoudig en snel dak oneffenheden tot 10 graden met de flexibele adapter.

De voordelen op een rij:

 • Geheel voor geassembleerd geleverd;
 • Vangt dak oneffenheden tot 10 graden op;
 • Universele ClickFit EVO-klikverbinding;
 • 360 graden draaibaar;
 • Stokschroef in 5 verschillende maten
Image Nieuw bij Esdec: ClickFit Evo Stokschroef
Meer lezen
First Solar
07 juli 2022

First Solar: voordeel koolstofintensiteit

Dunne-film zonnepanelen kunnen een koolstofkostenvoordeel hebben van $0,02 tot $0,04 per watt ten opzichte van traditionele polysilicium panelen, volgens het National Renewable Energy Laboratory in een analyse van belichaamde koolstof, belichaamde energie en energieterugverdientijd. Als First Solar Channel Partner kunnen wij onze partners toegang bieden tot deze nieuwe generatie zonne-energietechnologie. Wilt u meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Lees het volledige artikel hier.

Image First Solar: voordeel koolstofintensiteit
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
24 juni 2022

Van Der Valk Solar Systems: Wijziging lengte zelftapbout naar 20mm

Van Der Valk Solar Systems kondigt aan op korte termijn de lengte van de zelftapboutjes te wijzigen waarmee de zij- en achterplaten van het ValkPro+ systeem worden bevestigd. De lengte zal opnieuw teruggaan van 10 naar 20mm. Tot voor kort was een boutlengte van 10mm vereist omdat de zelftapbout mogelijk in de weg kon zitten voor de bout van de paneelklem in de achtervoet. Dit risico bestaat nu niet meer, omdat de boutlengte voor de achtervoetklem is veranderd.

Image Van Der Valk Solar Systems: Wijziging lengte zelftapbout naar 20mm
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
23 juni 2022

Van Der Valk Solar Systems haalt zwarte Side++ profielen uit assortiment

Van Der Valk Solar Systems heeft aangekondigd per 1 juli 2022 de zwarte gecoate Side++ profielen en bijbehorend koppelstuk uit het standaard assortiment halen. De reden voor deze wijziging is dat de vraag naar zwarte profielen al langere tijd zeer gering is. De gecoate 2 meter lengtes blijven beschikbaar per volle verpakking.

Image Van Der Valk Solar Systems haalt zwarte Side++ profielen uit assortiment
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
22 juni 2022

Van Der Valk Solar Systems: wijziging Trapezium profielen

Van Der Valk Solar Systems heeft aangekondigd vanaf medio juli hun 120mm trapezium profielen te voorzien van vier bevestigingsgaten. Voorheen waren dit twee bevestigingsgaten. Met deze wijziging wordt het mogelijk de profielen te bevestigen met meer schroeven / popnagels indien noodzakelijk, dit is meestal in regio’s met hoge windbelastingen.

Image Van Der Valk Solar Systems: wijziging Trapezium profielen
Meer lezen
Jinko Solar
29 april 2022

JinkoSolar vestigt nieuw wereldrecord

JinkoSolar heeft een nieuw wereldrecord gevestigd met een maximale efficiëntie van 25,7% voor zijn grootformaat monokristallijn silicium TOPCon zonnecel. Een reeks verbeteringen werden geïntegreerd in het celproces om dit nieuwe record van 25,7% te vestigen. Vorig jaar oktober werd er nog een record van 25,4% gemeten.

Image JinkoSolar vestigt nieuw wereldrecord
Meer lezen
First Solar
18 maart 2022

First Solar: Q&A

First Solar werd opgericht in 1999 en is vandaag de grootste producent van zonne-energie op het westelijk halfrond, die zijn technologie wereldwijd aanbiedt. First Solar, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tempe, Arizona, vervaardigt PV-modules met dunne film die zorgen voor een hogere energieduur en lagere gestandaardiseerde elektriciteitskosten (levelized costs of electricity – LCOE). First Solar bezit en exploiteert productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Maleisië en Vietnam en bouwt momenteel extra fabrieken in Ohio, VS en Tamil Nadu, India.

Als First Solar Channel Partner willen wij u graag voorstellen aan Matt Merfert, First Solar’s Senior Director Business Development in Europa, Midden-Oosten en Afrika. Matt vertelt u meer over de dunne film zonnetechnologie en de productie van First Solar Series (6 Plus). Lees deze interessante Q&A hier.

Image First Solar: Q&A
Meer lezen
Jinko Solar
14 maart 2022

JinkoSolar ontvangt UNGC Best Practices Sustainable Award 2021

JinkoSolar heeft aangekondigd dat het voor de eerste keer de “UGGC Best Practices Sustainability Awards 2021” heeft gewonnen, in de categorie van duurzame grootschalige productie, zoals aangekondigd door UN Global Compact Network China, voor haar voortdurende inzet voor de SDG’s van de VN en de tien principes van de UNGC die zijn verankerd in de manier waarop het zaken doet.

De genomineerden voor de prijs ondergingen een proces van opeenvolgende shortlistfasen door multidisciplinaire deskundigen, die beoordeelden de prestaties van bedrijven op elk van de vier gebieden van het UN Global Compact: Mensenrechten, Milieu, Arbeid en Transparantie.

“Ons doel is om de wereld te voorzien van hernieuwbare schone, betaalbare en toegankelijke fotovoltaïsche zonne-energie voor iedereen, vandaag en voor de komende generaties.” zei Dany Qian, VP van JinkoSolar

Bekijk het origineel hier: https://www.prnewswire.com/news-releases/jinkosolar-receives-ungc-best-practices-sustainable-award-2021-301501689.html

Image JinkoSolar ontvangt UNGC Best Practices Sustainable Award 2021
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
01 maart 2022

Nieuw: Rvs connectorklem voor ValkCableCare

Van der Valk Solar Systems heeft een nieuw product toegevoegd aan het ValkCableCare assortiment, namelijk een handige rvs connectorklem voor het bevestigen van connectoren aan het paneelframe. Met deze toevoeging kunnen de kabels en connectoren snel en netjes vastgezet worden. De nieuwe rvs connectorklem is uniek in zijn soort, want in vergelijking met de vaak toegepaste “Caddy” klemmen, kan dit nieuwe ontwerp zowel parallel als overdwars aan het paneel worden geklemd zonder opzetstuk. Op deze manier kan altijd de meest handige positie van de connector worden gekozen.

Compatibiliteit
De rvs connectorklem is geschikt voor alle standaard MC connectoren en framediktes. De rvs connectorklem kan zowel in nieuwe als bestaande installaties worden toegevoegd.

Image Nieuw: Rvs connectorklem voor ValkCableCare
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
16 februari 2022

Nieuw: ValkBox Boltline

Van der Valk Solar Systems introduceert een nieuw systeem speciaal voor de mediterrane markt, namelijk de ValkBox Boltine. Dit montagesysteem is ontwikkeld voor schuine daken die voorzien zijn van gemetselde dakpannen.

Kits – grab & go

De Boltline is leverbaar in dozen van twee tot vijf panelen. Zowel landscape als portrait installatie is mogelijk. Alle losse montagematerialen zijn verpakt in één doos. De bijpassende profielen worden geleverd in lengten van 2185 en 1122 mm voor efficiënt transport. Maakt u gebruik van zwarte panelen? De ValkBox Boltine is in full-black af te werken door middel van zwarte tussen- en eindkapjes.

Unieke eigenschappen:

• Maximaal gemak bij bestellen
• Maximaal logistiek gemak, optimalisatie van voorraad
• Maximaal montagegemak, voorgemonteerde onderdelen
• Minimale kosten door efficiënt transport

Voor meer informatie ga naar:

Image Nieuw: ValkBox Boltline
Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
01 februari 2022

ValkPitched Trapezium profielen vereenvoudigd

Van der Valk Solar Systems heeft de ValkPitched trapezium profielen vereenvoudigd. Doordat het bereik per profiel is vergroot kunnen ze drie artikelen laten vervallen.

Aangepast gatenpatroon

Door twee extra gaten per profiel te voorzien, hebben ze het bereik van de drie overgebleven profielen kunnen vergroten.

Door deze aanpassing komen onderstaande profielen te vervallen:

 • 7269240 Alu. Trapezium profiel L=240 + EPDM
 • 7269320 Alu. Trapezium profiel L=320 + EPDM
 • 7269400 Alu. Trapezium profiel L=400 + EPDM

Compatibiliteit

De profielen met het aangepaste bereik combineren perfect met de andere onderdelen van het ValkPitched trapezium systeem, in iedere gewenste configuratie.

Beschikbaarheid en leveringen

De huidige profielen zullen uitgeleverd worden zolang de voorraad strekt. Hierna worden de profielen met het nieuwe bereik uitgeleverd. Op het moment dat alle vervallen artikelen uit de voorraad zijn worden ze automatisch uit de online calculatietool ValkPVplanner verwijderd.

Download hier de datasheet

Image ValkPitched Trapezium profielen vereenvoudigd
Meer lezen
ESDEC
31 januari 2022

FlatFix Fusion geschikt voor grotere panelen

Om grotere panelen veilig op het FlatFix Fusion montagesysteem te kunnen monteren heeft Esdec nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment.

 • Om bredere panelen tot 1150 mm veilig op het FlatFix Fusion montagesysteem te kunnen monteren, zijn vanaf 31 januari nieuwe lengtes van de basisprofielen en de zijplaten/winddeflectoren leverbaar. Esdec heeft twee nieuwe extra lengtes basisprofielen ontwikkeld en een nieuwe extra maat voor de zijplaat/winddeflector die op beide langere basisprofielen past.
 • Om langere panelen tot 2190 mm te kunnen monteren met FlatFix Fusion zijn er nu nieuwe afmetingen beschikbaar voor de ballastcontainer, de stabilisator en de winddeflector achter-/achterplaat. De montagesystemen voor deze grotere panelen tot 2190 mm kunnen worden berekend in de calculator. Let wel op deze grotere lengtes kunnen langere levertijden hebben.

De nieuwe setups zijn grondig getest en Esdec meldt dat de Peutz-goedkeuring voor de ballastberekening nauwkeurig en betrouwbaar blijft.

Calculator

De calculator is per 31 januari geüpdatet met de nieuwe componenten voor grotere panelen. Wanneer een gebruiker een breder (en/of langer) paneel in de calculator selecteert, genereert de calculator automatisch componenten van de juiste grootte in de materiaallijst en in het installatieplan.

Image FlatFix Fusion geschikt voor grotere panelen
Meer lezen
ESDEC
Van der Valk Solar Systems
23 december 2021

Nieuwe prijslijsten onderconstructie in 2022

Nog altijd worden onze leveranciers geconfronteerd met de gevolgen van de extreem gestegen grondstofprijzen en schaarste op de markt. Onze leveranciers hebben de grondstoffen tegen hogere tarieven moeten inkopen om er zeker van te zijn van voldoende voorraad. Daarom zijn ze genoodzaakt om de verkoopprijzen voor de producten te verhogen. Dit betekent concreet:

 

Per 1 januari 2022

Esdec verhoogt vanaf 1 januari 2022 de prijzen met een gemiddelde van 14%.

Per 1 februari 2022

Ook bij Van der Valk Solar Systems stijgen de prijzen. Vanaf 1 februari 2022 stijgen de prijzen met een gemiddelde prijsverhoging van 7% De prijsverhoging zal niet over het gehele productassortiment gelijk zijn, omdat deze sterk afhankelijk is van bijvoorbeeld het aandeel aluminium of staal in het geheel.

 

Voor meer informatie over de nieuwe prijzen en wat dit specifiek voor uw projecten betekent, neem contact op met onze Sales afdeling (sales@pvo-int.com – +31 (0)85 7820055)

Meer lezen
Connectors
21 december 2021

Connectoren van 8 fabrikanten kunnen veilig gecombineerd worden met MC4-connectoren van Stäubli

Testen DEKRA wijzen uit: connectoren 8 fabrikanten kunnen veilig gecombineerd worden met MC4-connectoren Stäubli

Connectoren van 8 verschillende fabrikanten zijn veilig te combineren met MC4-connectoren van Stäubli. Dat blijkt uit een reeks testen uitgevoerd door certificeringsbedrijf DEKRA in opdracht van brancheorganisatie Holland Solar.

DEKRA heeft de volgende 8 connectorenparen aan testen onderworpen:

 • Stäubli MC4 – Canadian Solar T4-PC
 • Stäubli MC4 – Longi PV-LR5
 • Stäubli MC4 – Suntech C4
 • Stäubli MC4 – JA Solar QC4
 • Stäubli MC4 – Sunpower YS 254/255
 • Stäubli MC4 – Trina Solar TS4
 • Stäubli MC4 – Jinko Solar PV-JK03M
 • Stäubli MC4 – Weidmüller PV-STICK

Voldoen aan eisen in norm

Met deze, door DEKRA vastgestelde, testresultaten wordt voldaan aan de eisen zoals opgenomen in het Technisch Document 18 (TD18) van SCIOS. SCIOS Scope 12–gecertificeerde bedrijven voeren op basis van TD18 gestandaardiseerde inspecties uit. Op dit moment onderzoekt SCIOS of TD18, op basis van deze onderzoeksresultaten, kan worden aangepast. Daarnaast heeft de NEN-normcommissie PV-systemen (NEC82) een wijzigingsvoorstel voorbereid voor relevante internationale en nationale normen (IEC60364-712 ED3, NEN1010:2020 en NPR5310-712), die het veilig toepassen van crossmating – onder hierboven genoemde voorwaarden – mogelijk maakt.

Het testrapport is op de website van Holland Solar te downloaden. Partijen die nog andere connectorparen op dezelfde wijze door een Nederlandse certificerende instelling hebben laten testen of dergelijke testen zouden willen laten uitvoeren, worden opgeroepen contact op te nemen met Holland Solar. Exclusief voor leden van Holland Solar wordt een standaard Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E)-document opgesteld dat gebruikmaakt van de testresultaten.

 

Lees hier het volledige bericht van Holland Solar.

Meer lezen
Van der Valk Solar Systems
09 december 2021

ValkSolarFix nu verkrijgbaar

De ValkSolarFix is nu verkrijgbaar bij PVO International. Waarom ValkSolarFix? Dankzij de speciale hoogte van 20mm, vormt de ValkSolarFix namelijk de perfecte oplossing voor het mechanisch verankeren van het ValkPro+ en ValkPitched systeem. De voordelen:

 • Oplossingen voor stormvaste verankering in beton, hout, staalplaat en gasbeton.
 • Eenvoudige en snelle montage op de dakbedekking.
 • Volledig waterdicht in te werken.
 • Mogelijkheden voor het integreren van lijn- en railsystemen voor valbeveiliging.

Ook is er speciale PVC cover beschikbaar voor het snel en eenvoudig waterdicht inwerken van de ValkSolarFix op daken voorzien van een PVC dakmembraan.

Helaas..

Momenteel zijn er geen berichten gevonden welke voldoen aan de gekozen filter.